Színes Ötletek

a kézügyes blog

A Hét Farkas Heves megyéből - Fajáték-körkép, negyedik rész

borito_logo.jpg

A Fajáték-körkép következő fejezetében egy családi vállalkozást mutatunk be, akik egy kis Heves megyei faluban, Szihalmon készítik kedves fajátékaikat a gyermekek és szüleik legnagyobb örömére. A Hét Farkas név mögött nem egy mese, vagy a fantázia áll, hanem maga a család, ugyanis a márka létrehozója, Oroszki Linda és párja, Farkas Tibi, akik öt gyermekükkel együtt alkotják a falkát, és a kézbe simuló, színes fafigurákat. A tó vizén ringatózó madarakat, karám mögött legelő tehénkéket, tenger és szavanna kedvenceit is megtalálhatjátok kollekciójukban, de ha nem találkoztatok még a méhek, lepkék vagy a krumplibogarak életciklusait bemutató vagy klasszikus mesejeleneteket életre keltő játékokkal, mindenképp olvassatok tovább!

A Fajáték-körképről

Manapság reneszánszukat élik a fából készült játékok. Talán számotokra sem meglepetés, hogy mi is nagyon szeretjük őket, ezért úgy gondoltuk, érdemes alaposabban is foglalkoznunk a témával. Jellemzően hihetetlenül ötletes, szépen kivitelezett, a gyerekek fantáziáját és kézügyességét fejlesztő, természetes alapanyagú játékokról van szó, amik tartós és környezetbarát alternatívát jelentenek a sokszor csak ideig-óráig használható műanyagok helyett. A készítők pedig gyakran olyan családok, anyukák és apukák, akik saját gyermekeikkel szerzett tapasztalataikkal egészítik ki szakmai tudásukat, és szívvel-lélekkel, saját kezűleg készítik el azokat a kedves figurákat, melyek évekig lehetnek kisebbek-nagyobbak kedvencei.

A hazai játékkészítők között szoros a kötelék, sok mindenben segítik egymást, legyen szó tudásuk megosztásáról, vagy akár közös promóciók szervezéséről. Mi is egy ilyen, több műhely és vállalkozás által szervezett játék kapcsán figyeltünk fel a rendkívül szimpatikus, egymást támogató közösségre, akikkel most induló sorozatunk fejezeteiben külön-külön is megismerkedhettek. Bízunk abban, hogy a Fajáték-körkép kitűnő inspiráció lesz mindazoknak, akik kézműveskedéssel töltik napjaikat, akik szeretnék komolyabban venni a hobbijukat, vagy azoknak a kismamáknak, akik úgy érzik, támadt egy jó ötletük, és egy kis megerősítésre, biztatásra van szükségük, hogy belevágjanak a megvalósításba. 

illusztracio_8.jpg
A kezdetek

A család korábban mezőgazdasággal foglalkozott, a fajátékok a gyerekek érkezésével lettek életük részei. Az első játékokat nekik készítették, és most is ők tesztelik az újdonságokat, így bátran kijelenthetjük, hogy ilyen alapos és főleg autentikus minőségellenőrzésre nem sok gyárban kerül sor. Linda így emlékezett vissza a kezdetekre: 

„Rengeteget kézműveskedtünk öt gyermekünkkel, innen ered a játékkészítés is. Számos darab készült nekik, mire megérett a gondolat, hogy vállalkozást építsünk rá. Ekkorra az ikreink is betöltötték a 3. évüket, így az óvoda elkezdése után úgy gondoltuk, elérkezett az idő! Az induláshoz is ők jelentették a legnagyobb inspirációt azon ismerőseink mellett, akik buzdítottak minket, vágjunk bele! Nehéz megmondani, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki ilyesmire adja a fejét, de talán a legfontosabb az, hogy a belső gondolati képet rá tudja-e vetíteni a fára. Ha látod a fában, hogy mit szeretnél belőle kihozni, már nyert ügyed van. A Hét Farkas márka mindenesetre pár hét múlva már az első születésnapját ünnepli.”  

6_138.jpg

Linda szerint az általuk készített fajátékok által álmaik és ötleteik válnak mindenki számára láthatóvá, kézzel foghatóvá. Ennek mentén a kezdetek óta már többszáz figura szerepel a kínálatukban, amik között találhatunk mindenféle ház körül és vadon élő állatot, az élőhelyeikkel együtt rendelhető készletet, kialakíthatunk természetes életteret akár az aktuális évszaknak megfelelően, és olyan különlegességek között válogathatunk, mint halloweeni, karácsonyi szettek, vagy a már említett, életszakaszaikkal együtt bemutatott rovarok. A játékok ezekkel már bőven túlmutatnak eredeti funkciójukon, hiszen akár dekorációként, akár tanulást segítő eszközként is megállják a helyüket.

illusztracio_4_3.jpg

Tervezéstől a gyerekszoba polcáig

Egy családi vállalkozásban megoszlanak a feladatok, de többnyire minden a tagokra hárul. Ez náluk sincs másképp, a jól bevezetett folyamatok ritmikusan váltják egymást. Arról, hogyan történik ez a gyakorlatban, Linda így mesélt:

„Bár mindig megvitatjuk, a tervezés az én teendőm, de többször előfordul az is, hogy megrendelőinktől kapunk kész rajzot. Ezek alapján készül el a sablon, amelyek alapján én rajzolom fel a formákat a fára, Tibi pedig kivágja azokat. Az én feladatom a faragás, ő csiszolja a figurákat, majd újra én jövök a festéssel. Ha újfajta a játék, akkor vár még ránk a CE tesztelés, ami közös családi program. Az olyan háttérmunkákat, mint a kommunikáció és a csomagolás, szintén én végzem.”

illusztracio_7.jpg

Annak, aki fajátékot választ, fontos lehet néhány olyan tényező, mint az alapanyag minősége, a termékek környezeti vonatkozásai, vagy a megfelelő minősítések megléte. Mit tudhatunk ezekre vonatkozóan a Hét Farkas játékokról?

"Figuráink kezeletlen juhar és hársfából készülnek, a gyártás során a EN 71/3 szabványnak megfelelő, méreganyagmentes, gyerekbarát színezőanyagokat használunk. Elnyertük a Zöld Minősítést, amely a környezettudatos működésmód védjegye. Játékainkat jó szívvel ajánljuk bárkinek 3 és 150 éves életkor között, hiszen természetes, tartós, környezetbarát darabokról van szó, amikkel minden korosztály játszhat, mindenki mást lát meg bennük, megmozgatják a fantáziát. A CE minősítés nagy kihívás volt, aminek köszönhetőn viszont sokat tanultunk a játékok biztonságosságáról. Több játékot újraterveztünk, mire elkészült és forgalomba hozhatóvá vált a szabványnak megfelelő biztonságos változat."

4_170.jpg

Szívhez szóló szavak

Bár ebben a műfajban sosem sorozatgyártás történik, a munka mégis monotonná válhat egy idő után. A személyes sikerélmények, szakmai visszaigazolások mindenkinek sokat jelentenek, ezért kíváncsiak voltunk, Lindáék milyen tapasztalatokból töltődnek fel a hétköznapok során.

„A vásárlóink pozitív visszajelzései hatalmas inspirációt jelentenek. Mindig vannak új ötleteink, terveink, amiket örömmel fogadnak, és szívesen valósítjuk meg az egyedi kéréseket is, hiszen az számunkra is színesebbé teszi a munkát. Hihetetlenül inspiráló a többi játékkészítővel való együttműködés is, ez egy igazán erős kis közösség. Amikor kezdtük, egyből befogadtak, segítettek minket, rendkívül jó érzés, hogy nem konkurenciaként tekintünk egymásra.”

illusztracio_3_1.jpg

Linda szívéhez közel áll az összes pozitív visszajelzés, kedves szó, ezeket sokszor meghatódva olvassa. Amikor megkérdeztük van-e olyan köztük, amit szívesen megosztana velünk, egy idézettel válaszolt.

„Nemrég érkezett meg hozzánk hiper-szuper gyorsasággal a sarkvidéki szettünk Lindáéktól, a Hét Farkastól! Csodálatosak az állatok, sokkal nagyobbak, mint a kép alapján gondoltam, kellemes tapintásúak, és gyönyörűen festettek! Lindával gördülékenyen ment a kommunikáció, mindenről értesített, rugalmas volt, minden kívánságunkat figyelembe vette! A gyerekek teljesen meg voltak hatódva a szett láttán, még  biztosan bővítjük majd a készletünket a jövőben!”

Ha szeretnétek többet is megtudni a Hét Farkasról, keressétek őket Facebookon, Instagramon, vagy TikTokonA Fajáték-körkép előző részeit ITT olvashatjátok.

Tartsatok velünk Facebookon és Instagramon, hogy a következő fejezetről se maradjatok le! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr8317938522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása