Színes Ötletek

a kézügyes blog

Elindult az V. Dél-Balatoni Kortárs Alkotóműhely és Art Residency

katarina_balunova.JPG
Augusztus 1-jén kezdetét vette az V. Dél-Balatoni Kortárs Alkotóműhely 
és Art Residency, ahol két héten át tíz hazai és öt külföldi képzőművész alkothat idilli körülmények között. A művésztelep résztvevőinek munkáját Keresztesi Botond képzőművész mentorálja, az elkészült alkotásokból pedig kiállítás is nyílik augusztus 13-án, Szóládon. A mindössze 550 lelket számláló településre nemcsak ezért, és a Balaton közelsége miatt érdemes ellátogatnotok, hiszen a szoborparktól a löszpincesorig számos látnivaló vár még titeket. Részletek a folytatásban! (Illusztráció: Katarina Balunova, Dél-Balatoni Kortárs Alkotóműhely)

Ötödik alkalommal rendezték meg Szóládon a Dél-Balatoni Kortárs Alkotóműhelyt és Art Residencyt, ami több, mint egy klasszikus művésztelep. A két hét alatt nemcsak a szabad alkotásra nyílik lehetőség, hiszen a résztvevők munkáját egy képzőművész szakmai mentor is végigkíséri, aki önmenedzselési és művészeti tanácsokkal látja el a fiatal művészeket. Idén Kun Fruzsina, Pakosz Anna, Csatlós Asztrid, Széll Ádám, Vámos János, Lázár Kristóf, Pataki Luca, Rónai Viktor Károly, Dely Dominika, Ferencz Dániel, Vastag-Szepesi Dóra, Teona Chanishvili, Katarina Balunova, Denisa Stefanigova, Jose Yumar és Paulina Labuz-Tarara valósíthatja meg ötleteit a különleges helyszínen, őket mintegy 100 jelentkező közül választotta ki a Dél-Balatoni Kortárs Alapítvány tiszteletbeli elnöksége. 

alkotomuhely.JPG(Illusztráció: Alkotóműhely - 2022, Dél-Balatoni Kortárs Alkotóműhely)

Az augusztus 10-én és augusztus 12-én tartott művésztalálkozókon az érdeklődők személyesen is betekinthetnek a művészeti alkotás folyamatába és megismerkedhetnek az Alkotóműhelyen jelenlévő alkotókkal, a Záró Kiállítás pedig a művésztelep két hete alatt elkészült alkotásokat mutatja be. Minden esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Az Alkotóműhely elsődleges célja, hogy magas színvonalú szakmai közeget, valamint zavartalan és nyugodt körülményeket biztosítson a jelentkező művészeknek az alkotáshoz. Az elmúlt évek során közel ötven tehetséges művész alkotott náluk. Az idei év mentora Keresztesi Botond, aki számos hazai és külföldi sikert könyvelhet el, így tapasztalatával tudja segíteni a pályakezdő művészek munkáját, a résztvevők bármilyen szakmai és technikai kérdéssel fordulhatnak hozzá. A művész, amellett, hogy szakmai tanácsokkal segíti az alkotóműhely résztvevőinek munkáját, ő maga is elkészít egy műalkotást a művésztelep ideje alatt. Az Alkotóműhely szakmaiságát az Alapítvány tiszteletbeli elnöksége mellett az acb Galéria és a KOGART Művészeti Alapítvány biztosítják, amely szervezetekkel az Alkotóműhely az idei évi programsorozat során szervesen együttműködik. A szervezők a résztvevő művészeknek teljes ellátást biztosítanak, valamint az anyagköltségeiket is állják, az elkészült műveket minden évben kiállításokon mutatják be, valamint a a kiválasztott képek az IrodArt programba is bekerülnek.

pakosz_anna.JPG(Illusztráció: Pakosz Anna, Dél-Balatoni Kortárs Alkotóműhely)

A program az Alkotóműhely és kortárs művészek támogatását segíti elő. Az IrodArt projekt során a résztvevő cégek irodahelyiségeit, tárgyalóit az Alapítvány negyedévente kortárs művészeti alkotásokkal díszíti fel. Ezzel nemcsak a vállalatok munkahelyi környezete szépül, hanem a művészek is hatékonyabban tudnak eljutni a potenciális vásárlóréteghez. 

Az Alkotóműhelyhez ebben az évben már több program is kapcsolódik. A sort májusban egy régiós középiskolai rajzpályázat nyitotta, azt követően az Alkotóműhely és Art Residency korábbi résztvevőinek munkáiból nyílt tárlat. Batykó Róbert és Kondor Attila előadásaival pedig a résztvevők közelebb kerülhettek a kortárs művészet megértéséhez. Az Alkotóműhely és Art Residency ideje alatt ingyenes művészeti foglalkozásokkal készülnek a gyerekek számára, majd a sort egy kiállítás zárja az elkészült alkotásokból. A hivatalos megnyitón Keresztesi Botond tart tárlatvezetést. Az V. Dél-Balatoni Kortárs Alkotóműhely és Kortárs Nyár Programsorozat a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jön létre.

További részletek a Dél-Balatoni Kortárs Alkotóműhely és Art Residency weboldalán és Facebookján.

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr9317901209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása