Színes Ötletek

a kézügyes blog

6+1 kreatív tipp vakációs időtöltéshez, útmutatókkal

4_18_1.jpg

A nemrég közzétett botos játékok színes, változatos ötletein felbuzdulva összegyűjtöttünk nektek néhány további játékot, amiket a háztartások többségében fellelhető alapanyagokból készíthetnek el gyermekeitek akár segítség nélkül is. A kézügyeskedés önmagában is szórakoztató időtöltés, de még csak ezután következik az igazi móka! Fejlesszétek tovább bátran tippjeinket, hogy egészen egyedi megoldások születhessenek a kicsik és nagyok kezei alatt. 

Bábok készítése ruhacsipeszből

Némi kreativitással még egy ruhacsipesznek is könnyen találhatunk alternatív funkciót. Ezeknek a vidám figuráknak már az elkészítése is óriási móka lesz gyermekeink számára, nem beszélve arról, mennyire fejleszti a fantáziát, ha ezekkel illusztrálják, játsszák el történeteiket. A leírást itt találjátok!

x1_1_1.jpg


Egyszarvú báb papírgurigából

A kislányok körében megunhatatlan egyszarvú figura most hulladékokból, marionett bábként kelhet életre. Ha a hulladékmentesség vagy a Műanyagmentes július jegyében láttok munkához, szívószál helyett használjatok tésztát vagy papírtekercseket!

img_7524_1.jpg

Csináld magad állatkert 

Az online vásárlásoknak köszönhetően gyakran összegyűlik a háztartásokban a kartondoboz. Bár ezek szelektíven gyűjthetők, adhatunk nekik egy plusz lehetőséget, ha ahelyett, hogy kidobnánk, inkább gyermekeink kezébe adjuk őket kreatív célokra. A további ötleteket is tartalmazó galériát ITT érhetitek el.

1_24_1.jpg

Mókás akvárium készítése kartondobozból

A kartondoboz rendkívül sokoldalúan felhasználható alapanyag, amiből a kisebbek például saját akváriumot készíthetnek. Ilyenkor a fantáziájuk is dolgozhat kicsit, hiszen látványos módszereket próbálhatnak ki a természethűség kötelezettsége nélkül. Elő az ollóval, a ragasztóval, a színes papírokkal, meg mindennel, amit még rejt a fiók! Lépésről lépésre útmutatót a képre kattintva találtok.

12_11_1.jpg
Csináld magad nyomda zöldségekből és gyümölcsökből

A "krumplinyomda" nemcsak egy könnyen elérhető és egyszerű eljárás, de megannyi érdekes lehetőséget is rejt, pláne, ha a többi zöldséget és gyümölcsöt is csatasorba állítjátok. Engedjétek szabadjára fantáziátokat, és kísérletezzetek bátran ezzel az igazán pénztárcabarát technikával! Inspiráló ötleteket ITT találtok!

krumpli_1.jpg

Saját készítésű kaleidoszkóp

Noha ez a házi készítésű változat nem pontosan úgy működik, mint az igazi, nagyon könnyű elkészíteni és csak egészen egyszerű anyagok szükségesek hozzá. Az útmutatót ITT találjátok!

2_43_1.jpg

Kirakó bárhol, bármiből

Az utolsó tipp azért kakukktojás, mert nem hoztunk hozzá semmilyen útmutatót, inkább csak egy alapgondolattal szeretnénk titeket inspirálni. Bárhol is töltitek az időt, a természet mindig számtalan lehetőséget nyújt a játékra, vegyétek ezeket észre, így nem kell magatokkal vinnetek semmit ahhoz, hogy jól érezzétek magatokat.

butterfly-nature-craft-for-kids.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, tartsatok velünk itt, illetve Facebookon és Instagramon, hogy a következőről e maradjatok le!  

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr5317886775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása