Többféle gyurma receptjét megosztottuk már veletek, de ez az, amit a visszajelzések alapján legtöbben szerettek, és ami nekünk is leginkább bevált. Ezért a korábbi cikket kicsit felfrissítettük, és újra közzétesszük, hogy mindenki kipróbálhassa, aki szívesen készítene egyszerűen, hétköznapi hozzávalókból, vegyszermentes gyurmát a gyerekeknek. Ha ez még nem lenne elég a pozitív tulajdonságokból, tudjuk folytatni: rendkívül pénztárcabarát, nem hagy maradandó nyomot, és könnyen letakarítható ruháról, szőnyegről egyaránt. Olvassatok tovább a receptért!
Hozzávalók:
- 12,5 dkg liszt
- 2 evőkanál só
- 2 evőkanál étolaj vagy babaolaj (ez utóbbitól finom illata lesz)
- 1 kávéskanál citromsav vagy borkősav
- 1,5 dl víz
- ételfesték
Egy lábasban elkezdjük melegíteni a vizet, majd beletesszük az összes hozzávalót, és folytonos kavargatás mellett főzzük.
Eleinte ragacsos és darabos, de aggodalomra semmi ok, a végére szépen összeáll az egész. Akkor jó, amikor már nagyon nehéz keverni. Ha kihűlt, jól átgyúrjuk és indulhat a móka! Légmentesen zárható dobozokban a hűtőben tartva sokáig eláll.
Képek forrása: MPMK
Az alábbi videóban lépésről lépésre követhetitek végig a tennivalókat. Ha ti is elkészítettétek, jellezetek vissza nekünk, hogy sikerült, örömmel vesszük!
Ha tetszett a cikk, kövessetek minket Facebookon és Instagramon is, hogy a következőről se maradjatok le!