Rajzpályázat a Föld Napja alkalmából - Eredményhirdetés

2022.06.05. 16:55 színesötletek_team

rajzpalyazat_blog_borito_eredmeny.jpg

Az április 22-én közzétett, a Föld napja alkalmából meghirdetett rajzpályázatunkra legnagyobb örömünkre rengeteg pályamunka érkezett tőletek. A pályázat során olyan rajzokat, festményeket, esetleg kollázsokat vártunk tőletek, melyek valamilyen formában megmutatják, mit jelent számotokra a Föld napja. A feladat nem volt igazán könnyű, így még felemelőbb volt látni, milyen nagy lelkesedéssel, érzékenységgel és kreativitással közelítettétek meg a témát. Sok versenyzőnket inspirálta az állatok védelme, a környezetbarát közlekedés, a szemétszedés, vagy a szelektív hulladékgyűjtés, számos pályázat pedig az emberiség jó és rossz cselekedeteinek pozitív, vagy épp káros következményeit mutatta meg valamilyen formában. Mindenki mindig ezt mondja, de ezúttal túlzás nélkül nagyon nehéz dolga volt a zsűrinek. Korábbi pályázataink során is rengeteg kitűnő alkotást kaptunk, de most különösen: rengeteg nem mindennapi tehetséggel megvalósított kép érkezett, és sokszor az eszközök és anyag kiválasztása is meglepetést okozott, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a felső korhatár 14 év volt. Az is megérintett minket, hogy pályázóink már gyerekfejjel is kifejezetten sokrétűen gondolkodnak a környezetvédelemről, bolygónk jövőjéről. A végleges sorrend végül bő fél napnyi értékelés után állt össze. A folytatásból megtudhatjátok, ezúttal kik lettek a győztesek. 

Amellett, hogy törekedtünk az objektivitásra, a beérkezett pályázatokat két szempont, a téma eredetisége, gondolatisága, és a technikai kidolgozottság mentén értékeltük. Figyelembe vettük a pályázók életkorát a saját korcsoportjukon belül is, így nem indultak hátránnyal a fiatalabbak sem. Összesen kilenc - korosztályonként 3-3 - díjat ítélhettünk oda, a tizedik ajándékcsomagot pedig a közönségszavazás nyertese kapja meg. 

A Hobbyművész webáruház és a Színes Ötletek csapatának felajánlásában minden korosztályból az első helyezettek 10 000 Forint, a második helyezettek 7 000 Forint, a harmadik helyezettek pedig 5 000 Forint értékű utalványt nyernek egy-egy klassz készlet mellé, amit az alkotómunkához használhattok. Minden helyezett talál majd a csomagjában a Zöldbolt ajándékai közül valamit, például cipzáras textiltasakot, vászonzsákot, vagy a pályázat témájához kapcsolódó ismeretterjesztő kiadványokat. A Cser Kiadó jóvoltából pedig mind a tízen egy-egy igazán jó könyvvel lehettek gazdagabbak. Erről ITT olvashattok részletesebben.

De ne szaporítsuk tovább a szót, eláruljuk végre, kik jutottak ezúttal a díjazottak közé. 

közönségszavazást Vasvári István, 7 éves nyíracsádi pályázónk nyerte színes ceruzával és tollal készült rajzával, melyre 158 szavazatot kapott.

vasvari_istvan_7_eves_kozonsegszav_158.jpg

A legkisebbek korcsoportjában a 3. helyezést az 5 éves Kozma Vince nyerte el Szabadkáról. Filctollal, olajpasztellel, és akvarellel készült, különleges képi és színvilággal rendelkező munkájának főszereplői a szavanna állatai.

3_kozma_vince.jpg

2. helyezett Horváth Mihály lett. A 6 éves, nagycsoportos óvodás kisfiú "A Föld a lakóival együtt értékes, vigyázzunk rá!" című képe ceruzával és zsírkrétával készült. 

2_horvath_mihaly_6.jpg


Ebben a korcsoportban az 1. helyezett Schadt Imola lett.  A 6 éves pécsi óvodás kislány alkotásának címe "A gyerekek szebbé, jobbá varázsolják a Földet." Kompozíció, színvilág, harmónia, és mondanivaló tekintetében is egyöntetűen elnyerte a zsűri tetszését.

1_schadt_imola_6_eves.jpg

A 7-10 évesek csoportjából érkezett a legtöbb pályamunka, és hihetetlenül erős volt a mezőny, ami nagyon megnehezítette a zsűri döntését. Sok szempontot figyelembe véve - és mert muszáj volt - végül felállítottunk egy sorrendet, de igazán fájó szívvel kellett kihagynunk a díjazásból sokatok munkáját. Végül a 3. helyezést a 9 éves Gulyás Norbertnek ítéltük oda. A kisfiú az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola tanulója, akik a tavalyi rajzpályázatunk különdíjának nyertesei, és ahonnan idén is számos kiemelkedő pályázat érkezett.

3_gulyas_norbert_9_ev_igazgyongy.jpg

2. helyezést a 10 éves Szabó Áron nyerte el Gyöngyösről. "Földünk zöldre vágyik!" című kollázsához többféle anyagot is felhasznált. A képleíráshoz saját szavait idézzük.

A képen két út látható, csak az embereken múlik, hogy melyiket választják. A bolygó számára hasznos és káros dolgokat egy papír szívószállal választottam el egymástól. Pasztellkrétával készített rajzaimat újságokból kivágott képekkel egészítettem ki,  és igazi magokat is ragasztottam a papírra.

2_szabo_aron.jpg

Az 1. helyezést Nagy Krisztina Kamilla 9,5 éves debreceni tanuló nyerte el "Egy vízpart, ahol nem szemeteltek az emberek!" című színpompás alkotásával. A mondanivalón túl az egyedi megközelítést, a sajátos eszközhasználatot, és a különleges térrendezést is díjaztuk.

1_nagy_krisztina_kamilla_1.jpg 
A legnagyobbak korcsoportjából érkezett a legkevesebb alkotás, mégis az ő értékelésük okozta a legnagyobb fejtörést. Végül egy egészen rendhagyó döntést hoztunk. A Debreceni Kazinczy Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói annyira színvonalas, korosztályukon belül és kívül is kiemelkedő alkotásokkal neveztek, hogy nem tudtunk közülük hagyományos módon választani. Mivel pályázataik többszörös holtversenyben vitték volna el az első helyeket, a 11-14 éveseknek járó három helyezést csoportos különdíjjá alakítottuk, amibe viszont sorrendiség kialakítása nélkül bevontuk mind a tizennégy pályázót, kisebbeket és nagyobbakat egyaránt. Díjukat egy 18 000 Forintos vásárlási utalvánnyal egészítettük ki, így a nekik járó tárgynyereményeken felül összesen 40 000 Forintért vásárolhatnak kreatív eszközöket vagy alapanyagokat a Hobbyművész webáruház kínálatából. Könyvillusztrációnak vagy környezetvédelmi kampányanyagnak is beillő alkotásaikat pedig nézzétek meg a galériában!

2_kokenyesi_dora_6_evfolyam_12_eves.jpg
Kökényesi Dóra, 12 éves
"Globális felmelegedés áldozatai" 

1_hegedus_csenge_12e_debreceni_kazinczy.jpg
Hegedűs Csenge,12 éves
"Szorgos méheink"

szuna_annabelle_7e_debreceni_kazinczy.jpg
Szuna Annabelle, 7 éves
"Biciklivel közlekedek"

gyarmati_bianka_8eves_debreceni_kazinczy.jpg
Gyarmati Bianka, 8 éves
"Kis kertemben"

jonas_petra_10e_debreceni_kazinczy.jpg
Jónás Petra, 10 éves
"A szemét helyén virágok nőnek"

javor_inez_7e_debreceni_kazinczy.jpg
Jávor Inez, 7 éves
"Köszönjük a méheknek"

5_gyorgyfi_dora_12e_debreceni_kazinczy.jpg
Györgyfi Dóra, 12 éves
"Ültesd el a magot – Minden így kezdődik"

fekete_olivia_leda_3_evfolyam_9eves.jpg
Fekete Olívia Léda, 9 éves 
"Tekerj a Földért!"

jakab_fanni_11e_debreceni_kazinczy.jpg
Jakab Fanni, 11 éves
"Harmóniában a természettel"

4_fasi_elizabet_timea_6_evfolyam_12_eves.jpg
Fási Elizabet Tímea, 12 éves
"Mi is élni akarunk!"

3_balogh_greta_12eves_debreceni_kazinczy.jpg
Balogh Gréta, 12 éves
"Kint és bent"

szabo_petra_11e_debreceni_kazinczy.jpg
Szabó Petra 10 éves
"Kedvenceimmel"

szabo_kira_8e_debreceni_kazinczy.jpg
Szabó Kira, 8 éves
"Apró csodák"

racz_eniko_stefania_6_evfolyam_12_eves_1.jpg
Rácz Enikő Stefánia, 12 éves
"Ne bántsd az otthonunkat!"

A pályázatra két csoportos alkotás is érkezett, akiket szeretnénk külön megemlíteni, és egy- egy kisebb ajándékcsomaggal kedveskedünk a résztvevő gyerekeknek. Az érdi Kincses Óvoda kiemelt feladatának választotta a környezetvédelmet és a fenntarthatóságra való nevelést. A Liliom csoport óvodásai mindössze 3-4 évesen festéssel és tenyérnyomdázással készítettek el közösen egy fát, amire elhelyezték az egyénileg készített fészkeket és madárkákat. 

liliom.jpg
A Remetekertvárosi Általános Iskola 1. b osztályos, 7-8 éves tanulói egy különleges üzenőfalat hoztak létre, aminek a "Sok kicsi sokra megy!" nevet adták. A Föld védelmében papírsárkányokon küldenek üzeneteket a világ összes elsősének. Bár ők még csak „kicsi” elsősök, „kicsi” tetteik megváltoztathatják az egész világot! 

sok_kicsi_sokra_megy.jpg

A nyertesekkel hamarosan e-mailben is felvesszük a kapcsolatot, hogy egyeztessük az ajándékok átadásának részleteit. Köszönjük mindenkinek a részvételt, a lelkesedést, és a sok-sok ötletes megvalósítást! Nagy öröm számunkra, hogy bolygónk megóvása a szívügyetek, és arra bíztatunk benneteket, hogy mindennapos cselekedeteitekben is legyen az továbbra is. Aki most nem nyert, ne keseredjen el, hamarosan újra lesz lehetőségetek a megmérettetésre!

Végül, de nem utolsósorban még egyszer köszönjük partnereinknek a nyereményfelajánlásokat! 

tamogatok_also_sav.jpg

Art-Export 2020 Kft. 

Zöldbolt Ökotermékek Kft. 

Cser Könyvkiadó Kft. 

Szólj hozzá!

Címkék: játék pályázat környezetvédelem rajzpályázat festés gyerekeknek rajzolás fenntarthatóság cser kiadó támogatott tartalom zöldbolt hobbyművész art export föld napja rajzpályázat 2022

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr4617848613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."
(Kurt Cobain)
Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Színesötletek Team

Hirdetés

bannerek-300x250.jpg

Hirdetés

300_250_ukh_akc.jpg

Instagram

 insta_kozosseg_html_doboz.jpg

Impresszum

impresszum_1.jpg

Címkék

#másfélméterv (7) ablakdísz (9) advent (83) adventi koszorú (23) adventi naptár (32) ajándék (26) ajándékcsomagolás (7) ajándékdoboz (5) ajándékkészítés (9) ajándékötlet (8) ajándékötletek (8) ajánló (21) ajtódísz (41) akrilfesték (14) álarc (21) album (5) alkotás (10) állatfigura (8) anchor crafty (7) angyal (6) antikolás (9) anyák napja (22) anya vagyok (8) arcmaszk (8) art export (50) asztaldísz (10) baba (5) babamama (5) babaszoba (7) bagoly (8) barkácsolás (6) befőttesüveg (9) befőzés (10) budapest (5) Budapest Park (10) bútorfelújítás (9) bútorfestés (23) cérna (5) ceruzatartó (6) coats (8) családi rendezvény (12) cser kiadó (8) csináld magad (495) csomagolás (8) csomózás (29) decoupage (15) decoupage alkotósarok (8) DEKA (6) dekor (7) dekoráció (276) design (5) dísz (7) díszítés (57) divat (12) diy (336) DIY (171) dulux (10) ékszer (44) ékszergyurma (5) ékszerkészítés (45) erkély (5) esemény (6) falevél (10) falfestés (12) farmer (8) farsang (46) felújítás (11) fenntarthatóság (33) fenntartható ajándékozás (15) festék (9) festés (71) festészet (5) filc (10) filcanyag (14) Firkafalva (5) flitter (6) foglalkoztató (7) Föld napja (5) föld napja rajzpályázat 2022 (5) fonal (59) fonás (13) furdancs (8) fürdőszoba (5) fűszercímke (5) gasztro (5) gesztenye (8) girland (11) gyerekekkel készíthető (67) gyerekeknek (13) gyerekjáték (26) gyerekkel az élet (16) gyereknap (5) gyerekszoba (17) gyerekszoba dekoráció (6) gyertya (19) gyertyaöntés (7) gyöngy (26) gyöngyékszer (8) gyöngyfűzés (40) gyurma (11) gyurmaékszer (5) hajtogatás (28) halloween (55) hangulatfény (5) hazai (5) házigyurma (5) hellókarácsony (13) hello piac (5) henkel (11) hetiegy (13) heti inspiráció (14) hímes tojás (6) hímzés (21) hír (5) hobbyművész (53) hóember (8) hópehely (5) horgolás (57) horgolásminta (5) hulladékból alapanyag (14) hulladékcsökkentés (76) hulladékmentes (20) húsvét (101) húsvéti dekoráció (11) húsvéti nyuszi (5) húsvéti rajzpályázat 2021 (8) idézet (37) inspiráció (46) irodalom (7) iskola (7) iskolakezdés (9) iskolaszer (6) járványhelyzet (7) játék (76) játékkonyha (6) jeles nap (29) jelmez (17) jelmezkészítés (6) kabala (6) kacatmentés (16) karácsony (215) karácsonyfa (12) karácsonyfadísz (45) karácsonyi ajándékötletek (6) karácsonyi dekoráció (15) karácsonyi könyvajánló (5) karantén (7) karkötő (26) karnevál (5) karton (9) kartondoboz (13) kaspó (9) kavics (16) kavicsfestés (19) képeslap (9) képkeret (12) képzőművészet (16) keresztszemes (8) kert (82) kertészkedés (22) kézimunka (55) kézműves (18) kézzel készült (37) kiállítás (6) kicsivagyok nagyleszek (8) kiegészítő (5) kint a kertben (6) kitekintés (5) kokárda (6) könyajánló (9) konyha (13) könyv (12) könyvajánló (49) környezetbarát alapanyag (6) környezettudatosság (24) környezetvédelem (25) kosár (10) kosárfonás (17) koszorú (42) koszorúkészítés (7) kötés (54) kötésminta (5) közösség (26) közösségi (5) kreatív (24) kreatív foglalkozások (5) kreatív hobbi (6) kreatív ötletek (10) krepp-papír (5) kultúra (10) láda (6) lakásdekor (6) lakásdekoráció (93) lakásdísz (10) lakásfelújítás (7) lakberendezés (57) lakberendezési ötletek (8) lámpa (10) lámpabura (8) lámpás (16) letölthető címke (5) levendula (7) madáretető (8) magyar (8) majolika (6) makramé (20) maradék anyagból (13) március 15 (5) maszk (15) mécses (7) mécsestartó (17) mézeskalács (10) mikulás (7) Mikulás (5) minta (11) mintaív (8) mora kiado (28) mozaik (17) mozaikozás (13) műanyagmentes július 2021 (24) műgyanta (6) művészet (5) nagy nebulo kviz (6) naptár (12) nebulo (14) nedobdki (10) nemadomfel alapítvány (5) nyaklánc (12) nyár (26) nyereményjáték (69) nyomdázás (5) nyuszi (12) öko (7) olvasót nevelek (6) online adventi naptár (23) origami (18) öröknaptár (12) örömhímzés (6) ősz (107) őszi dekoráció (12) otthon (25) otthondesign (15) pályázat (44) pannoncolor (8) papír (85) papírdísz (38) papírfonás (16) papírfüzér (5) papírguriga (5) papírhajtogatás (5) papírjáték (6) papírvirág (19) parafa dugó (7) párna (11) pentart (50) pentart-alkotósarok (5) pentart alkotósarok (5) PET-palack (6) peyote (9) plüssfigura (6) póló (9) pólófonal (5) pólóminta (6) polymer clay (6) pompon (5) pöttömkert (8) pr (5) pritt (105) pritt pályázat (8) program (7) programajánló (76) quilling (8) ragasztás (43) ragasztó (12) rajz (5) rajzolás (5) rajzpályázat (15) raklap (15) raklap-bútor (6) recept (11) recycle (101) régiből újat (16) rendezvény (8) rendszerezés (8) sablon (12) schachenmayr (10) scrapbook (5) süthető gyurma (17) szabás (11) szabásminta (10) szabás varrás (12) szalvéta (6) szalvétatechnika (15) szemmaszk (5) szépművészeti múzeum (12) szineskert (5) színes papír (5) színes programok (29) színező (6) szőnyeg (8) szponzoráció (6) tamogatott tartalom (5) támogatott tartalom (59) tárolás (11) tároló (5) táska (7) tavasz (73) tavaszi dekoráció (7) tél (20) télapó (5) terasz (8) termés (5) természetes alapanyag (26) tervezés (8) textil (8) textilfesték (7) textilfestés (13) tízperces trükkök (10) toboz (6) tojás (9) tojásdíszítés (7) tojásfestés (22) tojástartó (10) tök (23) tökdekoráció (12) tökdíszítés (5) tökfaragás (29) töklámpás (13) történetek (13) tudatos vásárlás (5) tündérkert (6) üdvözlőlap (5) újrahasználat (18) újrahasznosítás (216) újrahasznosított alapanyag (12) újra felhasználás (5) ültetés (9) ünnep (7) ünnepi dekoráció (8) üvegfestés (12) Valentin-nap (9) valentin nap (13) varrás (56) vásár (10) váza (7) velencei (6) vendégposzt (11) világnap (5) vintagetiles sal 2022 (6) virág (12) virágtartó (16) xstitch (6) zene (7) zero-waste (8) zero waste (22) zokni (6) zöldbolt (5) zöldebb gyerekszoba (6) Címkefelhő

Színes Ötletek Blog

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat és DIY ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán aktív és jó hangulatú közösség tagjaként.

redesigned by

VVM
süti beállítások módosítása