Színes Ötletek

a kézügyes blog

Fali dekoráció befőttes üvegekből a vintage kedvelőinek
Korábbi cikkünk ráncfelvarrva

00_blog_cimlapkep_1.jpg

Akár anyák napjára is jól jöhet egy gyorsan elkészíthető, mégis egyedi virágtartó! Leginkább annak lesz jó választás, aki szereti a rusztikus hatású kivitelezést, az otthonához is illik egy ilyen vintage stílusú dekoráció, és szeretne saját kezűleg készített ajándékkal kedveskedni a virág mellé - de a terasz kiegészítői között is remekül mutat. A szükséges alapanyagok és eszközök nagy eséllyel sok háztartásban megtalálhatók, vagy könnyen beszerezhetők, és mindössze 20 perc szabadidő szükséges az alap verzió elkészítéséhez. A folytatásban mutatjuk a teendőket lépésről lépésre!


1_110.jpg

Kellékek:

  • befőttes üveg
  • deszka
  • fém rögzítőbilincs
  • csavar
  • kalapács, fogó, csavarhúzó

2_109.jpg

1. lépés: Távolítsd el a befőttes üveg tetejét. Szorítsd a csőbilincset az üveg köré, de most még elegendő csak annyira, hogy az üveget még ki tudd belőle venni.

3_101.jpg

2. lépés: A fogó segítségével távolítsd el a feleslegesen túlnyúló darabot, ha van.

4_93.jpg

3. lépés: Igazítsd előre a sima felületű részt, majd egy éles eszközzel vagy alkoholos filccel jelöld meg a hátulján, hová kerüljön a bilincset a táblához rögzítő csavar.

5_92.jpg

4. lépés: Miután kivetted belőle az üveget, helyezd el a bilincset a deszkán, majd a jelölt ponton egy csavarral rögzítsd! Praktikus lehet előfúrni, úgy könnyebb és szakszerűbb a munka, de elhagyható, ha nem szeretnél fúróval bajlódni. 

6_79.jpg

5. lépés: Ha a választott kompozíciód szerint több üveg kerül egy deszkára, mérd ki azok helyét is, és járj el ugyanúgy, mint eddig.

7_72.jpg

6. lépés: Helyezd vissza a befőttes üvegeket a tartókba, és most már olyan szorosan húzd meg, amennyire csak tudod az üveg törése nélkül. 

TIPP! Amit eddig mutattunk, az alap verzió, amit számtalan módon az otthonod hangulatához igazíthatsz. Rögzítés előtt festheted és dekorálhatod az üvegeket, de még a deszkát is. Használhatsz kopottas vintage stílusú festést, kiszelektált akasztókat, láncot, spárgát, raffiát, szalagokat - arról nem is beszélve, mennyit számít, hogy mi kerül az üvegekbe! 

8_69.jpg

Válogattunk nektek egy kis ízelítőt a lehetőségek sokaságából, láthatjátok, mind-mind más hangulatú, variáljátok kedvetek szerint az ötletet! Ha elkészítettétek bármelyiket és van kedvetek megmutatni, szívesen látjuk Színes Ötletek Alkotói CsoportjábanKövethettek minket  Facebookon és Instagramon is, ahol további ötletekkel találkozhattok!

09b68024955a235598bec011472a1c40.jpg

Forrás: pinterest, diyjoy.com

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr3816516926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása