A Tücsöktanodától az Öreg Tölgyig - Könyvajánló

Kedves mesekönyvek, ismeretterjesztő kiadványok és foglalkoztatók az év elejére

2022.01.22. 16:38 színesötletek_team

borito_iskolas.jpg

Nem hangsúlyozhatjuk elégszer, mennyire fontos, hogy a gyermekes családok mindennapjainak elmaradhatatlan részévé váljanak a versek, mesék, mondókák. A könyvek szeretetét mi, felnőttek alapozhatjuk meg azzal, hogy már az egész piciknek is felolvasunk, mesélünk, majd ahogy nőnek, egyre több koruknak életkoruknak megfelelő könyv kerüljön a kezükbe. A karácsonyi könyvajánló sikerén felbuzdulva új sorozattal jelentkezünk, melynek első részében olyan kiadványokból válogatunk, amik segítenek abban, hogy kreatív eszközökkel fejleszthessük ovis vagy kisiskolás gyermekeink különböző képességeit, csillapítsuk tudásszomjukat, vagy közös játékra, beszélgetésre ösztönözzük őket. Az ismertetőkhöz kapcsolódva hamarosan játékkal is készülünk, olvassatok tovább!

tucsoktanoda_boritot.jpg

Tücsöktanoda
A saját készítésű mesekönyv élményét adja ez az igazán izgalmas kiadvány, ami több, mint egy egyszerű foglalkoztató füzet! Az egyes meserészek rövidek, az őket kísérő kérdések pedig nemcsak elgondolkodtatják az 5-6 éveseket, de a válaszok határozzák meg azt is, hol folytatódik a történet. Olyan készségek és képességek fejlesztését segíti észrevétlenül és játékosan, melyeknek nagy hasznát vehetik majd az iskolapadban, ilyen például a ceruza használata, a számolás, vagy az irányok megismerése. A mesében Tilli, a tücsök elveszett hegedűjét keresve, kis vöröshangya barátjával együtt mindenféle kaladokba keveredik. A kedves történetet az esti meseolvasás során is szeretni fogjátok, a kreatív feladatok pedig bármelyik szürke délutánon kapóra jöhetnek!

„A Tücsöktanoda ötletét a húgom gyermekei adták, akik iskolába készültek, és kissé unták már a hagyományos foglalkoztatófüzeteket. Fiú-lány ikrek lévén fel volt adva a lecke, hogy – igazságosan elosztva – mindketten megtalálják a kedvükre való feladatokat, és örömüket leljék bennük.

Tudtam, hogy szeretik a meséket, így megpróbáltam ötvözni egy mesekönyvet és egy fejlesztőfüzetet, sőt még egy kis csavart is tettem bele: ha nem sikerül megfejteni a feladványt, akkor nem fog kiderülni, melyik oldalon kell tovább folytatni a történet olvasását.

Remélem, hogy más gyerekeknek is örömet tudok vele szerezni, és nem tűnik majd olyan félelmetesnek számukra az iskolakezdés sem.” (Pásztor Zsuzsanna, a könyv szerzője)

rajzolo_szo.jpg

Rajzoló-szó
Ebben a foglalkoztatóban egyszerre van jelen a kép és a szó, mivel az összeállítás verseken és mondókákon keresztül vezeti végig a kis kezeket a rajzolnivalókon. A rímek, akárcsak a ritmizálás és a játékos nyelvezet, gördülékennyé teszik a visszamondást. A verses és vizuális élményen túl a formákkal, irányokkal, mennyiségekkel, tulajdonságokkal is ismerkedhetnek a gyerekek. A gyűjteményben lévő rajzolós képek fekete-fehérek, így a kicsik bátran kiszínezhetik azokat, ezzel is segítve az ujjak ügyesedését, a színek tanulását, miközben saját képes-verses könyvüket alakíthatják ki. Logopédiai fejlesztő füzetként a megkésett beszédfejlődésű, dadogó, vagy artikulációs zavarral beszélő gyermekek számára nyújthat segítséget, ezért nekik, illetve a szülőknek, pedagógusoknak, logopédusoknak kifejezetten ajánljuk. 

Együtt megoldjuk!
Ez a családi játékkönyv remek lehetőséget teremt arra, hogy közösen és tartalmasan töltsétek el az időt. A mókába a testvérek, vagy a nagyszülők is bevonhatók, hogy együtt rajzoljon, számoljon, írjon a család, miközben jókat nevettek vagy éppen beszélgettek. A közös élmények erősítik a bizalmat és a kötődést, ráadásul a könyvben szereplő feladatok megoldása közben kicsik és nagyok rengeteget tanulhatnak egymástól, egymásról. A 6-10 éves korosztálynak szóló foglalkoztató lapjain szórakoztató feladatok sorát találjátok, amiket megoldva létrehozhatjátok közös, vicces emlékkönyveteket!

rajzolni_tanulok_web.jpg

Rajzolni tanulok! - Csúcsforgalom
Ebben az izgalmas foglalkoztatóban több mint harminc sablont találtok, amikkel igazán könnyű papírra vetni kedvenc járműveiteket! Csak hajtsátok be a könyvben található fekete kartont a sablon alá, tegyetek közé egy papírlapot, és rajzoljatok, színezzetek kedvetek szerint! ITT megnézhetitek, hogyan! A sablonok a körvonalak meghúzásában segítenek, de hogy zsúfolt autópályát, léghajókkal teli égboltot, vagy egy hangulatos kikötőt varázsoltok a papírra, az csak a fantáziátokon múlik. Az autóút mentén szánthat a traktor, a rendőrségi razziát biztosíthatják helikopterek, de egy parádés autóversenyt is megörökíthettek. Kombináljátok bátran a  sablonokat!

vuk_reggeltol_estig_web.jpg

Vuk reggeltől estig - Órás könyv
Akár Fekete István regényéből, akár Dargay Attila rajzfilmklasszikusából, de bizonyára mindenki számára ismerős Vuk története, ami most ennek a kedves mesét tartalmazó kiadványnak a lapjain folytatódik. A kis rókát nem úgy ismertük meg, mint aki békésen átalussza a napot, hogy kipihenten fogjon az éjszakai vadászathoz! Most sem bír kiváncsiságával és felfedező körútra indul - reggeltől estig bebarangolja az egész erdőt, gyíkokat kerget, nyuszit riaszt fel álmából, vadászni tanul, és mindenféle izgalmas kalandba keveredik, még a Simabőrű házához is eljut. A könyv a 3-6 éves korosztálynak készült - a rövid szövegek a kisebbek számára is könnyen értelmezhetők, a nagyobbak pedig gyakorolhatják az idő és az óra mutatóinak összefüggését. Kövessétek nyomon a kis rókát, és állítsátok be a mutatókat a szövegben adott időpontnak megfelelően!

Tudtátok? Dargay Attila tervei alapján készül a Csongor és Tünde című animációs film, amely várhatóan 2024-ben kerül a magyar mozikba – írta a Nemzeti Filmintézet. Az eddig fiókban pihenő tervek alapján Vörösmarty Mihály klasszikusának mozifilm változata hagyományos 2D animációs technikával készül.

csodalampa_es_az_erdo_web.jpg

Csodalámpa és az erdő
Az erdő lakói mindannyain tudnak járni, repülni, úszni, így oda mehetnek, ahová csak akarnak. Az Öreg Tölgy viszont helyhez kötött, nem mozdulhat, ezért rendkívül szomorú. A kedves történetekből kiderül, vajon felvidítják-e az állatok! Ebben a különleges, ismeretterjesztő- és mesekönyvben egy csodálatos zseblámpa segítségével fedezhetik fel a legkisebb kutatók az éjszakai erdő titkait! Pattintsátok ki a könyvből a kartonból készült csodalámpát, és fedjétek fel vele, ki és hol bújt el a sötét erdőben! Nézzétek csak!

Könyvajánló sorozatunk hamarosan folytatódik és nemsokára játékot is hirdetünk, figyeljétek a Színes Ötletek Facebook oldalát a részletekért!

1000_200_babaakc_szo.png

"A Tücsöktanodától az Öreg Tölgyig" nyereményjáték játékszabályzata és alapelvei

A nyereményjáték meghirdetésével együtt közzéteszünk néhány fontos tudnivalót, hogy elkerüljük az esetleges félreértéseket. Kérünk mindenkit, aki bármilyen formában részt szeretne venni a játékban, szánjon néhány percet az elolvasására! 

- A jelentkezés beküldési határideje: 2022. február 02. 24:00. A Színes Ötletek Blog a beküldési határidőt indokolt esetben saját hatáskörben meghosszabbíthatja, erről a kapcsolódó felületeken a közönséget idejében tájékoztatjuk. 

- Az eredményhirdetés időpontja: 2022. február 03. A nyertesek értesítése és a nyereménykiküldés részleteinek egyeztetése kommentben és privát üzenetben történik. 

- A nyereményeket csak belföldi címre tudjuk postázni.

- A játékban nem vehetnek részt a Móra Kiadó és a Színes Ötletek Blog munkatársai és azok közvetlen családtagjai.

- A sorsolás véletlenszám-generátorral történik, utólagos reklamációnak nincs helye. A Színes Ötletek Blog fenntartja a jogot, hogy az esetleges sértő hozzászólásokat, kommenteket moderálja a bloghoz kapcsolódó felületeken.

- A játékot a Facebook nem támogatja, nem hagyja jóvá és nem kezeli, a promóció semmilyen tekintetben nem kapcsolódik a Facebookhoz.

- A játékosok a részvétellel, ráutaló magatartással elfogadják a fenti szabályzatot, és a játék lebonyolítására, kommunikációjára vonatkozó alapelveinket. 

 

Szólj hozzá!

Címkék: könyv csináld magad olvasmány könyvajánló olvasni jó mora kiado foglalkoztató anya vagyok gyerekkel az élet támogatott tartalom olvasót nevelek

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr6216815942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."
(Kurt Cobain)
Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Színesötletek Team

Hirdetés

300_250_kfeszt.jpg

Hirdetés

Instagram

 insta_kozosseg_html_doboz.jpg

Impresszum

impresszum_1.jpg

Címkék

#másfélméterv (7) ablakdísz (9) advent (83) adventi koszorú (23) adventi naptár (32) ajándék (27) ajándékcsomagolás (7) ajándékdoboz (5) ajándékkészítés (9) ajándékötlet (8) ajándékötletek (8) ajánló (31) ajtódísz (41) akrilfesték (14) álarc (21) album (5) alkotás (11) állatfigura (8) anchor crafty (8) angyal (6) antikolás (9) anyák napja (22) anya vagyok (10) arcmaszk (8) art export (56) asztaldísz (10) baba (5) babamama (5) babaszoba (7) bagoly (8) barkácsolás (6) befőttesüveg (9) befőzés (10) budapest (6) Budapest Park (14) bútorfelújítás (11) bútorfestés (25) bútortuning (5) cérna (5) ceruzatartó (6) coats (8) családi rendezvény (15) cser kiadó (8) csináld magad (505) csomagolás (8) csomózás (31) decoupage (15) decoupage alkotósarok (8) DEKA (7) dekor (8) dekoráció (281) design (5) dísz (7) díszítés (57) divat (12) DIY (174) diy (344) dulux (16) dulux simply refresh (5) ékszer (45) ékszergyurma (5) ékszerkészítés (45) erkély (5) esemény (6) falevél (10) falfestés (15) farmer (8) farsang (46) felújítás (20) fenntarthatóság (43) fenntartható ajándékozás (18) festék (14) festés (79) festészet (7) fesztivál (7) filc (10) filcanyag (14) Firkafalva (5) flitter (6) foglalkoztató (8) Föld napja (5) föld napja rajzpályázat 2022 (5) fonal (62) fonás (13) furdancs (8) fürdőszoba (6) fűszercímke (5) gasztro (5) gesztenye (8) girland (11) gyerekekkel készíthető (76) gyerekeknek (26) gyerekjáték (32) gyerekkel az élet (18) gyereknap (5) gyerekszoba (18) gyerekszoba dekoráció (6) gyertya (19) gyertyaöntés (7) gyöngy (26) gyöngyékszer (8) gyöngyfűzés (40) gyurma (14) gyurmaékszer (5) hajtogatás (28) halloween (55) hangulatfény (5) hazai (11) hazai márka (6) házigyurma (6) hellókarácsony (13) hello piac (5) henkel (11) hetiegy (14) heti inspiráció (23) hímes tojás (6) hímzés (23) hír (7) hobbyművész (58) hóember (8) home decor (5) hópehely (5) horgolás (58) horgolásminta (6) hulladékból alapanyag (24) hulladékcsökkentés (83) hulladékmentes (21) húsvét (101) húsvéti dekoráció (11) húsvéti nyuszi (5) húsvéti rajzpályázat 2021 (8) idézet (48) inspiráció (58) irodalom (11) iskola (12) iskolakezdés (16) iskolaszer (9) járványhelyzet (7) játék (83) játékkonyha (6) jeles nap (31) jelmez (17) jelmezkészítés (6) jótékonyság (5) kabala (6) kacatmentés (18) karácsony (215) karácsonyfa (12) karácsonyfadísz (45) karácsonyi ajándékötletek (6) karácsonyi dekoráció (15) karácsonyi könyvajánló (5) karantén (7) karkötő (27) karnevál (5) karton (9) kartondoboz (14) kaspó (9) kavics (16) kavicsfestés (19) képeslap (9) képkeret (12) képzőművészet (20) keresztszemes (10) kert (84) kertészkedés (23) kézimunka (58) kézműves (21) kézzel készült (46) kiállítás (8) kicsivagyok nagyleszek (8) kiegészítő (6) kint a kertben (7) kitekintés (5) kokárda (6) könyajánló (10) konyha (13) könyv (16) könyvajánló (53) környezetbarát alapanyag (7) környezettudatosság (27) környezetvédelem (29) kosár (10) kosárfonás (17) koszorú (42) koszorúkészítés (7) kötél (7) kötés (54) kötésminta (5) közösség (32) közösségi (6) kreatív (24) kreatív foglalkozások (5) kreatív hobbi (7) kreatív ötletek (14) krepp-papír (5) kultúra (14) láda (6) lakásdekor (7) lakásdekoráció (95) lakásdísz (10) lakásfelújítás (10) lakberendezés (58) lakberendezési ötletek (8) lámpa (10) lámpabura (8) lámpás (16) letölthető címke (5) levendula (7) madáretető (8) magyar (8) majolika (8) makramé (22) maradék anyagból (13) március 15 (5) maszk (15) mécses (7) mécsestartó (17) mézeskalács (10) Mikulás (5) mikulás (7) minta (12) mintaív (8) mora kiado (36) mosható (5) mozaik (17) mozaikozás (13) műanyagmentes július 2021 (23) műgyanta (6) művészet (9) művészetek völgye (6) nagy nebulo kviz (6) naptár (12) nebulo (20) nedobdki (16) nemadomfel alapítvány (6) nyaklánc (12) nyár (29) nyereményjáték (73) nyuszi (12) öko (8) olvasmány (5) olvasni jó (9) olvasót nevelek (10) önkéntes pr (7) online adventi naptár (23) origami (18) öröknaptár (13) örömhímzés (8) ősz (109) őszi dekoráció (14) otthon (33) otthondesign (19) pályázat (46) pannoncolor (8) papír (85) papírdísz (38) papírfonás (16) papírfüzér (5) papírguriga (5) papírhajtogatás (5) papírjáték (6) papírvirág (19) parafa dugó (7) párna (11) pentart (50) pentart-alkotósarok (5) pentart alkotósarok (5) PET-palack (6) peyote (9) pici piac (5) plüssfigura (6) póló (9) pólófonal (5) pólóminta (6) polymer clay (6) pompon (5) porcelán (5) pöttömkert (10) pr (5) pritt (104) pritt pályázat (8) program (11) programajánló (86) quilling (8) ragasztás (43) ragasztó (12) rajz (5) rajzolás (5) rajzpályázat (15) raklap (15) raklap-bútor (6) recept (11) recycle (101) régiből újat (22) rendezvény (9) rendszerezés (8) sablon (12) schachenmayr (10) scrapbook (5) süthető gyurma (18) szabás (11) szabásminta (10) szabás varrás (12) szalvéta (6) szalvétatechnika (15) szemmaszk (5) szépművészeti múzeum (13) szineskert (5) színes papír (5) színes programok (37) színező (6) szőnyeg (8) szponzoráció (6) támogatott tartalom (85) tamogatott tartalom (5) tárolás (13) tároló (5) táska (7) tavasz (73) tavaszi dekoráció (7) tél (20) télapó (5) terasz (8) termés (5) természetes alapanyag (32) tervezés (8) textil (8) textilfesték (9) textilfestés (14) tízperces trükkök (10) toboz (6) tojás (9) tojásdíszítés (7) tojásfestés (22) tojástartó (10) tök (23) tökdekoráció (12) tökdíszítés (5) tökfaragás (29) töklámpás (13) történetek (16) tudatos vásárlás (5) tündérkert (6) üdvözlőlap (5) újrahasználat (20) újrahasznosítás (220) újrahasznosított alapanyag (19) újra felhasználás (5) ültetés (10) ünnep (7) ünnepi dekoráció (8) üvegfestés (13) Valentin-nap (9) valentin nap (13) varrás (56) vásár (12) váza (7) velencei (6) vendégposzt (11) világnap (6) vintagetiles sal 2022 (8) virág (13) virágtartó (17) vissza a suliba (6) xstitch (6) zene (12) zero-waste (8) zero waste (23) zokni (6) zöldbolt (5) zöldebb gyerekszoba (6) Címkefelhő

Színes Ötletek Blog

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat és DIY ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán aktív és jó hangulatú közösség tagjaként.

redesigned by

VVM
süti beállítások módosítása