Színes Ötletek

a kézügyes blog

Őszi dekoráció - Kreppvirágok, nem csak türelmeseknek

szo_keret_01_blog_cimlapkep_15.jpg

Mindig úgy gondoltam, hogy a kreppvirágok készítése kizárólag óriási türelemmel és kiemelkedő kézügyességgel rendelkezőknek való, akárcsak a gyöngyfűzés, ezért ezidáig távol maradtam ettől az elfoglaltságtól. De beköszöntött az ősz, és egyszerre megjelent az igény a hangulatát idéző dekorációkra, az esőnapi elfoglaltságokra is. Egy véletlenül elkapott videó inspirációjára elkezdtem a kreppvirágokkal kísérletezni, és azt tapasztaltam, hogy ennek az igazán kikapcsoló és stresszűző foglalatosságnak a sikere sokkal inkább múlik a lelkesedésen, a jól kiválasztott - egyszerű - mintán, és a minőségi virágkrepp-papíron, mint az említett képességeken. Vágjatok bele nyugodtan, ha hasonló okok miatt nem tettétek eddig! A műalkotásnak mondható verziók mellett olyan is létezik, amit aránylag gyorsan és egyszerűen elkészíthetünk, ezekből mutatunk most egyet a videónkban!


Az összeállításon túl az élethűség szempontjából is a könnyebb utat választottam, ugyanis ezek a virágok valójában nem léteznek, így nem tettem túl magasra a lécet azzal, hogy megpróbálom a valós megjelenésüket utánozni. Akinek fontos ez a tényező, nézzen körül akár itt nálunk is a blogon, szebbnél szebb krepp-csodákra fogtok találni! Az enyémek inkább az ősz hangulatát idézik otthonunkban, a lehulló levelek rozsdabarnáival és a kedvenc türkizeinkkel. A Cartotecnica Rossi magas minőségű, 100% cellulóz összetételű papírjai az intenzív színektől a pasztellekig számos árnyalatban elérhetők, de ha éppen ugyanezt az összeállítást szeretnétek, az égkék, a világos türkizkék, a sárga föld és a sötétbarna négyesét válasszátok! Sőt, akár meg is nyerhetitek néhány hasznos eszköz kíséretében - figyeljétek a közösségi felületeinket!

Az alap virágomhoz egy hurkapálcára, virágkötöző drótra, 2 darab 30 x 8 és 1 darab 30 x 3 centiméteres krepp-papírra, ollóra és ragasztópisztolyra volt szükség. A szárak bevonásához nagyjából 1,5 centiméteres csíkokat vágtam a maradékokból, de ezt nem szükséges pontosan mérni, ahogy a hosszát sem, mivel a toldások nem látszanak. Fontos, hogy úgy szabjátok a papírt, hogy a hosszú oldala irányában legyen nyújtható!

img_9683.JPG

img_9689.JPG

Ezzel az anyaggal rendkívül könnyű dolgozni még annak is, aki hozzám hasonlóan nem rendelkezik nagy tapasztalattal a kreppvirágok készítése terén, mivel nagyon jó a tartása, erős, és legalább a kétszeresére nyújtható. Ezek a tulajdonságok természetesen a profiknak is jól jönnek ám!

img_9722.jpg

A tüskés szirmokhoz cikk-cakk mintában vágtam a papírt, de ha ívesre szabjátok, ugyanezzel a technikával egészen más küllemű virágot alkothattok. Míg előbbinél egyesével megsodortam a végeket, úgy utóbbinál inkább óvatosan széthúztam a szirmokat. További variációkat készíthettek vegyes színösszeállítással, vagy a méretek változtatásával. A szárak hosszát is különbözőre vágtam, hogy teltebb legyen a kész csokor.

Az eszközöket a Hobbyművész - Magyar Művészellátó Bolt biztosította. 

Ha tetszett a bejegyzés, követhettek minket Facebookon és Instagramon is, hogy a következőről se maradjatok le!  

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr6716717382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása