Ha nem szeretnél tojásfestéket használni és nincs otthon olyan élelmiszer, amit természetes színezőként vethetsz be - vagy próbálkoztál vele, de nem sikerült úgy, ahogy szeretted volna - és hiányzik néhány tojásdísz a dekorációdhoz, díszíthetsz egy másik természetes anyaggal, spárgával! A módszer mindenkinek ismerős lehet, már sokszor előkerült nálunk is ez a praktikus eljárás - ragasztópisztolyt elő, és indulhat a tekercselés!
Az ünnepi előkészületeket minden tekintetben igyekszünk úgy alakítani, hogy a lehető legkevesebb hulladékot termeljük mind a menü, mind a dekoráció elkészítése során. Ezért is tetszett meg ez a módszer, amit szívesen alkalmaztam már más tárgyakon, például üvegeken, kaspókon, papírdobozokon. Úgy gondoltam, a tojásokon is jól mutat, gyorsan elkészíthető és van hozzá itthon minden - ebben a tekintetben nem volt nehéz dolgunk, hiszen csak spárga és ragasztópisztoly kell hozzá. Én idén a már több éve szolgáló csavart fűz ágaimra akasztottam őket, de teheted egy kosárkába is - ez esetben nem kell cérnát vagy damilt fűznöd rájuk. Külön öröm, hogy ha már nem szeretném tovább díszként használni, a pár pötty ragasztó eltávolítása után a kifújt tojásokat a komposztálóba tehetem, a zsinórt pedig tovább használhatom a kertben kötözésre.
A videóban megmutatjuk, hogy készült ez a nagyon egyszerű, minimalista dekoráció.
Ha tetszett a technika, nézzétek meg korábbi cikkeinket, amiben hasonló módszerrel egy kopott edény született újjá, vagy amiben egy ruháskosárból készült stílusos tároló. Ha elkészítettétek bármelyiket, és szeretnétek megmutatni, megtehetitek Facebookon, a Színes Ötletek Alkotói Csoportjában!
Követhettek minket Instagramon is, ahol további ötletekkel találkozhattok!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.