Színes Ötletek

a kézügyes blog

Tojásdíszítés festék és hulladék nélkül

00_6.jpg

Ha nem szeretnél tojásfestéket használni és nincs otthon olyan élelmiszer, amit természetes színezőként vethetsz be - vagy próbálkoztál vele, de nem sikerült úgy, ahogy szeretted volna - és hiányzik néhány tojásdísz a dekorációdhoz, díszíthetsz egy másik természetes anyaggal, spárgával! A módszer mindenkinek ismerős lehet, már sokszor előkerült nálunk is ez a praktikus eljárás - ragasztópisztolyt elő, és indulhat a tekercselés!

Az ünnepi előkészületeket minden tekintetben igyekszünk úgy alakítani, hogy a lehető legkevesebb hulladékot termeljük mind a menü, mind a dekoráció elkészítése során. Ezért is tetszett meg ez a módszer, amit szívesen alkalmaztam már más tárgyakon, például üvegeken, kaspókon, papírdobozokon. Úgy gondoltam, a tojásokon is jól mutat, gyorsan elkészíthető és van hozzá itthon minden - ebben a tekintetben nem volt nehéz dolgunk, hiszen csak spárga és ragasztópisztoly kell hozzá. Én idén a már több éve szolgáló csavart fűz ágaimra akasztottam őket, de teheted egy kosárkába is - ez esetben nem kell cérnát vagy damilt fűznöd rájuk. Külön öröm, hogy ha már nem szeretném tovább díszként használni, a pár pötty ragasztó eltávolítása után a kifújt tojásokat a komposztálóba tehetem, a zsinórt pedig tovább használhatom a kertben kötözésre.

A videóban megmutatjuk, hogy készült ez a nagyon egyszerű, minimalista dekoráció.

5_89.jpg

6_77.jpg

Ha tetszett a technika, nézzétek meg korábbi cikkeinket, amiben hasonló módszerrel egy kopott edény született újjá, vagy amiben egy ruháskosárból készült stílusos tároló. Ha elkészítettétek bármelyiket, és szeretnétek megmutatni, megtehetitek Facebookon, a Színes Ötletek Alkotói Csoportjában 

Követhettek minket Instagramon is, ahol további ötletekkel találkozhattok!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr7616490060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása