Színes Ötletek

a kézügyes blog

Konzervdoboz kaspó kötött kabátban


1_91.jpg

Ma ismét a virágtartók tengernyi variációjából szemezgettünk - ezúttal egy újrahasznosított anyagból készülő kedvencet mutatunk. A sokszor előkerülő konzervdoboz szolgál alapanyagként, de a dekoráció most egészen más, mint amit korábban láthattatok. A hideg időben mindenki szívesen bújik meleg takarók és pulóverek ölelésébe, ehhez a hangulathoz kiválóan passzol ez a vastag fonott fonal hatású díszítés, ami viszont nem a klasszikus gombolyagból, hanem gyurmából készül. Használhatod kaspóként, vázaként vagy bármilyen apróság tárolására és ajándéknak sem utolsó. A folytatásban végigvezetünk titeket az elkészítés fázisain, lépésről lépésre.

Nem kell hosszú listát írnunk a hozzávalókhoz, mivel csak konzervdobozra és süthető gyurmára lesz szükség. 

2_88.jpg

1. lépés: A gyurma előkészítése

Gyúrd össze puhára a tömböt, sodord vastag hurkára és vágd egyenlő részekre!

2. lépés: A fonatok létrehozása

A felvágott részeket egyesével sodord hosszú, vékony szálakká! Érdemes óvatosan dolgozni, hogy egyenletes maradjon a vastagságuk. Egyszerre két szállal kezdd, hajtsd félbe őket, tekerd meg egyiket az egyik, másikat a másik irányba, majd folytasd a sodrást, míg szép sűrű lesz a minta. Az elkészülteket lazán tedd egymás mellé, hogy éppen csak összeragadjanak - nem kell nyomást gyakorolni rájuk! Készíts annyit, ami elegendő a doboz burkolásához!

5_75.jpg

3. lépés: Rögzítés a dobozon

Sorban fektesd őket a dobozra, és alul-felül nyomd oda erősen, nagyjából azonos vastagságban lapítva meg a gyurmát, miután lecsípted a felesleget. Ragasztóra egyáltalán nincs is szükség.

4. lépés: A fonatok lezárása

Végezetül sodorj meg még két sima szálat, majd fektesd őket végig a doboz tetején és alján, ezekkel takarva a fonott sorok rögzítését. Égesd ki sütőben a gyártó ajánlása szerint, ez általában 20-30 percet jelent. Ugye milyen egyszerű?

12_39.jpg

13_34.jpg

Tipp: Ha nem csak egy örökzöld ágnak vagy éppen írószereknek szánod, de ültetni is szeretnél bele, akkor még minden más munkafázis előtt fúrj lyukakat a doboz aljára!  

Az elkészítésben ez a videó is a segítségedre lehet:

14_31.jpg

15_29.jpg

16_22.jpg

17_16.jpgForrás: www.lilyardor.com

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy a következőről se maradj le!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr2216391232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása