Színes Ötletek

a kézügyes blog

Szerencsehozó kismalacok
Korábbi cikkünk ráncfelvarrva

Az év első posztja nem is nagyon szólhatna másról, mint a jókívánságokról és a köszönetnyilvánításról. Egy egész csapat szerencsehozó kismalacot toboroztunk nektek ez alkalomból, általuk tolmácsoljuk szívbéli jókívánságainkat, és kívánunk mindenkinek alkotótevékenységben gazdag új esztendőt! A folytatásban az is kiderül, hogyan készíthetitek el őket akár magatoknak, akár ajándékba barátoknak vagy kollégáknak.

Anyagok:

  • Pink flitter
  • Hungarocellgolyó
  • 4 db rózsaszín teklagyöngy
  • 10 mm-es gombostűk
  • Rózsaszín zseníliadrót
  • Mozgó ouoillájú szemek
  • Gombok
  • Ragasztópisztoly

Elkészítés:

Lehet, hogy elsőre időigényes munkának tűnik, de ez elsősorban a hungarocellgolyó méretétől függ. Ez lesz az alap, erre kell rátűzködnötök a flittereket. Minden flittert egy-egy gombostű tart. Ha elég szűk a lyuk a flitteren, akkor egyszerűbb dolgotok lesz, viszont ha átfér rajta a gombostű feje, akkor egy-egy apró kásagyöngyöt is fel kell rá fűzni, hogy a helyén tartsa a flittereket. A tűzésnél arra kell figyelni, hogy a flitterek kissé fedjék egymást, így sehol fog kilátszani az alap. A szemet és a gombot célszerű ragasztópisztollyal rögzíteni. A zseníliából pödörhettek kurta farkincát is, illetve ebből készülnek a fülek is. Ezt egyszerűen bele kell csak szúrnotok a hungarocellbe. A biztonság kedvéért oda is lehet ragasztani, így tuti, hogy a helyén is fog maradni.

Legyen szerencsés évetek! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr743514098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.01.05. 10:38:23

Ez nagyon zsír! Tudnál segíteni, hogy hol lehet megvenni a hozzávalókat?

Csak ötletként mondanám, hogy a HEStore.hu, ahol elektronikai alkatrészeket lehet venni, az összeállított kosaradat el tudod menteni file-ba. Utána csak meg kell osztani a kapcsolás leírása után. Így ha valaki meg szeretné csinálni, akkor csak rá kell böknie a file-ra és már rendelheti is a pakkot. Esetleg egy ilyen kreatív boltnak lehetne javasolni...

kreablogger 2012.01.05. 11:14:32

@TrueY: Az anyagszükséglet leírásánál tettem linket a felsoroltakra, oda kattintva meg tudod nézni a hozzávalókat és meg is tudod vásárolni. :)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.01.05. 11:58:25

@kreablogger: Aha! Tényleg! Nem voltam elég éles szemű. Azt nem tudtam, hogy rögtön neccbolt is vagy. :) Kösz!

Akkor meg pláne ajánlom, hogy a honlapodat egy ilyen kosár importálási lehetőséggel bővítsed! Szerintem nagy ötlet!

magyar-magyar szótár 2012.01.05. 14:38:19

@TrueY: Mit tucc te a portfólióbloggerek életéről, te kis te, te!

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.01.06. 09:53:52

@magyar-magyar szótár: Bevallom, halovány segéd fogalmam sincs, hogy mi az a portfólió blogger. Satírozgathatnád tudásom térképének fehér foltjait! ;)

A második megjegyzésed nem világos. De spongyát rá! :)

Frick László Emlékzenekar 2012.01.08. 06:22:01

@TrueY: namajd lefordítom én neked magyarra, ha csili Csala néni kreatívbloggerina csinálna neked papírszemüvegből tapétavágóval szelektívszemüveget, hogy a mélységélessége nőjön a látásodnak, nem lennél boldog, mert kiderülne, hogy a "bloggerek" zöme nem is blogger csak ügyes. (Gondolom, azért azt csak nem kéne magyarról magyarra fordítanoim, hogy pestiül mit jelent az, hogy ügyes )

Tóta mint "blogger" payolaújságíró, az apple blog meg portfólióblog így már érted, a portfolióblog az magyarul payolablog, csak jobban hangzik

Frick László Emlékzenekar 2012.01.08. 06:30:16

@TrueY: A Payola Kid botrány az USÁ-ban tört ki 50 éve kb azon, hogy egyes DJ-k a rádiókban pénzért szerkesztettek be spontánul zenéket kb úgy, ahogy B. Tóth László a Fostarisznya című popműsorába, amiben 1984-ben 40ezer Ft volt (akkori Ft, egy Zaporozsec újonan 68500 Ft-ba került és AZONNAL lehetett vinni)
Sokan nem értették 1987-ben, hogy miért van még B-Tóthnak mindig egy vagy 8 éves D-Kadettje, amikor már az E-Kadetnek is a ráncfelvarrott változata se volt menő magasértelmiségi körökben.

Ez volt a D-Kadett
www.opelclubrenbau.cz/e107_plugins/image_gallery/images/gallery/ee50a3f7c8f07d2f66b225cdffef8be6.jpg

Ez meg az E-Kadett
www.opelcibirol.com/kadette.jpg

A két autó műszaki lényege annyira ugyanaz, hogy még a Daewoo Nubira se sokban különbözik tőlük.
Viszont a D-Kadettben belülről sokkal jobb anyagok voltak, kellemesebb tampintásúak.

Most már szerintem sokkal okosabb lettél.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.01.08. 21:00:55

@Frick László Emlékzenekar: Köszi! A Payola ügyet értem. A portfólió bloggerséget itt nem értem. A blogger üzemeltet egy web áruházat (ha jól értem) és ötleteket ad, hogyan is lehet azokat a cuccokat használni, amiket ő árul. Én ezt nem látom akkora katasztrófának! Sőt!

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.01.09. 10:20:37

@Frick László Emlékzenekar: "A néhai Netokrata Álom az volt"
Azt hiszem ki lettél moderálva nem feltétlenül ideillő szóhasználatért... :) Mondandód számomra kicsit zavaros. Szerintem érleld még egy kicsit... ;)

magyar-magyar szótár 2012.01.11. 03:43:23

@TrueY: Hogy ez mekkora sablonduma, nem is képzelnéd: "Mondandód számomra kicsit zavaros. Szerintem érleld még egy kicsit... ;)" Az embernek semmit nem kell tennie, csak pár egyszerű tőmondatból központozással összetett mondatokat képezni, meg az 6000 szavas szószegénységbe már nem beleférős szavakat találni és rögtön ezt kapja. Ha még párszor mellé is üt a billentyűzetén, az csak habatorkán... De kizárólag politikai-jóoldali gyermekektől ám!

Ez a lezavarosozás az egyik ismérvük, a másik a moderálás, a harmadik a cenzorálás (tiltott szavak listázása a moderátorba. Ja, el ne felejtsem, a moderálás a jógyerekszótárban az nem azt jelenti, hogy k e z e l e m a párbeszédet, hanem KUSSOLTATOM (azaz törlöm) a nekem nem tetszőt. [Ugye, a moderátor az eredetileg a beszélgetést terelné... nem pedig TÜRŰ' protkóval együtt bele az etetőbe.]

Ha valamit nem tudsz felfogni, a check controll-
ban valóban lehet egyrészt az adó hibája. De van még a közeg és a receptor is...

Érleljed egy kicsit a receptorodat, mert tűl szűk (és csak előre megdógozott) sávban alkalmas...

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.01.11. 15:49:21

@magyar-magyar szótár: "De kizárólag politikai-jóoldali gyermekektől ám! "
Akkor én most le lettem jóoldaizva? Akkor jó! ;) Sajnos a posztot nem láthattad, mert az a poszt nincs benne. Én nem tudtam értelmezni a sok ide-oda csapongástól. Persze lehet, hogy a hiba az én készülékemben van.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása