Színes Ötletek

a kézügyes blog

Kikalapált kapszulák
Kikalapált kapszulák
Korábbi cikkünk ráncfelvarrva

nespresso6.jpg

Nálunk is elterjedt a kapszulás kávé, de amíg külföldön már rutinszerű a kiürült kapszulák visszaváltása, itthon ez még nem teljes körűen megoldott, bár a gyártókhoz való visszajuttatásra, és az újrahasznosításra már vannak lehetőségek. De mihez kezdhetünk a csábító színekben pompázó kis fém kelyhekkel? Hasznosítsuk újra őket mi magunk, és készítsünk belőlük ékszert! Mégis hogyan? - teszitek fel talán a kérdést. Most megmutatom ...

Szélcsengő saját kezűleg - egyedi festéssel
Szélcsengő saját kezűleg - egyedi festéssel

szo_keret_06_tripla_negyzet.jpg

Egyre több időt töltünk a kertben és a teraszon, ami azzal is jár, hogy mindig újabb ötleteket keresek, mivel tudnám feldobni, kicsit megújítani, egyedivé varázsolni azt. Most ezt az aranyos szélcsengőt néztem ki, ami egyszerűen elkészíthető, mégis különleges színfoltja lehet a környezetünknek. A szebbnél szebb mintákból egy egyszerűbbet választottam, egyre világosabb árnyalatait használva ugyanannak a színnek.

szo_keret_01_negyzet_1000x1000_1.jpg

...

Nagy Nebulo Kvíz, 2. fejezet - A nyereményjáték első fordulója
Nagy Nebulo Kvíz, 2. fejezet - A nyereményjáték első fordulója

nebulo_szo_fb_cover_1200x675_200625.jpg

Szerdán, a Nagy Nebulo Kvíz sorozatunk első fejezetében már megtudhattatok jó pár érdekességet a márka indulásáról és első időszakáról. Ahogy akkor megígértük, most itt a kapcsolódó nyereményjátékunk első fordulója. Érdemes játszani, hiszen azok között, akik helyesen válaszolnak a játékban feltett összesen tíz kérdésre, a Nebulo termékeiből összeállított értékes ajándékcsomagokat és gyárlátogatást sorsolunk ki, sőt, azok is nyerhetnek, ...

Kerti pad gyerekeknek
Kerti pad gyerekeknek
Korábbi cikkünk ráncfelvarrva

Ebbe a gyönyörűségbe első pillantásra beleszerettem. Maga a forma is megkapó, emellett sok lehetőség rejlik benne. Egyrészt persze pad, de mellette lehet rá pakolni - például nassolnivalót vagy játékokat, a tetejére pedig kerülhet ponyva is, ha nagyon süt a nap. Ó, igen, és virágot is futtathatunk rá! Ajánlom minden apuka figyelmébe, az ülőkés homokozó mellé még pont elfér!

creative-diy-garden-bench-for-kids.jpg

...

Nagy Nebulo Kvíz, 1. fejezet - A mosókonyha, a platós Wartburg, és egy 1983 óta működő családi vállalkozás hőskora
Nagy Nebulo Kvíz, 1. fejezet - A mosókonyha, a platós Wartburg, és egy 1983 óta működő családi vállalkozás hőskora
A Nebulo története, első rész

nebulo_story_pic_07.jpg

Ha meghalljuk a Nebulo márkanevet, szinte biztos, hogy a kenőfejes ragasztó jut először eszünkbe, hiszen kreatívkodás közben sokszor van rá szükség, és a kisebbek iskolatáskájából sem hiányozhat. Pedig a harminchét éve létező Nebulo az ismert és közkedvelt ragasztók mellett egy komplett iskolaszer portfóliót ölel fel, a színes ceruzáktól az olajpasztellen át a gyerekeknek készült biztonsági ollókig. Ma már talán nehéz elképzelni, de a cég pontosan ...

Csináld magad - ülőkés homokozó
Csináld magad - ülőkés homokozó

84c8894dd19e939fe10acebe724db175_1.jpg

Akinek kisgyermeke van, és olyan szerencsés, hogy kertes házban él, az tudja, mekkora öröm egy saját, külön bejáratú homokozó. Ma egy ügyes kezű apuka vagy nagypapa által saját kezűleg is kivitelezhető, többfunkciós, extra funkciókkal ellátott megoldást hoztam, amely amellett hogy szuperül néz ki, rendkívül praktikus is. Ilyet kívánok minden kisgyermeknek! 

il_794xn_1786729853_tbyx.jpg

...

Nyári mozaikláz
Nyári mozaikláz
Korábbi cikkünk ráncfelvarrva

mozaikozas1blog_1.jpg

Talán nem vagyok vele egyedül, de így a nyár kezdetén engem is utolért a mozaikozhatnék, sorra keresem itthon a kidekorálható szabad felületeket. Elsőre itt egy virágmintával ékített, dekoratív üvegtál, amely nem csupán egy kedves lakásdísz, hanem hasznos kis darab egyben.  ...

Fűszeroszlop a teraszra
Fűszeroszlop a teraszra
Korábbi cikkünk újratöltve

fuszeroszlop_montage.jpg

A legutóbbi balkont és teraszt felvirágoztató galériánk nagy sikert aratott, ezért most ismét hasonló témával jelentkezünk, kiegészítve és felújítva egy korábban megjelent cikket. Ha nincs kerted, vagy csak egészen picike hely áll a rendelkezésedre, ugyanakkor szeretnél saját magad termeszteni fűszereket, és még kézügyeskedni is szeretsz, akkor ez a mai poszt bizony neked szól!

...

A szeretetteljes törődés, gondoskodás és öröm érződik a szappanokon - Nézzünk szét a Szappanfalu háza táján!
A szeretetteljes törődés, gondoskodás és öröm érződik a szappanokon - Nézzünk szét a Szappanfalu háza táján!

2_38.jpg

Komolyra fordult hobbikat, megvalósult kreatív álmokat bemutató sorozatunk újabb részéhez érkeztünk. Most a Szappanfalut mutatjuk be nektek, egy ízig-vérig családi vállalkozást, mely szappanöntéssel kezdte tevékenységét, mára pedig számos természetes kozmetikum is található a termékpalettán. Nagy odafigyeléssel és törődéssel készített portékáikon keresztül kezedbe foghatod és érezheted a természet, a csend, béke, nyugalom és a hála örömét. 

...

Ti küldtétek! - Fűszercímkéink a gyakorlatban
Ti küldtétek! - Fűszercímkéink a gyakorlatban

20200528_175417.jpg

Nemrég újraterveztük és megosztottuk veletek fűszercímkéinket , mivel sokan kértétek és időszerű is volt a szokásos tavaszi rendezkedés kapcsán. Nagy örömünkre budapesti olvasónk, Ramóna nemcsak elkészítette, de meg is mutatta nekünk a címkékkel feliratozott fűszertartóit, melyek igazán dekoratívak lettek. Reméljük, sokatok polcain sorakoznak hasonlóan egységes rendben, igazán pozitív visszaigazolás számunkra, ha látjuk, hasznát veszitek ötleteinknek!

...
Tic-Tac-Toe, avagy a kézműves amőba
Tic-Tac-Toe, avagy a kézműves amőba

garden_tic_tac_toe-401x600.jpg

Remélhetőleg hamarosan megérkezik az igazi nyár, így még több időt tölthetünk a szabadban. A gyerekek számára a játékból sosem elég, de talán még jobban elfoglalják magukat, ha maguk készítik el azt. Végtelenül egyszerű, de izgalmas szórakozást jelent az amőba, vagy tic-tac-toe néven ismert játék, amihez a lehetőséget most nem a papír és a toll, hanem egy fakorong és festett kavicsok biztosítják.

...

Június harmadik vasárnapján újra Piacok Napja az Erzsébet téren
Június harmadik vasárnapján újra Piacok Napja az Erzsébet téren
Ismét itt a budapesti közösségi vásárok napja

piacok_napja_cover.jpg

Június 21-én, vasárnap ismét Piacok Napja Budapesten, az Erzsébet téren! Az ország egyik legnépszerűbb közösségi vásárának szervezői idén is hangulatos, színes kavalkáddal várják a látogatókat délelőtt 11 és este 19 óra között, minden korosztály ízlésének megfelelően megtalálhatja a számára legkedvesebb darabokat, legyen szó egyedi design, vintage, retro, antik, DIY és lakásdekorációs termékről, natúr kozmetikumokról, vagy a karantén időszaka ...

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása