Színes Ötletek

a kézügyes blog

Arte legis, avagy a törvény rendje szerint - Kadosa Kiss József tárlata a Műcsarnokban
Színes programok

118693523_10157942972494862_4051320530542544548_o.jpg

2020. november 8-ig tekinthető meg a Műcsarnok#Box három termében Kadosa Kiss József A művészet rendje – Arte legis címet viselő kiállítása. A rézkarcokat, rézmetszeteket, litográfiákat, festményeket és szobrokat felvonultató különleges tárlaton ugyanakkor nem csupán hagyományos technikával készült műveket láthat a közönség. A kiállítási anyagban olyan kuriózumok is helyet kapnak, mint két ismert film rajzolt storyboardja, egy nem mindennapi kerékpár, egy automata zongorázó szobor, illetve a művész által készített cselló és táncmesterhegedű. Kadosa Kiss József minden alkotásában a belső békét és csendet keresi, melynek megtapasztalására manapság talán nagyobb szükség van, mint korábban bármikor. Programajánló a folytatásban.  

Kadosa Kiss József a művészet szigorú, ősi rendjéhez igazodva, mindig nagy alázattal és fegyelemmel alkot, akár a számára legkorábbtól fogva ismerős, sokszorosító eljárással készülő grafikai alkotásokon dolgozik, akár festményt, szobrot, hangszert, vagy technikai csodaszámba menő használati tárgyakat alkot. A különféle műfajokban készült alkotásokban közös az örök emberi értékek, a belső, lelki folyamatok megragadása és ábrázolása. Valamennyi művében az élet folytonos megújulását és változatosságát érhetjük tetten. 

nimbusbike_06.jpg

A Műcsarnok#Box három termében látható kiállításnak három sarokpontja van, amelyekhez akár a művész egyes korszakait is társíthatjuk. Az első egy reneszánsz kori alkotás parafrázisa, a második a legmodernebb űrtechnológiát jeleníti meg, a harmadik a művész által készített egyik hangszer. A művek nem csupán Kadosa Kiss pályájáról rajzolnak fel egyfajta keresztmetszetet, hanem a művészet időben való változásáról is. Hogy ez mit is jelent teljes valójában, annak felfedezése a kiállítás látogatóira vár. 

szarnyalas.jpgFotók: kadosa.eu

További információkért keressétek a tárlat Facebook eseményét ! Érdemes böngészni a Műcsarnok Facebookját és weboldalát, hiszen a múzeum az Arte legis mellett folyamatosan érdekes látnivalókkal várja a közönséget. Szintén ajánljuk a SÁNDY/KONOK - Metszéspontok című, négy generációra kiterjedő családtörténeti kiállítást, ami már csak ezen a héten, 2020. október 25-ig látogatható. A részletekért kattints a képre!

115695943_10157841949039862_3380026659839313755_o.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr5216246018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása