Színes Ötletek

a kézügyes blog

Elfogadás sütöde, 100 szóban Budapest, gyerekfilmek fesztiválja – Különleges programok a CAFe Budapest idei kínálatából

cafe20_1017-18_elfogadas_sutode_joli_003_c_foto_mazzag_izabella.jpg

Pénteken indult, és egészen október 25-ig, a hónap utolsó vasárnapjáig tart a régió legfontosabb kortárs művészeti fesztiválja, a CAFe Budapest. A kiállításokról, képzőművészeti tárlatokról már olvashattatok nálunk korábban, de rengeteg más program is helyet kap az idei felhozatalban. A különféle könnyű- és komolyzenei koncertek, kísérleti színházi és újcirkusz előadások mellett filmvetítések is várják a közönséget, és idén a 100 szóban Budapest eredményhirdetését is magában foglalja a rendezvénysorozat, melynek rendhagyó helyszíne a Margitsziget régi ásványvíz-palackozója lesz. Programajánló a folytatásban! (Fotó: Mazzag Izabella)

Elfogadás Sütöde - NOS - 2020. október 17., 15:00 és 17:00

Az idei fesztiválon debütál Debre Zsuzsa dokumentumfilmje, az Elfogadás sütöde, mely egy igaz mese arról, hogy sokszor csak elhatározás, kitartás és némi tehetség kell a boldoguláshoz.

A film főhőse, Jolika egy nap elhatározta, hogy az iskolából hazatérő gyerekeket frissen készített aprósüteménnyel vendégeli meg. A történet helyszíne Monor súlyos hátrányokkal küzdő, Tabánnak nevezett szegregátuma, melynek sütödéje csakhamar modellértékűvé vált. Jolika és három telepi cigányasszony üzleti és cukrászképzésen, közösségi fejlesztéseken vett részt, majd egy év múlva megalapították az Elfogadás Sütödét. Ma már több mint heti 40 kg süteményt adnak el. Dolgoznak rendelésre, árulnak a piacon, és rendezvényekre is szállítanak süteményeket. Az Elfogadás Sütöde fenntartható, a közösséget támogató, annak példát mutató tevékenységével hosszú távon járul hozzá a szegregátumban élők szociális és munkaerőpiaci helyzetének javulásához.

A dokumentumfilm-vetítések előtt és után 10 és 18 óra között az Elfogadás Sütöde termékeit személyesen a sütemények készítőitől lehet megvásárolni a helyszínen.

100 szóban Budapest - Margitszigeti ásványvíz-palackozó - 2020. október 21., 19:00

A 2014 óta meghirdetett 100 szóban Budapest pályázat idén - ahogy szinte minden más rendezvény - rendhagyó módon, nyár végén startolt, még éppen jókor ahhoz, hogy határidőre a vállalkozó kedvű városlakók száz szóba sűríthessék mindazt, ami az év során Budapestről szavakba kívánkozott. A novemberi eredményhirdetést megelőzően az idei zsűri tagjai – Boncsér Sára Luca, Szabó Benedek és Závada Péter – nemcsak kiválasztják a legjobb történeteket, hanem a korábbi évek hagyományai alapján zenei kísérettel fel is dolgoznak néhányat.

A helyszín is kivételes, egy régi ásványvíz-palackozó üzem a Margitszigeten, ahol már jó ideje nem palackoznak semmit. Itt, a város közepén mindig csend van, és a nagy üvegablakokon keresztül más perspektívából tekinthetünk rá a nyüzsgő városra. Valahogy úgy, ahogy Arany János is tette a tölgyek alatt az itt eltöltött nyarak során.

Közreműködik: Czitrom Ádám – gitár, Ajtai Péter – nagybőgő, Szelevényi Vito – trombita, Cseke Dániel – szaxofon, Szelevényi Ákos – szaxofon, ütőhangszerek, Miklós Szilveszter – dob

3. Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál - Akvárium Klub - 2020. október 24 és 25., 10:00

Jó szívvel ajánljuk még a fesztivál záróhétvégéjén megrendezett 3. Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivált, amely az Akvárium Klubban kap majd helyet szombaton és vasárnap egyaránt délelőtt 10 órai kezdettel.

Mozizz és alkoss! Ismerd meg, mi van a Disney- és Pixar-filmeken túl. Évről évre számtalan remek gyermekfilm készül, ezekből azonban alig néhány jut csak el hazánkba. A Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál missziója, hogy olyan minőségi családi filmeket juttasson el a közönséghez, amelyek értéket közvetítenek, szórakoztatva tanítanak az emberi érzelmekről, a világról és a különböző kultúrákról, s mindezt úgy, hogy figyelembe veszik a kis nézők életkori sajátosságait.

A fesztivál interaktív programokat is kínál, így a gyerekek találkozhatnak kedvenc mesehőseik magyar hangjával, kipróbálhatják a szinkronizálást, és megtudhatják, hogyan kell készülni egy filmes castingra. Mindemellett a Cinemira az animáció, a filmkészítés és a filmszínészet kulisszatitkaiba is betekintést nyújt. A fesztivál teljes ideje alatt filmes könyvek és képregények vására várja a családokat az Akvárium Klubba.

További információkért keressétek fel a CAFe Budapest honlapját és Facebook-oldalát!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr3716239238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása