Színes Ötletek

a kézügyes blog

A mai színünk a KÉK
2020. október 10. - A Kéktúrázás napja

fontos-informaciok-a-nevezessel-kapcsolatban-51517b05-399035.jpg

Ma van az ősz egyik legjelentősebb túraeseménye, a Kéktúrázás napja! Az országot 1168 km hosszan átszelő kék jelzést ma 70 csoport, 70 különböző szakaszon járja végig egy időben. Reméljük, a kezdeményezés hagyományt teremt, és rendszeresen sor kerülhet erre a nagyszabású közösségi eseményre, mely felhívja a figyelmet nemzeti és természeti értékünkre, a legendás Kéktúrára.

20191101_145025.jpg

Az otthon maradóknak is érdekes elfoglaltságot nyújt az online térkép, amin követhető, ahogy a GPS követővel felszerelt csapatok kirajzolják nap végére az Országos Kéktúra teljes útvonalát!

121117105_1676033305893681_8411914371324645770_o.jpg

Az esemény főszervezője a Magyar Természetjáró Szövetség. Az MTSZ 1961 óta koordinálja a kék sávval jelzett, az Írott-kőtől Hollóházáig tartó, Magyarország középhegységeinek legmagasabb pontjait összekötő útvonalon zajló jelvényszerző túramozgalmat, mely útvonal alapjait a Szent István Vándorlás adja. 

1938-ban Szent István király halálának 900. évfordulójára készült el az akkor még csak 910 km-es turista út, a Magyar Turista Egyesület elnöke, dr. Cholnoky Jenő kezdeményezése nyomán. A jelzéseket 10 év alatt festették fel az Írott-kőtől akkor még a Nagy-Milicig tartó útvonalon.

Nálunk tiszta, napsütéses idő van - reméljük, ez országszerte jellemző -, és aki esetleg nem regisztrált a programra, az is ki tud mozdulni, hogy élvezze az őszi erdő nyújtotta harmóniát. Kiváló lehetőség a feltöltődésre!

További részleteket és információkat Kéktúrázás napja weboldalán olvashattok! 

 Fotók: kekturazasnapja.kektura.hu, Szegletes Andrea

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr8216234206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása