Színes Ötletek

a kézügyes blog

Mókás állatkert saját kezűleg - Kézügyeskedés az Állatok világnapján

0_17.jpg

Az Állatok világnapja alkalmából természetesen állatos témájú bejegyzéssel készültünk. Szinte minden háztartásban fellelhető tartós élelmiszerből, hüvelyesekből készíthettek vidám képeket kedvenceitekről. Nézz körül a kamrában alapanyagokért!

3_58.jpg

2_62.jpg

Az állatkert megvalósításához használhattok babot, sárgaborsót, lencsét, de kiegészíthetitek a tárházat akár tésztafélékkel is. Csak néhány alapvető kellékre lesz szükségetek ezeken kívül: kartonlapra, ragasztóra, akril festékre, ceruzára és ecsetekre. Ezt az egyszerű képalkotó módszert a kisebbek  is bátran kipróbálhatják. Kezdődjön a móka!

4_51.jpg

1. lépés

Vágd a kartonlapokat tetszőleges méretűre, majd ceruzával vázold fel a kedvenc állatodat! Segítségképpen használhatsz természetfotókat. 

5_50.jpg

2. lépés

Kezdd azzal, hogy vékony ragasztóréteget viszel fel a rajzra, de először csak egy színfoltra koncentrálva. Például egy kacsa esetében - ahogy a képen láthatjátok -, a fehér részekkel dolgozz először, ragaszd fel a babszemeket a teljes felületre! Várd meg, míg megszárad! A szemeknél használj más formájú alapanyagot, például lencsét, majd jöhet a festés. 

6_46.jpg

3. lépés

Még a fehér babszemeknek is van egy kis mintája, foltjai, így fesd le a teljes felületet fehérre. Nem szükséges a széleknél nagyon vigyázni, mert ha el is folyik picit a festék, azt úgyis takarja majd a következő folt. Egy pici száradási idő elteltével folytathatod a munkát a többi színnel is.

7_44.jpg

4. lépés

Ezután a csőrre ragassz valamivel kisebb babszemeket, ismét hagyd megszáradni a ragasztót és fesd le sárgára az előbbiek szerint. 

8_44.jpg

9_38.jpg

5. lépés

Már csak a háttér kitöltése maradt hátra. Lényegében ugyanúgy kell eljárnod, de itt már vigyázva, hogy a szélek szépek legyenek mind az elrendezés, mind a festés tekintetében. Végül vékony ecsettel fesd ki a szemeket feketére!

10_37.jpg

Ezt a módszert használhatod bármelyik kedvenced képpé formálásához. Használd a fantáziád!

11_31.jpg

12_29.jpg

13_24.jpg

14_21.jpg

15_19.jpgForrás: handmadecharlotte.com

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr6116226704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása