Színes Ötletek

a kézügyes blog

Egy régi szék új szerepe a kertben

png_20230711_180031_0000_1.png

Személy szerint nagyon kedvelem a régi székek, fiókok, polcok, hokedlik felújítását célzó ötleteket, talán azért, mert valahogy sokkal több ilyesmi kerül hozzám ilyen-olyan lomtalanításokból, mint amennyire eredeti funkcióját megőrizve szükségem és helyem lenne. Mivel az újrahasznosítás is legalább olyan fontos számomra, mint a kreatív elfoglaltságok, most is épp várakozik legalább három nehéz sorsú kisbútor a garázsban, hogy majd némi átalakítás után megtaláljam végleges helyüket. Ebben a bejegyzésben egy támlás székből készül ültető alkalmatosság és kerti polc, ami igazán kedves színfoltja lehet egy vintage stílusú kertnek vagy balkonnak. 

2_52.jpg

3_48.jpg

Első lépésként távolítsuk el a párnát, ha van, majd vágjuk ketté a széket, azaz fűrészeljük le a támláját. Aggodalomra semmi ok, ha nincs mögöttünk hatalmas barkácsolási tapasztalat, egy kis kézifűrész segítségével az is hibátlanul meg tudja oldani ezt a feladatot, aki először próbálja, de azért nem árt az óvatosság a szerszámok használata során! Ezek után elkezdhetünk dolgozni a projekt polcrészén. Ha van egy darab használható hulladék faanyag a fészerben, az is remek lesz, de természetesen új anyaggal is dolgozhatunk, a lényeg, hogy vágjuk méretre a támla szélességének megfelelően. Egy fúró és pár csavar segítségével rögzítsünk két fém konzolt a polc alsó részéhez úgy, hogy ezzel a támlát is hozzácsavarozzuk, így tartós és strapabíró lesz. 

4_42.jpg

5_42.jpg

6_37.jpg

7_35.jpg

Mindkét felét csiszoljuk meg és fessük le időjárásálló festékkel. Ehhez a stílushoz jól illenek a pasztell színek és a matt felület. A szék alsó felére kézi tűzőgéppel rögzítsük a fekete szövetet, ami lehet maradék, de beszerezhetjük jó néhány hobbi - vagy kertészboltban is. Ha éppen nincs tűzőgépünk, még ne vessük el az ötletet, egy kalapáccsal és egy marék apró, szélesfejű szöggel nyugodtan helyettesíthetjük. Ezután nem maradt más dolgunk, mint beültetni kedvenc növényeinkkel és elhelyezni valahol a kertben vagy a teraszon.

8_35.jpg

9_30.jpg

10_28.jpg

11_22.jpg

12_18.jpg

13_16.jpg

Az elkészítésben az alábbi videó is a segítségünkre lehet.

Forrás: daintydressdiaries.com

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr2216140528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása