Színes Ötletek

a kézügyes blog

Papírtányér bagoly - Egyszerű, de nagyszerű elfoglaltság a kisebb kézügyeskedőknek

paper-plate-owls-pin-2.jpg

A nyári szünet egyik nagy kihívása, hogyan kössük le a kicsiket, így mindig jól jönnek az újabb és újabb kézműves ötletek. A gyerekek nagy örömüket lelik a különféle vidám figurák elkészítésében, ezek közül mutatunk most egyet. Ha az előző születésnapi zsúrról megmaradt pár papírtányér, hozzá is láthatunk, de ezek hiányában nyugodtan helyettesíthetjük őket kartonból kivágott körökkel! A bagoly közkedvelt minta manapság, számtalan felületen, dekoráción, kiegészítőn, textilen megjelenik, biztosan tetszeni fog!

Amire szükség lesz:

  • papírtányér
  • akrilfesték
  • színes papír
  • olló
  • ragasztó vagy ragasztópisztoly
  • színes szalag

1. lépés: Hajtsd be a tányér mindkét oldalát középre. A natúr felületű tányérokkal eredményesebbek lehetünk, mert a bevonatosakra kevésbé tapad jól a festék. 

paper-plate-owls-5-edited.jpg

2. lépés : Ezután hajtsd be a tányér felső részét, ez lesz a bagoly feje!

paper-plate-owls-6-edited.jpg

3. lépés : Elérkezett a festés ideje!. Nyisd szét a tányér behajtogatott részeit és fesd le a belsejét, de csak a látható területet. Hagyd megszáradni! Ezután hajtsd újra a tányért, és fesd le kívülről is, a fejet és a szárnyakat..

paper-plate-owls-7-edited.jpg

4. lépés : A fejet és a szárnyakat rögzítsd ragasztóval, hogy ne tudjanak kinyílni! Ezután fess tollakat ​​a testére, ahogy a képen látod, de ha az aprólékos részletek túl nagy kihívást jelentenek, a mintázatot nagyobb ívekkel is meghatározhatod! Nincs helytelen módszer ebben az esetben.

paper-plate-owls-8-edited.jpg

5. lépés : Színes papírból vágd ki a szemét, a csőrét és a lábát! Ha nincs kéznél körző, műanyag kupakot is használhatsz a tökéletes körvonal megrajzolásához. 

paper-plate-owls-9-edited.jpg

6. lépés : Ragaszd a szemét, a csőrét és a lábát a bagoly testére, ha szeretnél rá akasztót, akkor azt is! Kész is a saját készítésű, cuki bagolyfigura - ha van kedved, készítsd el több színben is!

paper-plate-owls-1-edited.jpg

paper-plate-owls-4-edited-1.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, követhettek minket Facebookon és Instagramon is, hogy a következőről se maradjatok le!  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr2216007000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása