Nagy Nebulo Kvíz, 3. fejezet - Kínától az értékláncig

A Nebulo története, második rész

2020.07.07. 12:34 Támogatott_tartalom

nebulo_story_02_montage_01.jpg

Folytatódik a Nagy Nebulo Kvíz! Ahogy június utolsó péntekén megígértük, ezúttal ismét egy sztorizós fejezet következik, melyben az első rész múltidézése után elsősorban a Nebulo jelenéről és az idáig vezető útról lesz szó, az iskolaszer márkává fejlődés első lépéseitől a saját gyurmaragasztó gyártásának megkezdéséig. Érdemes tovább olvasni a cég ügyvezetőjével, Lőrincz Bencével készült beszélgetésünket, hiszen amellett, hogy a cikk sokat segít a játék kérdéseinek megválaszolásában, nem kevés tanulsággal szolgálhat azoknak is, akik szeretnének saját vállalkozásba kezdeni. 

Miután a ragasztó kínálat bővítése megtörtént, a Lőrincz-testvérek egy komplett iskolaszer portfólió létrehozásában látták a továbblépés irányát, ez viszont nem tűnt könnyűnek, hiszen meglehetősen telített piacra kívántak belépni. Szerencséjükre az addigra eltelt három évtized nem múlt el nyomtalanul.

„Aput (Dr. Lőrincz Miklós, vegyészmérnök, a Nebulo ragasztók kifejlesztője - a szerk.) nagyon sokan szerették a szakmában, sok nagykereskedővel indulásuk óta kapcsolatban volt, így több évtizede kipróbált kapcsolatokra építhettünk, illetve adott volt egy ismert márkanév.”

Bence szakismeretei miatt is ez volt a leginkább kézenfekvő választás.

„Mivel korábbi munkahelyeimen sok tapasztalatot szereztem a kínai partnerekkel való együttműködésben, ez a választás adta magát.”

Az iskolaszeres portfólió így nagyrészt Távol-Keleten kerül gyártásra, gondosan kiválasztott partnerekkel. 

„Az első színező termékek bevezetése előtt repülőre ültem, és elmentem Kínába egy szakmai kiállításra. Utána ott voltam még két hetet, repültem, vonatoztam, sok gyárat felkerestem, hogy saját benyomásokat szerezzek. Szerencsére, teszem hozzá, mert volt olyan gyár, ahova bementem, de már azonnal fordultam is ki a rendetlenség és a kosz láttán. Nem ez az általános, de ilyen is van. Kizárólag olyan gyárakkal kezdtük az együttműködést 2014-ben, ahol jártam, és kifogástalan körülményeket találtam.”

A kínai gyártáshoz széles körben kapcsolódik az olcsó tömegtermékek sztereotípiája, Bence szerint azonban korántsem ennyire egyszerű a képlet, sok minden múlik ugyanis a megrendelő igényességén és hozzáállásán.

„A kínai gyártók ma már nagyon jó minőség előállítására képesek. Nyilván vannak, akik a nagyon rosszat is megcsinálják, de ennek lehet az oka az is, hogy a megrendelő csak az árat nézi, nem jár utána, nem igényes. Nyilván mi is tudnánk temperafestéket gyártatni a mostani ár feléért, de nem akarunk. Itthon is voltak már többen, akik nagyon csúnyán megégették magukat, mert csak az volt a fontos, hogy olcsó legyen a forgalmazott termék, a minőségre meg nem figyeltek. Mi nem ezt az utat választottuk. Egy megfizethető, de jó minőséget garantáló márka szeretnénk lenni. Azt gondolom, sikerült ezt elérnünk.”

A Nebulo ragasztók mellé 2014-ben tehát megérkeztek az első iskolaszerek is, melyeknek nagyon pozitív volt a fogadtatása mind a gyerekek, mind a szülők, a tanárok részéről. Az itthoni eredményekben nagy szerepet játszott a márkanév ismertsége, és a ragasztókkal már felépített kapcsolatrendszer.

„Szerencsére az új portfóliónkat sok hazai forgalmazó értékesíteni kezdte és a vásárlók is hamar elfogadták."

A folyamatosan bővülő kínálatnak köszönhetően a Nebulo néhány éve kinőtte akkori, Dunakeszin található székhelyét, így a cég 2018-ban átköltözött Nagytarcsára, ahol zöldmezős beruházásként építettek fel egy új telephelyet. Itt már kényelmesen elfér a különféle ragasztók és a Nózi gyártása, az új gépek, illetve a kibővült raktárkészlet. A 2019 decemberi tesztüzem után idén januárban pedig elindult a legújabb termék, a PlastiFix gyurmaragasztó gyártása is.

„A Kínában gyártott gyurmaragasztóval sajnos minőségi problémánk akadt, ami sok kellemetlenséget okozott a felhasználóknak és ezzel együtt nekünk, hiszen sok reklamáció érkezett. Ezért arra jutottunk, hogy miért ne próbálnánk meg mi magunk gyártani ezt a terméket? 2016 óta fejlesztettük a receptúrát, valamint elkezdődött egy egyedi gyártósor tervezése és építése. Az új telephely már ennek megfelelően lett kialakítva. A tavalyi év megkoronázása volt, amikor decemberben elindulhatott a gyártás, akkor még tesztüzemben, januártól pedig már élesben is. Sok mindenre büszke vagyok a Nebulo kapcsán, de ez volt a legnagyobb öröm eddig. Nagyon hosszú és fáradtságos fejlesztés előzte meg, de eddig nagyon jók a visszajelzések, és azóta már külföldre is eljutott a saját gyártású gyurmaragasztónk.”

Időközben a Nebulo arculata is megújult, tavaly pedig, története során először a nemzetközi szakma elé is kiléphetett a márka a frankfurti Paperworld kiállításon, ami persze nem kevés álmatlan éjszakájába került a cég munkatársainak.  

„Ez a szakma talán legnagyobb nemzetközi kiállítása Frankfurtban. Itthoni rendezvényeken már sokszor megjelentünk a partnerek előtt, de azért egy ilyen rendezvény más műfaj: építenek neked egy komplett standot, izgulsz, hogy minden rendben lesz-e, megérkeznek-e időre a termékek, kész lesz-e a katalógus - elég izgalmas volt mindezt Magyarországról megszervezni. Szerencsére nagyon simán lezajlott, és nagy sikert is arattunk, sokan dicsérték az új designt. De mégis a legfontosabb, hogy megállapodás született egy lengyel céggel a Nebulo ottani forgalmazásra. A nemzetközi piacra való kilépésünk megmagyarázza azt is, ami talán sokaknak feltűnt már, hogy az arculat megújulásakor elhagytuk a mi nyelvterületünkön kívül nehezen értelmezhető ékezetet a névről. Így, bár magyarul picit helytelen, külföldön ugyanolyan tárgyiasult márkanévként jelenhet meg a Nebulo, mint bármelyik más nemzetközi gyártó terméke.” 

A kibővült portfólió és a megújulás mellett a Nebulo máig őrzi azt szemléletmódot , ami a családi ház alagsorában dolgozó vállalkozást jellemezte. Bence szíve csücske saját bevallása szerint továbbra is a gyártás. 

„Sokkal jobban szeretek gyártani, hozzáadott értéket teremteni, mint „csak” forgalmazni. Egyik fő célunk most az, hogy a gyártókapacitásunk minél nagyobb része le legyen fedve, beleértve a kenőfejes ragasztókat és a gyurmaragasztót is, hiszen az sokkal nagyobb annál, mint amit Nebulo márkanéven el tudunk adni. Ezért az a célunk, hogy más márkáknak gyártsuk ezeket a termékeket, ahogy mi is gyártatunk termékeket Távol-Keleten. Jelenleg is fejlesztünk egy univerzális ragasztót, és fontolgatjuk a saját vízfesték gyártását is, tele vagyunk tervekkel. Én abban hiszek, hogy meg kell próbálni minél több mindent itthon gyártani, de ez nem könnyű persze, mert minden egyes új termék jelentős beruházást igényel.”

A Nebulo egyik legfontosabb alapelve, hogy hazai cégként Magyarországon ruháznak be, aminek közvetve sok más vállalkozásra van hatása. Ezért is tartják fontosnak a tudatos vásárlást, vagy - hogy Bence szavaival éljünk - az értéklánc minél hosszabbra fűzését.

„Egy német vásárló mindig figyel arra, hogy ha valamiből elérhető hazai termék, akkor azt vegye meg. Náluk van ennek kultúrája, ezért is nehéz tőlünk nyugatabbra betörni új szereplőként a piacra. Lehet, hogy ezt sokan elkoptatottnak tartják manapság, de a Nebulo magyar márka, magyar tulajdonosokkal, megfizethető, jó minőségű termékekkel. Mi itthon fogunk beruházni, fejleszteni, új munkahelyeket teremteni. Ez egy értéklánc - a ragasztók és más termékek hazai gyártásával munkát adunk címke-, doboz-, karton gyártóknak, alapanyag beszállítóknak, grafikusoknak, stb. Ha az egész értékláncot végigfejtjük, látható, hogy egyáltalán nem mindegy, mennyire vásárolunk tudatosan, hiszen egy-egy ilyen alkalommal nem csak azt a céget támogatjuk, akinek a neve a címkén olvasható. A mi sikerünk mások sikere is.”

Nebulo kisokos 3.

Nebulo biztonsági olló, krokodil vagy tukán formában

nebulo_story_02_montage_08.jpg

A Nebulo biztonsági ollói nem tartalmaznak fém alkatrészeket, teljes egészében műanyag vágóéllel készülnek, így a gyerekek nem tudják megvágni vele magukat használat közben. Játékos krokodil, vagy tukán formában kaphatók, de iskolai ollót is találhatsz a kínálatban, mókás tigriskölyök fogórésszel.

Nebulo Plastifix gyurmaragasztó

nebulo_story_02_montage_07.jpg

Sokoldalúan felhasználható rugalmas gyurmaragasztó. Ideális poszterek, egyéb papírok, dekorációk és kisebb tárgyak később leszedhető ragasztásához/rögzítéséhez. Alkalmas rajzszög és ragasztószalag helyettesítésére. Megfelelő alkalmazás és tárolás esetén többször használható, használata elsősorban tiszta, száraz, nem porózus felületeken - üveg, fém, műanyag, csempe, stb. – javasolt.

Nebulo temperafestékek tégelyes és tubusos kiszerelésben, 12 és 6 színű kivitelben

A Nebulo temperafestékek ragyogó, élénk színűek, könnyen és szépen keverednek, egyenletesen fednek. Száradásuk gyors és selyemfényű, nem fakulnak ki, megtartják a színűket.

A teljes kínálatot itt találjátok meg! 

Akik olvasták a Nagy Nebuló Kvíz előző részeit, tudják, hogy minden fejezethez kapcsolódik egy fordulónyi nyereményjáték is. Érdemes jelentkezni, a helyesen válaszolók között ugyanis értékes nyereményeket sorsolunk ki. Hogy mit nyerhettek? Összesen 4 gyárlátogatással kiegészített ajándékcsomag vár gazdára, amelyekben szinte mindent megtalálhattok, amire az őszi iskolakezdéshez szükség lehet. 

Nagy Nebulo Kvíz részletes nyereménylista / csomag: 

- 12 színes, vízbázisú filctoll készlet
- 12 színes, ergonomikus iskolai olló kerekített heggyel
- 15 grammos ragasztó stift
- 15 grammos color színváltós ragasztó stift
- 2 darab 65 grammos, kenőfejes Nebulo ragasztó,
- Plasti Fix gyurmaragasztó, 60 kocka/50 gramm,
- 12 színű színes ceruza készlet, pasztell, hatszög
- 12/24 színű színes ceruza, kétvégű, háromszög
- 2 doboz 12 darabos HB-s grafit ceruza készlet
- 12 színű, 12 ml-es tempera készlet
- 12 színű vízfesték készlet, 23 mm-es, ecsettel
- 3 darabos (4-6-10) festett fanyelű ecsetkészlet
- Nebulo víztartályos ecset, méret: M
- 12 színű olajpasztell készlet, 12 színes
- 12 színű, háromszög alakú zsírkréta készlet

Az ajándékok három szerencsés játékosunkra várnak, a negyedik csomag és gyárlátogatás pedig valakire azok közül, akik segítenek nekünk abban, hogy minél többen értesüljenek a játékról, azaz megosztják a kapcsolódó cikkeket idővonalukon, vagy kommentben ajánlják másoknak a Nagy Nebulo Kvízt. Az első öt kérdést a sorozat második részében találhatjátok meg, a második ötöt július 9-én, csütörtökön közöljük. A két fordulóhoz kapcsolódó űrlapokat kitölthetitek egyszerre, vagy körönként is, a lényeg, hogy 2020. július 17.-én, pénteken éjfélig mind a tíz kérdést megválaszoljátok, lehetőleg helyesen!

Nem kötelező, de megköszönjük, ha megosztjátok a sorozatban megjelenő cikkek bármelyikét Facebook-idővonalatokon, vagy ajánljátok a játékot kommentben ismerőseiteknek. Érdemes segíteni nekünk abban, hogy a játék híre minél több helyre eljusson, hiszen azok között is kisorsolunk egy ajándékcsomagot, akik megosztják, vagy ajánlják a Nagy Nebulo Kvízt. Mivel egyes esetekben az adatvédelmi beállítások nem teszik lehetővé, hogy minden megosztás nyomon követhető legyen, a legbiztosabb, ha eljuttattok nekünk egy képernyőfotót róla a szinesotletek.blog.hu@gmail.com e-mail címre, de ez nem feltétele a játékon való részvételnek

További információk a Nebulo honlapján és Facebook-oldalán!

nebulo_szo_banner_700x110px_200624.jpg

1 komment

Címkék: kreatív pr játék magyar iskola olvasmány szponzoráció hazai nyereményjáték ragasztás ragasztó visszatekintő iskolaszer nebulo nagy nebulo kviz

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr7515986492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sotya78 2020.07.09. 16:36:58

Szeretem ezeket a termékeket nagyon szuper a gyerekeknek
"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."
(Kurt Cobain)
Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Színesötletek Team

Hirdetés

 szines-otletek-rajzshop-banner-300-250-px.jpg

Ajánló

73892-001_crw_banner_300x250px_hu-en.jpg

Hirdetés

Impresszum

impresszum_1.jpg

Címkék

#másfélméterv (7) ablakdísz (9) advent (109) adventi koszorú (23) adventi naptár (53) ajándék (28) ajándékcsomagolás (8) ajándékdoboz (5) ajándékkészítés (9) ajándékötlet (8) ajándékötletek (15) ajánló (37) ajtódísz (43) akció (5) akrilfesték (14) álarc (21) album (5) alkotás (13) állatfigura (18) anchor crafty (11) angyal (6) antikolás (9) anyák napja (22) anya vagyok (10) arcmaszk (8) art export (87) asztaldísz (10) baba (5) babamama (6) babaszoba (7) bagoly (8) barkácsolás (6) befőttesüveg (9) befőzés (10) best of 2022 (10) budapest (7) Budapest Park (14) bútorfelújítás (12) bútorfestés (26) bútortuning (5) cérna (5) ceruzatartó (6) coats (8) család (5) családi rendezvény (18) cser kiadó (8) csináld magad (524) csomagolás (9) csomózás (35) decoupage (16) decoupage alkotósarok (8) DEKA (8) dekor (8) dekoráció (301) design (5) dísz (7) díszítés (57) divat (13) DIY (183) diy (358) dulux (17) dulux simply refresh (5) ecsetfilc (5) egyszerű alapanyag (5) ékszer (45) ékszergyurma (5) ékszerkészítés (45) epoxi (5) érdekességek (5) erkély (5) esemény (7) fa (7) fajáték (8) fajáték körkép (8) falevél (11) falfestés (16) farmer (8) farsang (47) felújítás (25) fenntarthatóság (50) fenntartható ajándékozás (23) festék (17) festés (85) festészet (7) fesztivál (10) filc (11) filcanyag (14) filctoll (9) FIMO (8) Firkafalva (5) flitter (6) foglalkoztató (9) Föld napja (5) föld napja rajzpályázat 2022 (5) fonal (66) fonás (13) furdancs (8) fürdőszoba (7) gasztro (5) gesztenye (9) girland (11) gyerekekkel készíthető (84) gyerekeknek (38) gyerekjáték (36) gyerekkel az élet (18) gyereknap (5) gyerekszoba (23) gyerekszoba dekoráció (6) gyertya (20) gyertyaöntés (9) gyöngy (26) gyöngyékszer (8) gyöngyfűzés (40) gyurma (17) gyurmaékszer (5) hajtogatás (29) halloween (57) hammerite (6) hangulatfény (6) hazai (16) hazai márka (12) házigyurma (6) hellókarácsony (13) hello piac (6) henkel (11) hetiegy (15) heti inspiráció (28) hímes tojás (6) hímzés (26) hír (10) hobbyművész (90) hóember (9) home decor (5) hópehely (5) horgolás (58) horgolásminta (6) hulladékból alapanyag (28) hulladékcsökkentés (85) hulladékmentes (23) húsvét (101) húsvéti dekoráció (11) húsvéti nyuszi (5) húsvéti rajzpályázat 2021 (8) idézet (53) inktober (5) inspiráció (70) irodalom (11) iskola (12) iskolakezdés (16) iskolaszer (9) ismeretterjesztő (6) járványhelyzet (7) játék (94) játékkonyha (7) jeles nap (40) jelmez (18) jelmezkészítés (7) jótékonyság (5) kabala (6) kacatmentés (21) karácsony (247) karácsonyfa (12) karácsonyfadísz (57) karácsonyi ajándékötletek (11) karácsonyi dekoráció (25) karácsonyi könyvajánló (5) karantén (7) karkötő (27) karnevál (5) karton (9) kartondoboz (15) kaspó (9) kavics (16) kavicsfestés (19) képeslap (10) képkeret (12) képzőművészet (21) keresztszemes (12) kert (84) kertészkedés (23) kézimunka (60) kézműves (24) kézzel készült (65) kiállítás (12) kicsivagyok nagyleszek (8) kiegészítő (9) kihívás (9) kint a kertben (7) kipróbáltuk (5) kitekintés (7) kokárda (6) könnyen elkészíthető (6) könyajánló (12) konyha (13) könyv (23) könyvajánló (58) környezetbarát alapanyag (9) környezettudatosság (31) környezetvédelem (31) kosár (10) kosárfonás (17) koszorú (44) koszorúkészítés (7) kötél (7) kötés (54) kötésminta (5) közösség (42) közösségi (6) kreatív (27) kreatív foglalkozások (7) kreatív hobbi (8) kreatív ötletek (17) krepp-papír (5) krétatábla (5) kultúra (14) láda (6) lakásdekor (7) lakásdekoráció (95) lakásdísz (10) lakásfelújítás (12) lakberendezés (60) lakberendezési ötletek (8) lámpa (10) lámpabura (8) lámpás (16) levegőn száradó gyurma (6) levelek (6) levendula (8) madáretető (8) magyar (8) majolika (10) makramé (27) maradék anyagból (17) március 15 (5) maszk (15) mécses (8) mécsestartó (19) mese (9) mézeskalács (11) Mikulás (5) mikulás (8) minta (13) mintaív (8) mora kiado (44) mosható (5) mozaik (17) mozaikozás (13) műanyagmentes július 2021 (23) műgyanta (6) művészet (10) művészetek völgye (7) nagy nebulo kviz (6) naptár (12) nebulo (20) nedobdki (18) nemadomfel alapítvány (7) népszokás (5) nyaklánc (12) nyár (29) nyereményjáték (79) nyuszi (12) öko (8) olvasmány (6) olvasni jó (14) olvasót nevelek (16) önkéntes pr (11) online adventi naptár (23) online adventi naptár 2022 (24) origami (19) öröknaptár (13) örömhímzés (10) ősz (113) őszi dekoráció (18) otthon (37) otthondesign (23) pályázat (46) pannoncolor (8) papír (92) papírdísz (40) papírfonás (16) papírfüzér (5) papírguriga (6) papírhajtogatás (6) papírjáték (6) papírragasztás (6) papírvirág (19) parafa dugó (7) párna (12) pentart (51) pentart-alkotósarok (5) pentart alkotósarok (5) PET-palack (6) peyote (9) pici piac (7) plüssfigura (6) póló (9) pólófonal (5) pólóminta (6) polymer clay (6) pompon (5) porcelán (5) pöttömkert (10) pr (5) pritt (104) pritt pályázat (8) program (12) programajánló (93) quilling (8) ragasztás (43) ragasztó (12) rajz (8) rajzolás (9) rajzolni jó (8) rajzpályázat (15) rajzshop.hu (6) raklap (15) raklap-bútor (6) recept (11) recycle (101) régiből újat (26) rendezvény (10) rendszerezés (8) reuse (5) rozsda (5) sablon (12) sál (5) sapka (5) schachenmayr (10) scrapbook (5) süthető gyurma (19) szabás (11) szabásminta (10) szabás varrás (12) szalvéta (7) szalvétatechnika (15) szemmaszk (5) szépművészeti múzeum (13) szilveszter (5) szinesinktober (5) szineskert (5) színes papír (6) színes programok (41) szines programok (7) színező (6) szőnyeg (8) szponzoráció (6) tamogatott tartalom (5) támogatott tartalom (135) tárolás (13) tároló (5) táska (7) tavasz (73) tavaszi dekoráció (7) tél (21) télapó (6) terasz (8) termés (6) természetes alapanyag (42) tervezés (8) textil (10) textilfesték (11) textilfestés (15) tízperces trükkök (10) toboz (6) tojás (9) tojásdíszítés (7) tojásfestés (22) tojástartó (10) tök (23) tökdekoráció (14) tökdíszítés (5) tökfaragás (29) töklámpás (13) történetek (18) tudástár (6) tudatos vásárlás (6) tündérkert (6) tus (5) üdvözlőlap (7) újév (6) újrahasználat (23) újrahasznosítás (223) újrahasznosított alapanyag (26) újra felhasználás (5) ültetés (10) ünnep (12) ünnepi dekoráció (14) üvegfestés (13) Valentin-nap (9) valentin nap (13) varrás (60) vásár (19) váza (7) velencei (6) vendégposzt (11) világnap (7) vintage (5) vintagetiles sal 2022 (10) virág (13) virágtartó (17) visszatekintő (8) vissza a suliba (6) xstitch (6) zene (14) zero-waste (9) zero waste (24) zokni (6) zöldbolt (5) zöldebb gyerekszoba (6) Címkefelhő

Színes Ötletek Blog

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat és DIY ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán aktív és jó hangulatú közösség tagjaként.

redesigned by

VVM
süti beállítások módosítása