Színes Ötletek

a kézügyes blog

Tic-Tac-Toe, avagy a kézműves amőba

garden_tic_tac_toe-401x600.jpg

Remélhetőleg hamarosan megérkezik az igazi nyár, így még több időt tölthetünk a szabadban. A gyerekek számára a játékból sosem elég, de talán még jobban elfoglalják magukat, ha maguk készítik el azt. Végtelenül egyszerű, de izgalmas szórakozást jelent az amőba, vagy tic-tac-toe néven ismert játék, amihez a lehetőséget most nem a papír és a toll, hanem egy fakorong és festett kavicsok biztosítják.

Már korábban is írtunk a kavicsokban rejlő lehetőségekről, például itt és itt, de a téma kimeríthetetlen. Amire szükség lesz: 10 darab kavics, akrilfesték, ecset, fakorong. A szép eredményhez a festéket több rétegben vigyük fel a kiválasztott minta szerint, a tartósság érdekében lakkozhatjuk is.

garden_tic_tac_toe-401x6.jpg

Pár szót ejtünk a szabályokról, ha valaki nem ismerné őket. A játékot az X - jelen esetben mondjuk a katica - jelű játékos kezdi, majd a játékosok felváltva lépnek. A hozzájuk tartozó jelet a tábla valamelyik üres mezőjére kell helyezniük. A tábla méretéből következően a lépések száma véges, legfeljebb 9 lehetőségből lehet választani. A játszma alakulásában a véletlennek vagy a szerencsének nincs szerepe, minden a résztvevők döntésein múlik. A játék kétféleképpen érhet véget. Ha valamelyik játékos eléri, hogy az ő jeléből vízszintesen, függőlegesen vagy átlósan három darab egymás mellett legyen a táblán, akkor ő győzött. Ha a táblán nem marad több üres mező, így nincs lehetőség további lépésekre, de egyik játékosnak sincs három jele egymás mellett, akkor a végeredmény döntetlen. 

xoxo.jpg

Már egészen kicsik is elkészíthetik, a mintát ízlésük szerint alakíthatják, ráfesthetik kedvenc állataikat vagy meseszereplőiket, ahogy csak kedvük tartja. Ha saját munkáról van szó, jobban meg is becsülik, így akár kedvenc is válhat a szettből, amit egy kis szütyőben magukkal vihetnek a táborba vagy a nyaralásra. A tábla bárhová felrajzolható, azt nem kell hozzácsomagolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr4115743684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása
Mobil