Színes Ötletek

a kézügyes blog

A Mikulás téli tánca - Mozgatható Télapó-figura tésztából és néhány egyszerű alapanyagból

mikulastanca_cover.jpg

Nem könnyű választani a sok Mikulásváró ötlet közül, hiszen jobbnál jobb kreatív játékokat és dekorációkat találhatunk a témában, a legkülönfélébb anyagból, minden korosztálynak. A mai bejegyzésben egy olyat mutatunk, ami talán nem a legkézenfekvőbb, de könnyű az elkészítése, és még játszani is lehet vele. Egy kis fantáziával pedig más figurákat is alkothatunk ezzel a technikával, amikre láthattok is néhány példát a galériában. 

0_4.jpg

Az elkészítéshez csak bármely hobbibolt - vagy az otthoni kreatív doboz - készletében megtalálható, alapvető anyagokra lesz szükséged: gumis cérna, fehér zsenília drót, egy nagyobb és öt pici fagolyó, ecset, piros akrilfesték, piros papír, olló, ragasztó (vagy ragasztópisztoly), néhány fehér pompon, fekete filc, hurkapálca és persze némi száraztészta.

1_22.jpg

A meghajlított zsenília drótra sorban fűzzük fel a pirosra festett tésztákat a kisebb fagolyókkal, ezekből lesznek majd a végtagok és az ízületek. A végeket - a kézfejeknél és lábfejeknél - hajlítsuk vissza. Készítsünk egy csomóval lezárt hurkot a gumis cérnára, majd tegyük alá az utolsó kis fagolyót, és végül az egy nagyot is. Csomózzuk a karokat a hajlításnál, és már fűzhetjük is tovább a törzset képező tésztákat, majd ugyanilyen eljárással az alsó végtagokat is rögzítjük. Az öltöztetés következik: a piros papírból vágjuk ki a Télapó sapkáját szimplán és a ruháját duplán, díszítsük pom-pomokkal vagy ezek hiányában vattával, és ragasztóval - esetleg a tartósabb megoldásért ragasztópisztollyal - rögzítsük a helyükre. Ha megrajzoltuk az arcát, csak ráakasztjuk a hurkapálcára és kezdődhet a téli tánc!

2_21.jpg

Az elkészítéshez segítségetekre lehet ez a videó is! 

Forrás: www.handmadecharlotte.com

szarvas_1.jpg

szarvas_2.jpg
szarvas_3.jpg
szarvas_4.jpg

x_1.jpg

x_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr4915336926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása