Csodálatos ötletek a levendulaszezonra

2018.05.29. 11:43 kreablogger

Végre ismét közeleg a levendulaszezon. Ma már hazánkban is egyre több levendulafarmról hallunk, ahol a nagyközönség is szüretelheti e mesés gyógynövényt, a szüret pedig már önmagában is felér egy terápiával. A begyűjtött növényt számos célra felhasználhatjuk, hiszen szeretjük az illatáért, a pompás látványáért, a gyógyhatásáért, sőt, még a gasztronómiában is hasznosíthatjuk. Ma levendulás ötleteket hoztam nektek, hogy mire eljön a szüret ideje, már fel legyetek vértezve ötletekkel.

fotojet4.jpg

Szólj hozzá!

Tüllcsodák "habos-babos" stílusban

2018.05.29. 11:23 kreablogger

A tüll egy könnyen kezelhető, sok lehetőséget rejtő anyag, amelyet mesés dekorációk készítéséhez is sikerrel használhatunk. Közeleg a nyár, a baráti összejövetelek, gyerekzsúrok, lánybúcsúk és lagzik időszaka. Tüllős díszekkel igazán látványos és különleges dekorációkat készíthetünk, méghozzá egyszerű módszerekkel.

fotojet2_1.jpg

Szólj hozzá!

Sok a fölösleges tojástartód?

2018.05.24. 12:58 kreablogger

A tojástartók kreatív felhasználásáról már sok szó esett itt a blogon, hiszen kedvelt és sokoldalúan felhasználható kreatív alapanyagról van szó. Ma valóságos virágözönnel árasztom el a blogot, nézzétek csak!

32681736_2045028862173972_2746563742488592384_n.jpg

Szólj hozzá!

Tündéri baglyok természetes anyagokból

2018.05.24. 12:47 kreablogger

A baglyos ötleteket, motívumokat sokan szeretjük, és szerencsére sokféle kreatív technikával megjeleníthetjük e kedves madarat alkotásainkban. Ma természetes alapanyagok felhasználásával mutatok ötleteket!

fotojet2.jpg

1 komment

Nyár ihlette ajtódíszek

2018.05.23. 11:33 kreablogger

Már csak pár hét, és valóban itt lesz a nyár és vele a szünidő, a pihenés, a vakáció időszaka. Gondolom, nem csak mi várjuk már izgatottan a nyári szabadságot, hanem ti is hasonlóképp éreztek. Természetesen kreatív vénámat is megmozgatta a közelgő szünidő, hiszen meseszép nyári ajtódíszekből álló gyűjteményt állítottam össze. Lehet inspirálódni, készülődni, otthonunkat nyári pompába öltöztetni.

fotojet1.jpg

Szólj hozzá!

Raklapbútorok gyerekeknek

2018.05.18. 07:19 kreablogger

Raklapból számtalan, elképesztően ötletes bútort, használati tárgyat mutattam már nektek, a mai gyűjteményem -már csak a vakáció közeledte okán is- a gyermekekre fókuszál.

raklap raklapbútor nyár homokozó pad

 

Szólj hozzá!

Címkék: nyár pad homokozó raklap raklapbútor

Zseniális ötletek parafa dugókból

2018.05.17. 11:22 kreablogger

A parafa dugó, mint kreatív alapanyag, már számtalanszor bizonyított. Ma egy igazán különleges ötleteket tartalmazó válogatással készületem.

parafa parafa dugó

 

Szólj hozzá!

Címkék: parafa parafa dugó

Újdonság - már előrendelhető extra kedvezménnyel!

2018.05.14. 13:22 kreablogger

Hamarosan megjelenik a nagy sikerű, több kiadást megélt A horgolás iskolája c. kötet szerzőjének könyve, amelyből könnyedén megtanulhatunk kötni! A kötet az Alapanyagok, eszközök és technikák c. fejezetben az alapvető technikákat mutatja be, a Modellgyűjtemény c. fejezetben húsz modell kapott helyet, amelyek között kezdő mintákat és nagyobb kihívást jelentő darabokat egyaránt találunk. Minden leíráshoz tartozik egy mesterkurzus, amely lehetőséget nyújt arra, hogy kötőtudományunkat egy vagy két új fogással vagy ismerettel bővítsük. A modellekkel sorban is haladhatunk, minden egyes mesterkurzussal fokozatosan mélyítve tudásunkat, vagy a minták között ide-oda ugrálva egy bizonyos technika csiszolásán és tökéletesítésén is dolgozhatunk. 

cser_kotes_iskolaja.jpg

A kötet 30% kedvezménnyel előrendelhető a Cser Kiadó webáruházában.

Szólj hozzá!

Festett kaspók

2018.05.14. 13:02 kreablogger

Maradjunk ma is a kertes ötleteknél, mostanság magam is rengeteget foglalatoskodok a virágaimmal. Most vidám, egyedi mintájúra festett virágcserepeket mutatok nektek.

befunky-collage1.jpg

Szólj hozzá!

Különleges virágágyások

2018.05.14. 12:20 kreablogger

A tavasz milliónyi szépsége mellett a virágültetés, kertszépítés varázslatos időszaka is. Végre virágillat és színpompa uralja a környezetünk, ha pedig lehetőségünk van rá, miért is ne kísérletezzünk különleges, egyedi megoldásokkal. Ehhez hoztam ma ötleteket!

befunky-collage.jpg

Szólj hozzá!

Rendkívüli akció a madarak és fák napja alkalmából

2018.05.10. 13:01 kreablogger

Ma van a madarak és fák napja! Ebből az alkalomból a Cser Kiadó egy különleges akciót indított (csak MA!), ennek köszönhetően  50% kedvezménnyel vehetitek meg a Természetes madárlakok című könyvet!

cser_madarlak.jpg

A könyv példákat ad arra, hogyan lehet a környezetünkben talált faanyagokból madárlakokat építeni, hová érdemes ezeket kihelyezni, hogy odacsalogassák a különböző fajokat, és arra is, hogyan kínálhatnak táplálékot, építőanyagot, és menedéket a kertünkbe költözött kis lakóknak. 
Részletes terveket és a munka minden egyes lépéséről fotókat találunk a madár- és denevérodúk, madáretetők és rovarlakok építéséhez. 
Az útmutatók kitérnek a megfelelő faanyag begyűjtésére, a törzs kivájására, az elkészült odú rögzítésére és díszítésre. 

A további részletekért és a megvásárlásért kattintsatok IDE!

Szólj hozzá!

Különleges csokrok saját kezűleg

2018.05.10. 09:21 kreablogger

Beindult a ballagási szezon, és ha ti is valami igazán különleges, egyedi meglepetéssel szeretnétek előrukkolni, akkor érdemes átböngésznetek az alábbi ötleteket. Természetesen bármilyen alkalomra elkészülhetnek, esküvő, szülinap, évforduló stb. Ugyanis saját kezűleg készíthető virágok gyűjteményét találjátok itt, sokféle anyag felhasználásával, így mindenki megtalálja a leginkább testhezálló ötletet. 

Szólj hozzá!

Címkék: ballagás csináld magad esküvő papírvirág DIY gyöngyből fűzött virág

Papírlampionok felvirágozva

2018.05.08. 12:29 kreablogger

A tavaszi és nyári időszak egyik közkedvelt kelléke a papírlampion. Bármelyik kisebb vagy nagyobb áruházban beszerezhető, vidám hangulatot kölcsönöz az esti szabadtéri időtöltésekhez.

1.jpg

Szólj hozzá!

Májusi könyvújdonságok

2018.05.08. 12:12 kreablogger

A május sem múlhat el a Cser Kiadó legfrissebb kötetei nélkül. E hónapban a Kis Műterem sorozat bővül két új tagkötettel.

A monotípia titkai

A monotípia különleges technika, amely egyaránt hordozza a nyomtatott grafika, illetve a festészeti technika sajátosságait, és jól mutatja a kettő közötti szoros kapcsolatot. 
A monotípia technika egy kissé mostohagyermeke a képzőművészetnek,  elsősorban iskolai és játszóházi foglalkozások kedvelt technikája, hiszen egyszerű eszközökkel is kivitelezhető. 
Sokan úgy vélik, készítésének egyszerűsége miatt, könnyű technika. De ha valaki egy kicsit jobban elmerül a monotípia rejtelmeiben, felismeri azt, hogy végtelen variációs lehetőség rejlik benne. Emellett az is kiderül, milyen nehéz technika, hiszen elképzeléseinket sokszor hosszas próbálgatás előzi meg, míg a kívánt hatást, felületet sikerül elérni, lenyomtatni. Maga a technika nagyon jó alapja a kísérletezésnek, a különféle felületi hatások elérésére tett kísérletek számos új anyagot és a belőlük származó lehetőségeket is felsorakoztatják. 

cser_monotipia_fb.jpg

A könyv 30% extra kedvezménnyel előrendelhető a CSER KIADÓ webáruházából.

Várható megjelenés: 2018. május 15.

 

Ismerkedés a képpel

A művészi képalkotás alapkérdései közösek,  technikától, témától függetlenül. Akár rajzol, fest,  fotózik valaki, vagy digitális műveket készít, fontos lehet számára ez a hiánypótló könyv, a képalkotás,  komponálás általános tudnivalóinak közérthető összefoglalása. Sok olyan ismeretet ad, ami a művészeti képzésből rendszerint kimarad, ezért művészek számára is érdekes olvasmány, művészetpedagógusok pedig tankönyvként használhatják. Ajánljuk azoknak is, akik alkotni nem akarnak, de szeretnék mélyebben érteni a képeket, felismerni a 20. századi irányzatok és a régebbi korstílusok közös lényegét. 
A szerző képzőművész, író. Három művészeti tárgyú könyv és számos cikk szerzője. 

cser_ismerkedes_fb.jpg

A könyv 30% extra kedvezménnyel előrendelhető a CSER KIADÓ webáruházából.

Várható megjelenés: 2018. május 22.

Szólj hozzá!

Május 6-án ismét Pöttömkert a Budapest Parkban

2018.05.04. 09:45 színesötletek_team

park_cover.jpg

Idén kezdi meg ötödik évadát a Budapest Park gyermekeknek szóló rendezvénysorozata, a Pöttömkert. Budapest egyik legnépszerűbb szabadtéri szórakozóhelye a 2014-es szezon óta minden hónap első vasárnapján kifejezetten családi programokkal jár kicsik és nagyok kedvében, ez nem lesz másként május 6-án, azaz most vasárnap sem. További tudnivalók és programajánló a hajtás után! 

Szólj hozzá!

Címkék: programajánló bábszínház Budapest Park Pöttömkert Eszter-lánc mesezenekar kreatív foglalkozások családi rendezvény

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."
(Kurt Cobain)
Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter

Hirdetés

pottomkert_300x250_augusztus.png

Közösség

Elismerések

Címkék

ablakdísz (9) advent (50) adventi koszorú (19) adventi naptár (6) ajándék (16) ajándékcsomagolás (6) ajándékdoboz (5) ajándékkészítés (9) ajándékötletek (6) ajánló (6) ajtódísz (38) akrilfesték (12) álarc (18) album (5) antikolás (9) anyák napja (16) asztaldísz (8) Budapest Park (7) bútorfestés (17) ceruzatartó (5) coats (8) családi rendezvény (6) csináld magad (372) csomózás (18) decoupage (12) dekoráció (205) díszítés (51) divat (12) diy (306) DIY (82) ékszer (40) ékszergyurma (5) ékszerkészítés (42) erkély (5) falevél (9) falfestés (10) farsang (37) festés (48) filcanyag (12) flitter (6) fonal (6) fonás (13) furdancs (8) gesztenye (5) girland (7) gyertya (14) gyertyaöntés (7) gyöngy (26) gyöngyékszer (8) gyöngyfűzés (40) gyurma (5) hajtogatás (25) halloween (47) házigyurma (5) hellókarácsony (13) henkel (11) hímes tojás (5) hóember (6) hópehely (6) horgolás (51) húsvét (78) inspiráció (8) iskolakezdés (6) játék (14) jelmez (12) kabala (6) karácsony (160) karácsonyfa (11) karácsonyfadísz (23) karkötő (26) kartondoboz (7) kavics (12) kavicsfestés (16) képeslap (9) képkeret (9) kert (72) kertészkedés (12) kézimunka (41) könyajánló (5) könyvajánló (37) kosár (9) kosárfonás (16) koszorú (39) koszorúkészítés (7) kötés (54) kötésminta (5) láda (6) lakásdekoráció (73) lakásdísz (9) lakberendezés (43) lakberendezési ötletek (6) lámpa (9) lámpabura (8) lámpás (15) levendula (7) makramé (11) maszk (14) mécses (7) mécsestartó (14) mézeskalács (8) mikulás (5) mintaív (8) mozaik (17) mozaikozás (13) nyaklánc (12) nyár (21) nyereményjáték (24) origami (15) ősz (89) pályázat (22) papír (62) papírdísz (37) papírfonás (16) papírfüzér (6) papírjáték (6) papírvirág (18) parafa dugó (7) párna (7) pentart (52) PET-palack (6) peyote (9) plüssfigura (6) pólófonal (5) polymer clay (6) pöttömkert (5) pritt (106) pritt pályázat (8) programajánló (39) quilling (8) ragasztás (15) raklap (14) raklap-bútor (5) recept (6) recycle (88) sablon (11) scrapbook (5) süthető gyurma (12) szabás (6) szabásminta (8) szabás varrás (10) szalvéta (5) szalvétatechnika (15) szemmaszk (5) szőnyeg (8) tárolás (5) tavasz (51) tél (16) télapó (5) tojás (9) tojásfestés (21) tojástartó (10) tök (17) tökdekoráció (5) tökdíszítés (5) tökfaragás (25) töklámpás (9) tündérkert (6) újrahasznosítás (161) ültetés (8) üvegfestés (10) Valentin-nap (9) valentin nap (11) varrás (31) váza (6) velencei (6) vendégposzt (11) virág (10) virágtartó (11) zokni (5) Címkefelhő

Hirdetés

Szeretjük

furdancs-logo.png

kapanyellogo.png

designed by

BekeDesign