Inspiráló ötletek helytakarékos mosókonyhákhoz

2018.01.30. 11:13 kreablogger

Bár még csak alulról súroljuk a februárt, az én agyam már a közelgő tavaszi nagytakarításon kattog. Ilyenkor én nem "csak" nagytakarítok (na, nem mintha az nem lenne épp elég), hanem rendszerezek, selejtezek, ésszerűsítek, átrendezek, újítok, tervezgetek, átalakítok. 

befunky_collage4.jpg

Szólj hozzá!

Újdonság: Horgolt takarók

2018.01.29. 12:15 kreablogger

Leonie Morgan legújabb könyvében ismét káprázatos mintákat és színösszeállításokat oszt meg olvasóival. E gazdag repertorában a négyzetekből álló és a sorról sorra haladó minták rajongói sem fognak csalódni. 

cser_horgolt_takarok_fb.jpg
-  A 40 takaróminta mindegyikét világos szöveges leírás, könnyen követhető mintarajz, a minta bonyolultságát jelző besorolás és nagyméretű fotó kíséri. A könyv minden mintánál három különböző méretű takaróhoz - babatakaróhoz, kis plédhez és ágytakaróhoz - közöl leírást és a fonaligény kiszámítását. 
-  A technikai alapismereteket összefoglaló fejezetből felfrissíthetjük horgolótudományunkat, illetve kezdőként elsajátíthatjuk az alapokat. A színek kiválasztására és összeállítására vonatkozó ötletekkel és javaslatokkal, illetve a szegélygyűjteményben található mintákkal felvértezve személyre szabott, egyedi takarókat készíthetünk. 

A könyv már ELŐRENDELHETŐ a Cser Kiadó webáruházából 30% kedvezménnyel!

Szólj hozzá!

Címkék: könyajánló

Könyvajánló: Kerámiakönyv kezdőknek és haladóknak

2018.01.29. 12:13 kreablogger

A könyv szerzője azt járja körül, mi teszi praktikussá, ill. kellemessé a mindennapi életben használatos kerámiatárgyakat. Mindegyik edénytípusra három fajta készítési technikát mutat be: korongozás, felrakás és lapból építés. 

cser_keramia_fb.jpg


A könyv egyrészt olyan alkotóknak szól, akik kis műhelyükben alapvető felszereltséggel, eszközökkel és szakismerettel rendelkeznek, másrészt a felrakott és a lapból épített változatokat akár otthon is el lehet készíteni, és műhelyben kiégettetni. 
Ötletadónak is remek, bárki, akár szállodák, vendéglátó cégek szép formájú, praktikus, újszerű kerámiaedényeket választhatnak ki és gyártathatnak le a könyvből. 

A kötet már ELŐRENDELHETŐ a Cser Kiadó webáruházából 30% kedvezménnyel!

Szólj hozzá!

Címkék: könyvajánló

Szívmotívumok maradék deszkából

2018.01.29. 10:53 kreablogger

Megmaradt deszkákból, lécekből ezerféle bájos otthondíszt készíthetünk különösebb szaktudás nélkül is. Kiváló példák erre ezek az egyedi szív alakú dekorációk, amelyeket dekopírfűrésszel egyszerűen formára vághatunk, majd egy kis csiszolás után kedvünk szerint festhetünk. 

befunky_collage3.jpg

Szólj hozzá!

Programajánló: Magyar Kert szakkiállítás

2018.01.24. 12:34 kreablogger

Igazi tavaszváró rendezvény idén is a MAGYAR KERT szakkiállítás a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban!  A Cser Kiadó standjánál (17. pavilon) pedig óriási, 20-80 %-os kedvezményt kaphattok, nem csak a korábbi, hanem az újdonságnak számító kötetekre is. Ha pedig nem tudtok személyesen ellátogatni a vásárra, a könyveket megrendelhetitek a HONLAPON is, ugyanazok a kedvezmények érvényesek egészen vasárnapig.

unnamed_1.jpg

Nyitvatartás: 2018. január 24-26-ig 9-től 18 óráig, 2018. január 27én 9-től 17 óráig.
A kiállításról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhattok.

Szólj hozzá!

Címkék: programajánló

Varrjuk imádnivaló cicusokat!

2018.01.24. 10:00 kreablogger

A cicák -számtalan rigolyáik ellenére vagy épp ezért- egy család igazi barátai, sőt, teljes jogú tagjai. Ezek a bundás házikedvencek ihlettek a mai poszt írására, ezért csupa-csupa cicás ötletet hoztam nektek!

befunky_collage2.jpg

Szólj hozzá!

Csipcsiripp madárkák

2018.01.23. 08:41 kreablogger

A filcanyaggal könnyű bánni, legyen szó valamilyen dekorációs felhasználásról vagy éppen varrásról. Gyönyörű színei, természetes mivolta, erős tartása, és időtállósága miatt is csábít az alkotótevékenységre. 

befunky_collage1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: szabás varrás szabásminta filcanyag

Zöldségesládák kreatív hasznosítása

2018.01.22. 07:32 kreablogger

Közel egy éve írtam egy ehhez hasonló, ládás posztotamely bizony nagy sikernek örvendett. Azóta is gyűjtöm a hasonló ötleteket e témában, mára össze is gyűlt egy nagy csokornyi, így hát meg is osztom veletek!

befunky_collage.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: újrahasznosítás lakberendezés zöldséges láda lakberendezési ötletek

Könyvajánló: előrendelhető újdonságok 30% kedvezménnyel

2018.01.18. 15:28 kreablogger

A Cser Kiadó idei első kötetei már előrendelhetők, ami azt jelenti, hogy 30% kedvezménnyel juthattok hozzá egészen a megjelenések napjáig (január 22.), úgyhogy siessetek!

A növények szerelmi élete

Zöld szerelem 
A növények szerelmi élete legalább olyan izgalmas, mint az állatoké vagy az emberé. Ez ma már magától értetődő tény, de a 17. század végéig nem volt ez így. Mind az egyház, mind a tudósok ellenálltak még a kérdés felvetésének is. 
A könyv rendkívül izgalmas kultúrtörténeti kalandozás a növények titokzatos szerelmi életében, megismerteti velünk, miért volt a növények szűziessége az ókortól kezdve megkérdőjelezhetetlen, és hogyan fedezte fel a tudomány, hogy igenis létezik szexualitás a növényvilágban. 

Előrendelhető 30% kedvezménnyel január 22-ig ITT.

cser_a_novenyek_szerelmi_elete.jpg

 

Csili és társai

Csípős csili vagy édes paprika? Mindegy melyikre vagyunk kíváncsiak, a könyvben választ kapunk a következőkre: 
- A paprika eredete és világhódító útja 
- Miért csíp? 
- Tarkabarka rokonság: közkedvelt és ritka fajták 
- A csilitermesztés alapjai - melyik fajtát hova ültessük, hogyan gondozzuk? 
- Kártevők, betegségek - hogyan legyen egészséges a paprikánk? 
- A csilikertész egy éve - tudnivalók és teendők a vetéstől a betakarításig 
- Csili és társai a konyhában: különleges receptek 

Előrendelhető 30% kedvezménnyel január 22-ig ITT.

cser_chili_1.jpg

 

MÁR MEGJELENT:

Szeresd a bőröd! Útmutató a ragyogó arcbőrhöz

Bármilyen meglepő, ahhoz, hogy a bőrünk életkortól függetlenül szép legyen, nem elég a smink és a felületi bőrápolás. A könyvből praktikus tanácsokat kapunk a helyes táplálkozáshoz, a stresszoldáshoz, a megfelelő testmozgáshoz, a bőrápoló készítmények kiválasztásához, az otthon végezhető vagy a kozmetikusnál elérhető kezelésekhez. A könyv végigvezet azon a tanulási folyamaton, amelynek eredményeképpen könnyű lesz szeretni a bőrünket. 

Megrendelhető 20% kedvezménnyel ITT.

cser_szeresd_a_borod.jpg

 

Szólj hozzá!

Horgolt álomfogók

2018.01.18. 05:00 kreablogger

Tavaly épp ilyentájt jelentkeztem egy álomfogós bejegyzéssel, s idén is eszembe jutott e kedves téma, hiszen ti is nagyon szeretettétek. Az álomfogó, vagy más néven álomcsapda az észak-amerikai indián kultúrában kézzel készült tárgy, aminek alapját fűzfából készült karika adja, melyre laza hálót szőnek. Ezt díszítik személyes, illetve szentelt kiegészítőkkel, például madártollakkal vagy gyöngyökkel.  Az álomfogót az ágy fölé akasztják, mintegy bűbájként használva, hogy megvédjék gyermekeiket a rémálmoktól (wikipedia). Az álomfogó hagyománya ma már elterjedt az ojibwa törzsön kívül is, népszerűsége töretlen a modern világban is. Mi magunk is készíthetünk hasonlót, ajánlom, hogy vágjatok -azaz ezúttal inkább horgoljatok- bele, szeretni fogjátok.

befunky_collage2.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: álomfogó

Hangulatos olvasósarkok, zegzugos kis kuckók

2018.01.17. 12:53 kreablogger

facebook rajongói oldalon már sok-sok ilyen képet közzétettem, és mivel ti is lelkesedtetek értük, adta magát az ötlet, hogy egy nagyobb gyűjteménybe rendezzem a témához kapcsolódó fotókat. Ebben az inspiráló gyűjteményben szerintem, már gyönyörködni is pihentető, de ha van rá lehetőségetek, ti is kialakíthattok az otthonotokban egy kis olvasósósarkot, egy saját kuckót, ahová olykor jól esik elvonulni, feltöltődni. Ha pedig erre nincs lehetőségetek (ahogy nekem sem), akkor is ajánlom figyelmetekbe a következő képsort, mert sok szívmelengető, pihentető fotót tartogatok.

 

befunky_collage1.jpg

Szólj hozzá!

Varázslat befőttesüvegekből

2018.01.16. 11:26 kreablogger

A befőttesüveg örök kedvenc kreatív alapanyag, minden háztartásban fellelhető, és igen sokoldalúan hasznosítható. Kis ráfordítással például csinos kis vázaként kezdhetnek új életet, amelyek szemrevaló otthondíszként is funkcionálnak.

befunky_collage.jpg

5 komment

Címkék: váza befőttesüveg lakásdekoráció

Dolgozósarok otthon

2018.01.15. 08:43 kreablogger

Olvasóim között bizonyára szép számmal akad otthonról, vagy részben otthonról dolgozó személy. Én is épp ilyen életszakaszban vagyok,azaz nagyobb részt itthonról dolgozom, ehhez pedig kiemelten fontos egy rendezett, nyugodt, áttekinthető közeg.

befunky_collage5.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: iroda lakberendezés home office lakberendezési ötletek

Ötletek farsangi arcfestéshez

2018.01.12. 12:33 kreablogger

 A gyerekek különösen élvezik az ilyesmit, hiszen pillanatok alatt bohóccá, robottá vagy éppen hercegnővé változhatnak. Farsang idején különösen nagy élmény nekik, hiszen kitűnhetnek a többiek közül, és a jelmezükkel is könnyedén összhangba hozhatjuk. Az arcfesték sem számít már különlegességnek (drogériákban is beszerezhető), használata pedig krémes állaguknak köszönhetően könnyen elsajátítható.

befunky_collage4.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: farsang arcfestés

Farsangi jelmezötletek 2018.

2018.01.10. 09:08 kreablogger

A farsangi időszak az ügyes kezű anyukák egyik nagy kihívása. Nálam magától érhető, hogy saját kezűleg készítek jelmezt, el sem tudnám képzelni, hogy ne álljak neki a jelmezbarkácsolásnak. És mi tagadás, jól szeretnénk teljesíteni ezen a fronton, hisz a dicsérő szavakból azért az anyukáknak is jut majd a farsangi mulatságon.  És az idő szűkét sem szabad figyelmen kívül hagyni, hiszen a tuti jelmez elkészítéséhez idő kell, az anyagok és kellékek beszerzéséről nem is szólva. Tehát időben el kell kezdenünk a felkészülést, ehhez szeretnék ma segítséget nyújtani.

befunky_collage1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: farsang jelmez jelmezkészítés

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."
(Kurt Cobain)
Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter

Hirdetés

pottomkert_300x250_augusztus.png

Közösség

Elismerések

Címkék

ablakdísz (9) advent (50) adventi koszorú (19) adventi naptár (6) ajándék (16) ajándékcsomagolás (6) ajándékdoboz (5) ajándékkészítés (9) ajándékötletek (6) ajánló (6) ajtódísz (38) akrilfesték (12) álarc (18) album (5) antikolás (9) anyák napja (16) asztaldísz (8) Budapest Park (5) bútorfestés (17) ceruzatartó (5) coats (8) csináld magad (372) csomózás (18) decoupage (12) dekoráció (205) díszítés (51) divat (12) DIY (82) diy (306) ékszer (40) ékszergyurma (5) ékszerkészítés (42) erkély (5) falevél (9) falfestés (10) farsang (37) festés (48) filcanyag (12) flitter (6) fonal (6) fonás (13) furdancs (8) gesztenye (5) girland (7) gyertya (14) gyertyaöntés (7) gyöngy (26) gyöngyékszer (8) gyöngyfűzés (40) gyurma (5) hajtogatás (25) halloween (47) házigyurma (5) hellókarácsony (13) henkel (11) hímes tojás (5) hóember (6) hópehely (6) horgolás (51) húsvét (78) inspiráció (8) iskolakezdés (6) játék (14) jelmez (12) kabala (6) karácsony (160) karácsonyfa (11) karácsonyfadísz (23) karkötő (26) kartondoboz (7) kavics (12) kavicsfestés (16) képeslap (9) képkeret (9) kert (72) kertészkedés (12) kézimunka (41) könyajánló (5) könyvajánló (37) kosár (9) kosárfonás (16) koszorú (39) koszorúkészítés (7) kötés (54) kötésminta (5) láda (6) lakásdekoráció (73) lakásdísz (9) lakberendezés (43) lakberendezési ötletek (6) lámpa (9) lámpabura (8) lámpás (15) levendula (7) makramé (11) maszk (14) mécses (7) mécsestartó (14) mézeskalács (8) mikulás (5) mintaív (8) mozaik (17) mozaikozás (13) nyaklánc (12) nyár (21) nyereményjáték (24) origami (15) ősz (89) pályázat (22) papír (62) papírdísz (37) papírfonás (16) papírfüzér (6) papírjáték (6) papírvirág (18) parafa dugó (7) párna (7) pentart (52) PET-palack (6) peyote (9) plüssfigura (6) pólófonal (5) polymer clay (6) pritt (106) pritt pályázat (8) programajánló (37) quilling (8) ragasztás (15) raklap (14) raklap-bútor (5) recept (6) recycle (88) sablon (11) scrapbook (5) süthető gyurma (12) szabás (6) szabásminta (8) szabás varrás (10) szalvéta (5) szalvétatechnika (15) szemmaszk (5) szőnyeg (8) tárolás (5) tavasz (51) tél (16) télapó (5) tojás (9) tojásfestés (21) tojástartó (10) tök (17) tökdekoráció (5) tökdíszítés (5) tökfaragás (25) töklámpás (9) tündérkert (6) újrahasznosítás (161) ültetés (8) üvegfestés (10) Valentin-nap (9) valentin nap (11) varrás (31) váza (6) velencei (6) vendégposzt (11) virág (10) virágtartó (11) zokni (5) Címkefelhő

Hirdetés

Szeretjük

furdancs-logo.png

kapanyellogo.png

designed by

BekeDesign