Színes Ötletek

a kézügyes blog

Inspiráló ötletek helytakarékos mosókonyhákhoz
Inspiráló ötletek helytakarékos mosókonyhákhoz

Bár még csak alulról súroljuk a februárt, az én agyam már a közelgő tavaszi nagytakarításon kattog. Ilyenkor én nem "csak" nagytakarítok (na, nem mintha az nem lenne épp elég), hanem rendszerezek, selejtezek, ésszerűsítek, átrendezek, újítok, tervezgetek, átalakítok. 

befunky_collage4.jpg

...

Újdonság: Horgolt takarók
Újdonság: Horgolt takarók

Leonie Morgan legújabb könyvében ismét káprázatos mintákat és színösszeállítá sokat oszt meg olvasóival. E gazdag repertorában a négyzetekből álló és a sorról sorra haladó minták rajongói sem fognak csalódni. 

cser_horgolt_takarok_fb.jpg
-  A 40 takaróminta mindegyikét világos szöveges leírás, könnyen követhető mintarajz, a minta bonyolultságát jelző besorolás és nagyméretű fotó kíséri. A könyv minden mintánál három különböző méretű takaróhoz - babatakaróhoz, ...

Könyvajánló: Kerámiakönyv kezdőknek és haladóknak
Könyvajánló: Kerámiakönyv kezdőknek és haladóknak

A könyv szerzője azt járja körül, mi teszi praktikussá, ill. kellemessé a mindennapi életben használatos kerámiatárgyakat. Mindegyik edénytípusra három fajta készítési technikát mutat be: korongozás, felrakás és lapból építés. 

cser_keramia_fb.jpg


A könyv egyrészt olyan alkotóknak szól, akik kis műhelyükben alapvető felszereltséggel, eszközökkel és szakismerettel rendelkeznek, másrészt a felrakott és a lapból épített változatokat akár otthon is el lehet ...

Szívmotívumok maradék deszkából
Szívmotívumok maradék deszkából
Korábbi cikkünk ráncfelvarrva

befunky_collage3.jpg

Megmaradt deszkákból számtalan bájos dekorációt készíthetünk különösebb szaktudás nélkül is. Kiváló példák erre az egyedi szív alakú díszek, amelyeket dekopírfűrésszel egyszerűen formára vághatunk, majd egy kis csiszolás után kedvünk szerint festhetünk. A közelgő anyák napja kiváló alkalom lehet, hogy kipróbáljuk valamelyik ötletet a folytatásban következő inspiráló galéria darabjai közül!

...

Programajánló: Magyar Kert szakkiállítás
Programajánló: Magyar Kert szakkiállítás

Igazi tavaszváró rendezvény idén is a  MAGYAR KERT szakkiállítás  a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban!  A Cser Kiadó standjánál (17. pavilon) pedig óriási,  20-80 %-os kedvezményt  kaphattok, nem csak a korábbi, hanem az újdonságnak számító kötetekre is. Ha pedig  nem tudtok személyesen ellátogatni a vásárra,  a könyveket megrendelhetitek a  HONLAPON   is, ugyanazok a kedvezmények érvényesek egészen vasárnapig.

unnamed_1.jpg

Nyitvatartás: 2018. január ...

Könyvajánló: előrendelhető újdonságok 30% kedvezménnyel
Könyvajánló: előrendelhető újdonságok 30% kedvezménnyel

A Cser Kiadó idei első kötetei már előrendelhetők, ami azt jelenti, hogy 30% kedvezménnyel juthattok hozzá egészen a megjelenések napjáig (január 22.), úgyhogy siessetek!

A növények szerelmi élete

Zöld szerelem 
A növények szerelmi élete legalább olyan izgalmas, mint az állatoké vagy az emberé. Ez ma már magától értetődő tény, de a 17. század végéig nem volt ez így. Mind az egyház, mind a tudósok ellenálltak még a kérdés felvetésének is. 
A ...

Horgolt álomfogók
Horgolt álomfogók

Tavaly épp ilyentájt jelentkeztem egy álomfogós bejegyzéssel , s idén is eszembe jutott e kedves téma, hiszen ti is nagyon szeretettétek.  Az  álomfogó , vagy más néven  álomcsapda  az  észak-amerikai   indián  kultúrában kézzel készült tárgy, aminek alapját fűzfából készült karika adja, melyre laza hálót szőnek. Ezt díszítik személyes, illetve szentelt kiegészítőkkel, például madártollakkal vagy gyöngyökkel.  Az álomfogót az ágy fölé ...

Hangulatos olvasósarkok, zegzugos kis kuckók
Hangulatos olvasósarkok, zegzugos kis kuckók

facebook rajongói oldalon  már sok-sok ilyen képet közzétettem, és mivel ti is lelkesedtetek értük, adta magát az ötlet, hogy egy nagyobb gyűjteménybe rendezzem a témához kapcsolódó fotókat.  Ebben az inspiráló gyűjteményben szerintem, már gyönyörködni is pihentető, de ha van rá lehetőségetek, ti is kialakíthattok az otthonotokban egy kis olvasósósarkot, egy saját kuckót, ahová olykor jól esik elvonulni, feltöltődni. Ha pedig erre nincs ...

Ötletek farsangi arcfestéshez
Ötletek farsangi arcfestéshez

 A gyerekek különösen élvezik az ilyesmit, hiszen pillanatok alatt bohóccá, robottá vagy éppen hercegnővé változhatnak. Farsang idején különösen nagy élmény nekik, hiszen kitűnhetnek a többiek közül, és a jelmezükkel is könnyedén összhangba hozhatjuk. Az arcfesték sem számít már különlegességnek (drogériákban is beszerezhető), használata pedig krémes állaguknak köszönhetően könnyen elsajátítható.

befunky_collage4.jpg

...

Farsangi jelmezötletek 2018.
Farsangi jelmezötletek 2018.

A farsangi időszak az ügyes kezű anyukák egyik nagy kihívása. Nálam magától érhető, hogy saját kezűleg készítek jelmezt, el sem tudnám képzelni, hogy ne álljak neki a jelmezbarkácsolásnak. És mi tagadás, jól szeretnénk teljesíteni ezen a fronton, hisz a dicsérő szavakból azért az anyukáknak is jut majd a farsangi mulatságon.  És az idő szűkét sem szabad figyelmen kívül hagyni, hiszen a tuti jelmez elkészítéséhez idő kell, az anyagok és kellékek ...

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása