Színes Ötletek

a kézügyes blog

Unaloműző játékok nyárra - Szivárványos lávafesték
Korábbi cikkünk ráncfelvarrva

lavafestek_cover.jpg

Folytatjuk nyári unaloműző sorozatunkat. A mai kreatív ötlet esős napokra szabadtéri időtöltés lévén nem alkalmas, és leginkább azoknak ajánljuk, akiknek van a környékén vagy háza előtt olyan járda, amit szívesen feldobna színpompás festékfoltokkal, és persze biztos abban, hogy ezzel nem haragítja magára a környék lakóközösségét. Saját udvarral az előző megjegyzés zárójelbe tehető. A folytatásban jön a recept, ami egy egyszerű trükkel látványos eredményt ígér, és amihez bármelyik konyhában fellelhetők az alapanyagok!

A folytatásban megtudhatjátok, hogyan készül a lávafesték! 

Hozzávalók: 

  • kukoricakeményítő
  • szódabikarbóna
  • víz
  • ételfesték vagy folyékony vízfesték
  • műanyag flakonok szűk szájjal
  • vízspriccelő
  • ecet

lavafestek_0304.jpg

Elkészítés:

A recept lényege, hogy a három fő hozzávalót - keményítő, víz és szódabikarbóna - azonos arányban használjuk a keverékhez. Mérhetjük csészében, talán így a legegyszerűbb. A kész keverék fehér színű lesz, ezt az alapmasszát színezhetjük tetszés szerint, majd tölthetjük is a flakonokba.

Ezekkel a ragyogó színekkel már önmagukban is élmény pingálni, de a lávahatás csak ezután következik. Spricceljük egy kevés ecetet a festékre, és máris kitör a vulkán!

Ha tetszett a lávafesték, nézzétek meg a sorozat korábbi részeit, melyekben buborékkígyót fújtunk és varázslatos sóképeket készítettünk! 

Forrás: learn play imagine

Kövesd te is a Színes Ötletek közösségi felületeit, hogy ne maradj le a következő kreatív ötletről sem! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr3814173153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása