Színes Ötletek

a kézügyes blog

Unaloműző játékok nyárra - Fújjunk buborékkígyót!
Korábbi cikkünk ráncfelvarrva

sbs_cover_01.jpg

Nyáron a szokottnál is gyakrabban merül fel a kérdés, mivel foglaljuk el a gyerekeket, hiszen az iskolai vagy óvodai szünet teljes időtartamát a nyaralás a legtöbb esetben nem fedi le, és bár sokszor egy-egy kedvenc játék, vagy délutáni meseolvasás segítséget jelenthet, néha muszáj újítanunk a rendelkezésre álló eszközök segítségével. Szerencsére mindig találhatunk néhány könnyen és gyorsan megvalósítható ötletet, melyek bármikor előkaphatók, és még túl sok eszközre sincs szükség az elkészítésükhöz. A folytatásban - ha már nemrég szóba került az óriásbuborék - szivárványos buborékkígyókat fújunk, melyekhez csak néhány otthon is fellelhető, más esetben simán kidobásra ítélt hozzávalóra van szükségetek.

A hosszú kígyóbuborékot fújó célszerszám fillérekből, néhány perc alatt összedobható, aztán már indulhat is a móka. Ahogy látjátok ételfestékkel is meg lehet bolondítani, de ezzel azért óvatosan, mert nehezen mosható ki a ruhából. Persze elég nehéz ellenállni a szivárványszínű buborékoknak, így erre az esetre mindenképpen játszósruhát javaslunk.

Amire szükségetek lesz: 

  • PET palack
  • zokni
  • ragasztószalag vagy erős gumi
  • folyékony szappan és egy tál víz

A buborékfújóhoz a palack felső részére lesz szükségünk, így az alsó felét vágjuk le! A levágott rész felől húzzunk rá egy zoknit, majd rögzítsük ragasztószalaggal vagy gumival. Egy tálban keverjük össze vizet és folyékony szappant, majd kezdődhet is a mártogatás.

A szivárványos buborékhoz cseppentsünk ételfestéket a zoknira, majd ezután mártsuk a a szappanba. Fontos, hogy a gyerekek figyelmét mindig hívjuk fel arra, hogy fújják, és ne beszívják a levegőt, így elkerülhetjük némi szappanbuborék elfogyasztását!   

Ha valaki szeretne bővebb útmutatást, annak ajánljuk az alábbi videót, melyben egy helyes kissrác magyarázza el a buborékfújó elkészítésének és használatának rejtelmeit.

Források: Housing A Forest, Kids Go Smart

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd te is a Színes Ötletek közösségi felületeit, hogy a következőről se maradj le! Ha még több kreatív ötletre szomjazol, kövesd az oldalt a Pinteresten is!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr8114088077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása