Színes Ötletek

a kézügyes blog

Okostokok saját kezűleg
Okostokok saját kezűleg

Napjainkban már sokunk életének szerves részévé váltak a különféle okoskütyük (telefonok, tabletek, eBook olvasók), amelyek persze mindenhová velünk is jönnek. Miért is ne készítenénk mi magunk, saját kezűleg egyedi, személyiségünket tükröző tokot nekik?

varrás mobiltok telefontok filcanyag

...

Elképesztően jó kartonjátékok gyerekeknek
Elképesztően jó kartonjátékok gyerekeknek

A téli hidegben a szabadidős lehetőségeink olykor korlátozottak, így a gyerekek több időt töltenek otthonunk melegében, s ilyenkor bizony le kell kötni őket. Nekünk felnőtteknek is remek kikapcsolódást nyújtó időtöltés (akár a gyermekek bevonásával is) szimpla kartondobozokból alkotni játékokat, amelyek aztán gyermekeinknek is kedvencei lehetnek.

 

újrahasznosítás kartondoboz gyerekjáték kartonjáték

 

...

Egy kis tavasz januárban
Egy kis tavasz januárban

A január az év leghosszabb, leghidegebb, legszürkébb hónapja. Az év kezdete mindig nehéz, a véget nem érő hosszú, hideg, olykor nyomasztó januári napokban pedig még nehezebb. Lelket, szívet, érzekékeket melengő ötlet ilyenkor virághagymákat nevelni, gyönyörködni az üde, tavaszi színeikben, a legjobb pedig hazaérkezni a friss virágillatú otthonunkba. 

virág virághagyma

...

Könyvújdonság: Szövés kereten, szádfán, karmantyúfán
Könyvújdonság: Szövés kereten, szádfán, karmantyúfán

Már előrendelhető a Cser Kiadó első idei kézműves témájú könyvújdonsága a nagy érdeklődésre tekintettel változatlan  utánnyomásban: a Szövés kereten, szádfán, karmantyúfán című keménytáblás, szép kivitelű könyv.

A szövés eszközei sokfélék, varázslatos szépségű kelmék készülhetnek néhány földbeszúrt karón éppúgy, mint számítógép vezérelte gépeken. A legegyszerűbb szövőszerkezetek közé tartozik a szövőkeret, a szádfa, a ...

Dekorációk tortacsipkéből
Dekorációk tortacsipkéből

A különféle méretű tortacsipkéket kreatív, kézműves megközelítésben elképesztően sokféle dologra használhatjuk. Meghívók, ajándékkísérők, üdvözlőkártyák, ültetőkártyák, lakberendezési kiegészítők, festősablonok, ajándékcsomagolások, partidekorációk, ajtódíszek páratlan alapanyaga, hogy csak néhány jól csengő példát említsek. Mutatom is a konkrét ötleteket.

csipke tortacsipke

 

...

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása