Színes Ötletek

a kézügyes blog

Aranyozás és polikrómia

Ezt a különleges kiadványt elsősorban művészettörténészeknek, műemlékvédelmi szakembereknek, restaurátoroknak, a téma iránt fogékony érdeklődőknek ajánljuk.  A könyv az ókortól napjainkig mutatja be ennek az egyedülálló mesterségnek a történetét. Részletesen szemlélteti a mesteremberek által alkalmazott rendkívül változatos technikai fogásokat és a számos alapanyagot, amelyekkel dolgoznak. 

aranyozas_banner.jpg


Az aranyozás és a díszítés emberemlékezet óta rokon mesterségnek számított. Napjainkban ezt az iparművészeti ágat leggyakrabban a kulturális műemlékek restaurálása során alkalmazzák, de a hagyományos technológiai módszerei időről időre felbukkannak a modern építészetben, és alkalmazzák azokat napjaink művészetében is. Ez leginkább annak köszönhető, hogy utánozhatatlanul bánnak a természetes anyagokkal, a kézi megmunkálással olyan, szinte tökéletes darabok hozhatók létre, amelyek összemérhetetlenek napjaink anonim, hozzájuk képest silány tárgyaival. Megtudhatjuk, miként kell aranyozni a különböző felületeket vagy, hogy milyen színezőanyagokat használtak a régi korok mesterei. De olyan különleges információt is találunk ebben a komoly szakkönyvben, mint például a fényezett fehér eredeti 18. századi receptje. 
Eme könyv célja nemcsak az, hogy részletes útmutatót adjon az aranyozást és polikrómiát elsajátítani kívánók számára, d ebe kívánja mutatnia hagyományos anyagokat, azok megmunkálásának technikáit, és egyben betekintést nyújt majd ennek azt egyedülálló mesterségnek a történetébe is. Nemcsak azok forgathatják tehát haszonnal ezt a könyvet, akik ezt a mesterséget, ezeket a technikákat el akarják sajátítani, hanem hasznos információkat nyújthat azoknak is, akik ezzel elméleti munkában foglalkoznak.  

Megrendelhető a Cser Kiadó webáruházából 20% kedvezménnyel. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr4812933597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása