Színes Ötletek

a kézügyes blog

Illatos, házi levendulagyurma 

A házi gyurmákat imádjuk, számos receptet mutattam már nektek itt a blogon. Találkozhattatok a klasszikus só-liszt eleggyel, porcelán hatású, szikrázóan hófehér változattal, és persze az örök érvényű, filléres, főzhető típust is bemutattam már. Ma reggel egy igazi különlegességet találtam a kifli és levendula blogon, illatos, puha, könnyen összeállítható gyurmát, amivel öröm foglalatoskodni.

recept gyurmarecept házigyurma gyurma

 

A recept nagyon egyszerű, az alapanyagok bármelyik háztartásban fellelhetők, és az összeállítás is csupán néhány percet vesz igénybe. A hozzávalókért és a teljes receptért látogassatok el Levendulalány blogjára, a kifli és levendulára, itt további részletfotókat is találtok. S ha már ott vagytok, érdemes körülnézni a blogon más témákban is, rengeteg, bámulatosan jó ötletet találhattok, legyen szó kreatívkodásról, barkácsolásról, kertről vagy éppen finom receptekről.

 

recept gyurmarecept házigyurma gyurma

 

Ez a mámorítóan levendulás gyurma sok-sok örömet rejt, nyugtató levendulaillata pedig még stresszoldónak is kitűnő. Ugye kedvet kaptatok?

 

Ha szerettek gyurmázni, olvassátok el korábban bemutatott receptjeimet is (ha még nem tettétek volna meg).

 

Az örök érvényű főzött gyurma

 

recept gyurmarecept házigyurma gyurma

 

Rengeteg érvet tudok felsorakoztatni mellette: először is olcsó, sőt lényegesen olcsóbb, mint bármelyik bolti változat. Nem hagy maradandó nyomot, ruhából kimosható, szőnyegről (megszáradva) simán felporszívózható. Nagyon jó buli a készítése is, és a picurok besegíthetnek, főleg a színezését élvezik majd. Bármilyen színt kikeverhettek, nem kell megmaradni a boltban fellelhető árnyalatoknál. Nem tartalmaz káros anyagot és hűtőben sokáig eltartható. Sikerült kedvet csinálnom?

 

Csodálatos, házi porcélángyurma

 

recept gyurmarecept házigyurma gyurma

 

Ez a porcelán hatású, hófehér, csillogó és elegáns, selymes, egységes textúrájú gyurma fillérekből elkészíthető, és nincs az a mennyiség, amelyet ne lehetne felhasználni az ünnepi készülődés során. Készüljenek belőle hófehér, csillogó díszek, vagy bájos angyalkák, mind olyan lesz, akár a frissen hullott puha hó, szóval nincs mese, ezt egyszerűen ki kell próbálnotok!

 

Porcelángyurma dombormintával

 

recept gyurmarecept házigyurma gyurma

 

 Ezt a sokoldalú alapanyagot ezúttal a különleges gélpasztával házasítottam és csillámporral fűszereztem.

 

Receptgyűjtemény házi gyurmákhoz

 

recept gyurmarecept házigyurma gyurma

 

A legegyszerűbb só-liszt verziótól a főzött, színes gyurmákig mindenféle recept. Válogassatok!

 

Levélnyomatos tálak

 

recept gyurmarecept házigyurma gyurma

 

A természet múlékony szépségeit konzerválhatjuk eme technika segítségével, a festetlen modellező agyag vagy házi só-liszt gyurma natúr színe pedig tökéletesen kiegészíti az alapelgondolást, bár én még a festés gondolatával is eljátszanék.

 

Só-liszt gyurma díszek nyomdázással fűszerezve

 

recept gyurmarecept házigyurma gyurma

A só-liszt gyurmázás sokkal több lehetőséget rejt, mint amire óvodáskorunkból emlékezhetünk. Ajánlom nektek is, mert egyrészt pillanatok alatt össze lehet dobni házilag, másrészt egészen komoly, "felnőttes" dolgokat is ki lehet belőle hozni, én egyre jobban szeretem!

Ha tetszett a bejegyzés és hasznosnak találtad, kérlek, oszd meg az ismerőseiddel is, megtisztelsz vele!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

Iratkozz fel YouTube csatornámra, és nézd meg a legfrissebb videóimat is.

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr3712354063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása