Színes Ötletek

a kézügyes blog

Mikulásos papírdíszek sablonokkal
Mikulásos papírdíszek sablonokkal

A Pritt Kreatív Klubban  hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. Hamarosan kopogtat az ajtókon a Mikulás, néhány remekbe szabott dísz elkészítésével hangolódhatunk az ünnepre, aztán várhatjuk közös izgalommal a nagyszakállút.


karácsony mikulás télapó DIY papír papírdísz

 

A legegyszerűbb alapanyagokból, azaz papírból, akár újrahasznosított ...

FEKETE PÉNTEK - az év legnagyobb kedvezményei a Cser Kiadónál
FEKETE PÉNTEK - az év legnagyobb kedvezményei a Cser Kiadónál

Ha eddig csak szemezgettél az áhított barkács-, és kreatív könyvekkel, akkor most érdemes a tettek mezejére lépni! Fekete péntek alkalmából tényleg kihagyhatatlan kedvezmények várnak rátok az  ország legnagyobb kreatív könyves kiadójánál

könyvajánló black friday fekete péntek

 

könyvajánló black friday fekete péntek

És az akció nem ér véget pénteken, három napon keresztül érvényes a 40% kedvezmény a kiadó összes honlapon található kötetére!

Az akció a készletek erejéig érvényes, tehát érdemes ...

Karácsonyfa újrahasznosított alapanyagokból
Karácsonyfa újrahasznosított alapanyagokból

Mára egy egyszerű, vidám ötletet hoztam. A főszerepet ezúttal a PET-palackok kapják!

újrahasznosítás karácsony DIY

 

Sokféle újrahasznosítással kapcsolatos ötletet mutattam már nektek, a PET-palackok alja például nyomdázáshoz és ékszertó készítéséhez  is remek alapanyag. De festeno még jobb móka rá. A buborékos, virágsziromra emlékeztető formából csodás hópihék készülhetnek. Ha levágtátok, érdemes picit lecsiszolni, mert éles lehet. Ezután pedig jöhetnek is ...

A nagy lépcsőfestés - avagy álmaim lépcsője 
A nagy lépcsőfestés - avagy álmaim lépcsője 

Úgy kezdődött, hogy volt egy unalmas, jellegtelen előregyártott lépcsőnk. Az akkori kereteinkbe épphogy beleférő, olcsó, de azért célnak megfelelő London fantázianevű negyedfordulós lépcső. Aztán évekig csak nézegettem, mit lehetne kihozni belőle, mert hülye formájú, szűkös helyen van, és csak kopott-kopott, koszolódott, használódott, de semmit sem kezdtem vele. Aztán idén nyáron elhatároztam, hogy bármi is lesz, megcsinálom. 

bútorfestés polifarbe trinát trilak obi lépcső lépcsőfestés DIY csináld magad falfestés

...

Papírdíszek a karácsonyfára
Papírdíszek a karácsonyfára

Gyermekkoromban nagy hagyománya volt a papírdíszkészítésnek. A szaloncukor csillogó papírjából, régi tévéújságokból gazdálkodtunk a mama instrukciói alapján, mégis óriási élmény volt. A díszeket persze eltettük, és évről-évre elővettük (a ti szüleitek is konzum szaloncukros dobozban tárolták?), ez pedig varázslatosan izgalmas volt. Ma már csodaszép alapanyagok és ötletek tömege áll a rendelkezésre, csak győzzünk válogatni. Ma egy csokornyi ...

Ünnepi szalvétahajtogatás
Ünnepi szalvétahajtogatás

Az ünnepi asztal és teríték egyik apró ékköve a látványosan megkomponált szalvéta. Régóta csodálom az ilyen kreációkat, főleg, mert ügyetlen vagyok ezen a területen. Szép asztaldíszt, pazar terítéket elég jó érzékkel állítok össze, de a hajogatósdival sokszor gondban vagyok. Ma ebben a témában igyekeztem összegyűjteni egy csomó hasznosítható ötletet, kompozíciót!

karácsony hajtogatás szalvétahajtogatás

 

Klasszikus minta a fenyőfa:

karácsony hajtogatás szalvétahajtogatás

Csillag:

karácsony hajtogatás szalvétahajtogatás

karácsony hajtogatás szalvétahajtogatáskarácsony hajtogatás szalvétahajtogatás

Pulyka:

karácsony hajtogatás szalvétahajtogatás

...

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása