Színes Ötletek

a kézügyes blog

Bútorfelújítás csiszolás nélkül? Igen!

Korábban, amikor valaki bútorfelújításba fogott, mindig túl kellett esni a sok munkával és porral járó csiszolási fázison, hisz ezzel lehetett a felületet tökéletesen előkészíteni a későbbi festéshez. Ez persze még ma is áll azokra a bútorokra, amiről a festékréteg pereg, vagy pattogzik róla a lakk, illetve, ha nem egyenletes a felület.

Viszont, ha a felület megfelelően homogén (lehet festett, pácolt fenyő, bútorlap, fóliázott mdf, stb...), akkor már jöhet is az alapozó! 

Az alapozó elsősorban használati tárgyaknál indokolt, hiszen ennek köszönhetően tapad meg jól a festék a bútoron, így lesz a bútor a használat során is időtálló. Dísztárgyaknál az alapozó fázis kihagyható (pl. képkeret, gyertyatartó, stb.).

A bútorok újjávarázsolásához a Dekor Paint Soft (dekorfesték) egy kifejezetten szuper festék! Beltéren is remekül lehet vele dolgozni, mivel oldószermentes. 

Emellett rengeteg jó tulajdonága van még: jól terül, kiadós, akár egy rétegben is remekül fed, és kiválóan csiszolható. Így a dekorfestékkel nem csak homogén, egyszínű felület, de akár kopottas, antikolt hatás is elérhető.

Nézzétek meg az erről készült videót:

Ha az alapozót megspóroljuk, és közvetlenül a dekorfestékkel megyünk a felületre, akkor már finom csiszolás hatására előtűnik az eredeti felület színe!

Ha ezt a megoldást választjuk, akkor mindenképpen vizesbázisú matt lakkal adjunk védelmet a felületnek, mert az alapozó hiánya miatt ez a festés sérülékenyebb lehet. Egyéb esetben, ahogy a videóban is láttátok elég a viaszpasztás védelem.


Ötlet, fotó és styling: Varga Judit

Nézzétek meg korábbi posztjainkat is, amiben a Dekor Paint Softot használtuk:

A nagy íróasztal felújítás

Bútorfestés dekor paint festékkel

További technikák:

Pentartdekor blog

Keresd a Pentart ötleteket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr1112354959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása