Színes Ötletek

a kézügyes blog

Könyvajánló - Horgolt kiscipők
Könyvajánló - Horgolt kiscipők

A legapróbb lábacskákra a legtündéribb, és gondos kezek által készült cipellők kívánkoznak. Ha ezzel az állítással egyetértesz, akkor feltétlen olvass tovább!

Anyukák, kismamák, nagymamák, nagynénik és minden új jövevényt váró rokon, ismerős, figyelem, kihagyhatatlan kiadványt szeretnénk bemutatni Nektek. Megjelent a Horgolt kiscipők című könyv , amely a 30 legcsinosabb horgolt lábbeli mintáit tartalmazza a strandpapucstól kezdve a bundás csizmáig. ...

Sajttál deszkavégből
Sajttál deszkavégből

Mire jó egy barkácsolásból megmaradt deszkavég? Készíthetünk belőle mondjuk stílusos sajtkínáló tálat az esti borozás mellé!

Alapanyagok:

  • - Deszka vagy vágódeszka ( kb. 20x35 cm, max 18 mm vastag)
  • - Bútorfogantyú (2db)
  • - Csiszológép vagy csiszolópapír
  • - Fúrógép
  • - Mérőszalag
  • - Ceruza
  • - Csavarbehajtó vagy csavarhúzó
  • - Ecset
  • - Lazúr
  • - Lakk (matt vagy fényes, oldószeres vagy vízbázisú)

Ha szükséges, vágjuk méretre a ...

Csináld magad: Dohányzóasztal faládákból
Csináld magad: Dohányzóasztal faládákból

Különböző típusú faládákból már sokféle ötletet mutattam, főleg polcos megoldásokat, asztalt azonban még nem. Ennek a darabnak a sármját a ládák elrendezése adja, minden irányból pakolható és egyszerűen csodásan fest.

8.jpg 

2.jpg

Az egésznek a lelke egy stabil alap elkészítése, amelyre a ládák kerülnek.

3.jpg

A közepébe kerülhet egy süllyesztett tároló is, amely később apró díszek (parafa dugók, díszkövek, potpourri, termések stb.) otthona lehet. Az ...

Helytakarékos megoldások a lépcső alá
Helytakarékos megoldások a lépcső alá

Nálunk épp nagy házátalakítás folyik, és a legnagyobb fejtörést a lépcső alatti kis terület okos kihasználása okozza. Az utóbbi hetekben rengeteg ötletet gyűjtöttem a témában, és bár még nem dőlt el, hogy nálunk melyik lesz a befutó, a gyűjteményem ajánlom mindenkinek, aki hasonló gondokkal küzd, illetve mindenki másnak is, mert más projektekhez is adhat ötletet, ráadásul csak úgy nézegetni is élmény.

Fiókos ötletek:

A porszívótól a ...

Gyöngyös karkötő őszre
Gyöngyös karkötő őszre

Nagyon sok helyen találkozom ezzel az ékszerkészítési technikával mostanában, titka az egyszerűségében és a gyors elkészíthetőségében rejlik. Az ősz pompázatos színeiben fantasztikusan mutat, és nagyon könnyű rákattanni erre a technikára, szóval nehéz lesz egynél megállni. 

75646468712384878_DyhYnE2d_f.jpg

Anyagok:

Őszi erdő egy cipősdobozban
Őszi erdő egy cipősdobozban

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban  hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A mai alkalommal egy nagyon bájos őszi ötletet mutatunk nektek. Egyetlen cipősdobozban igazi kis erdei világot teremthetünk, esténként egy forró kakaó mellett kedves mesét is szőhetünk köré.

Szükségünk lesz:

  • Egy régi cipősdobozra vagy kartondobozra
  • ...
Nyereményjáték eredményhirdetés
Nyereményjáték eredményhirdetés

Kedves olvasóim, bizonyára emlékeztek rá, hogy a múlt héten egy közös nyereményjátékot hirdettünk a Cser Kiadó csodás könyvcsomagjaiért.

Elérkezett az eredményhirdetés pillanata, mostanra összegeztünk a névsorokat, és megtörtént a sorsolás!

Ahogyan ígértünk, két nyertest sorsoltunk, egyet a hírlevélre újonnan feliratkozók közül, egyet pedig a "régi" hírlevelesek közül. Mindkét nyertes választhat a kreatív és kézimunka könyvcsomagok ...

Fashion loomz - szövögessünk színes gumikarkötőt!
Fashion loomz - szövögessünk színes gumikarkötőt!

Idén óriási sláger a kicsinyke, mindenféle színű (neon, csillámos, pasztell stb.) gumigyűrűkből (rainbow loom, fashion loom) font karkötő. Amikor egy kedves kollégám sugallatára (mert ez tök menő, és ő is ilyet fon), és a kislányom kérlelésére megvettem az első csomagot, kicsit tanácstalanul néztem a rengeteg színes gumigyűrűre és a bizonytalan kinézetű fonóeszközre. Azóta persze beindult nálunk is a tömeggyártás.

Beszerezhető hozzá nagyobb ...

Őszi hangulatú díszítőfestés lépésről lépésre
Őszi hangulatú díszítőfestés lépésről lépésre

Itt van az ősz itt van újra... Elővehetjük tehát azokat az őszi motívumokat, és színeket, amikkel a természetben találkozhatunk. Ilyenkor divatos az egyedi bortartók készítése, mi azonban most egy konyhai papírtörlő tartó dekorálását osztjuk meg veletek!

A képen látható dekorációt kétféleképpen készíthetitek el:

1. decoupage technikával, ezt akár kezdők is alkalmazhatják

2. szabadkézi festéssel, ha már rutinosan bántok az ecsettel és a ...

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása