Színes Ötletek

a kézügyes blog

Jelmezötletek kartondobozból
Jelmezötletek kartondobozból

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban  hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. Immár beköszöntött a farsangi időszak, mi pedig igyekszünk jobbnál jobb jelmezötleteket szállítani nektek.

Airplane-Costume-2.jpg

 

...

Fonott tároló papírból
Fonott tároló papírból

A papírfonás témakörét igyekszem minél jobban körüljárni, bemutatni nektek, hiszen egy egyszerű, környezetbarát és nagyon hasznos technikáról van szó. A pici kosárkáktól egészen a nagy fonott fiókokig rengeteg mindent készíthettek a szemétnek tűnő reklámújságokból, ezért ne hagyjuk veszni ezeket az értékes kincseket, inkább alkossunk belőlük! Mivel folyamatosan gyűlnek az ötletek, praktikák, időről-időre közkinccsé teszem a legújabbakat! Mára egy ...

Ötletek falfestéshez: polcból asztalka
Ötletek falfestéshez: polcból asztalka

A lebegő vagy úszó polcok nagyon látványosak, hiszen nem látszik a szerelék, ami tartja őket. Az Ikeában nem egészen 3000 Ft-ért árulják a kisebbet a Lack sorozatból, és szerintem, sokunk otthonában figyel egy-két darab. De arra már gondoltatok, hogy ne a klasszikus értelemben vett polcként használjátok? Mutatok egy fantasztikus ötletet erre!

réa.jpg

A fenti képsort egy kedves olvasóm, Réka küldte, aki facebook rajongói oldalunkon találta az alapötletet, bátran ...

Ötletek műanyag kupakokból
Ötletek műanyag kupakokból

Az újrahasznosítás kiemelt téma a blogon, sokszor és sokféle témában hozok ötleteket ezen a fronton, ma a műanyag kupakokat vesszük górcső alá.

Lámpaernyők

unnamed (8).jpg

Színesben elkészítve bohókás, muris kinézetű lámpaernyőt kapunk, a csupafehér változat lényegesen szolidabb, visszafogottabb. Egy ilyen lámpaernyőhöz ledes izzót használjatok, az nem forrósodik fel. 

unnamed.jpg

Tekeredik a kígyó... gyermekjátékok

Nem is gondolnátok, mennyi vidám figurát ...

Kössünk tű nélkül egyszerűen
Kössünk tű nélkül egyszerűen

Ehhez a technikához nincs szükség kötőtűkre, csupán egy kartondobozra (pl. kiürült zsepitartó doboz) és fonalra. A technika igazából ugyanaz, mint a gyermekkorunkból jól ismert szarvacskázás/körmöcskézés esetében, csak itt kicsit nagyobb méretben történik minden. Elsősorban sálak kötéséhez ajánlott módszer!

Untitled-1.jpg

A technikát pedig egy rövid videón keresztül könnyedén el is sajátíthatjátok! 2-3 óra alatt elkészíthető egy egész hosszú sál.

kötött-sál1.jpg

...

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása