Színes Ötletek

a kézügyes blog

Húsvéti kreatív pályázat
Húsvéti kreatív pályázat

Pritt Kreatív Év 2014 – Keressük az ország legkreatívabb családját és közösségét!

Második forduló: Húsvéti papírdíszek

Kedves Kreatív Klubosok!

Ahogy azt a két héttel ezelőtti Kreatív Alkotóműhely és Börzén kapcsán talán már kitalálhattátok, szeretnénk, ha a Kreatív Klub nem csak virtuális közösségként működne, ezért időről-időre fogunk szervezni hasonló találkozókat is a jövőben. Addig is a Farsangi Fotópályázatunk után itt a ...

Körbehorgolt kindertojások
Körbehorgolt kindertojások

A legtöbb kisgyermekes családban elég rövid időn belül összegyűlik nem is olyan kis mennyiségű kindertojásos műanyagbelső. Én mindig félreteszem, mondván, egyszer jó lesz még kreatívkodni belőlük valamit. Ma erre mutatok egy remek ötletet horgolni tudó olvasóimnak.

Nem elég, hogy eszméletlenül jó maga az ötlet, de közben annyira profi a kivitelezés is, hogy totál ellenállhatatlanok ezek a kis hasznontalanságok. 

A műanyag burkokon kívül ...

A nagy epres kosár fonása lépésről lépésre
A nagy epres kosár fonása lépésről lépésre

A papírfonás örök téma nálunk, igyekszem rendszeresen friss ötletekkel előrukkolni, hiszen  egy egyszerű, környezetbarát és nagyon hasznos technikáról van szó. A pici kosárkáktól egészen a nagy fonott fiókokig rengeteg mindent készíthettek a szemétnek tűnő reklámújságokból, ezért ne hagyjuk veszni ezeket az értékes kincseket, inkább alkossunk belőlük! Most egy igazi, tavasz ihlette ötletet mutatok, az eper alakú kosárkát.

Az elkészítést ...

Kreatív receptek és tálalási ötletek húsvétra
Kreatív receptek és tálalási ötletek húsvétra

Húsvét alkalmával -pláne ha kisgyermek is van a családban- bátran kísérletezhetünk valami igazán különleges megoldással, már ami a terítéket és az új receptek kipróbálását illeti. A sonkán és főtt tojáson kívül ezerféle vidám, kreatív és nagyon finom, ínycsiklandozó recept vár megvalósításra! Nézzétek csak!

Az egyszerű piskótatekercset fantasztikusan feldobja néhány, az alkalomhoz illő vidám marcipándíszítés. Csak legyen, aki felvágja! 

...
Ötletek és minták tojásfestéshez a hagyományostól a modernig
Ötletek és minták tojásfestéshez a hagyományostól a modernig

A húsvét közeledtével egyre többen kerestek nálam tojásfestős ötleteket, legyen szó hagyományos vagy éppen modern mintákról. Az évek során már több bejegyzés is született itt a blogon e téma köré, de olyan igazi, átfogó nagy bejegyzést még írtam. Mivel amúgy is szeretek ilyen nagy gyűjteményeket készíteni, mert így minden egy helyen megtalálható, így nincs más hátra, mint hogy belekezdjek. Remélem, sokatok hasznára válik!

482171_512522722123578_892174324_n.jpg

Hagyományos hímesek

...
Extravagáns ananászlámpa kanalakból
Extravagáns ananászlámpa kanalakból

Hétvégre egy vidám és nagyon kreatív ötletet hoztam, a vagány ananászlámpát bevallalósoknak!

Hasonló ötleteket látva sokaknak megfordul a fejében, hogy jó-jó, de ez veszélyes, mert elolvadhat, meggyúlladhat. A megoldás egyszerű, használjunk energiatakarékos LED izzókat, ezek kevéssé melegszenek, ráadásul rendkívül tartósak.
Anyagok

  • Műanyag palack
  • Műanyag kanalak (125 db)
  • Sárga akrilfesték
  • Ragasztópisztoly
  • Zöld kartonpapír
  • ...

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása