Színes Ötletek

a kézügyes blog

Fonott tároló papírból

A papírfonás témakörét igyekszem minél jobban körüljárni, bemutatni nektek, hiszen egy egyszerű, környezetbarát és nagyon hasznos technikáról van szó. A pici kosárkáktól egészen a nagy fonott fiókokig rengeteg mindent készíthettek a szemétnek tűnő reklámújságokból, ezért ne hagyjuk veszni ezeket az értékes kincseket, inkább alkossunk belőlük! Mivel folyamatosan gyűlnek az ötletek, praktikák, időről-időre közkinccsé teszem a legújabbakat! Mára egy egészen nagy tárolót (fiókot) mutatok, dohányzóasztal alatt, cipőszekrényben, könyvespolcon fiókként is hasznosítható, és ráadásul még dekoratív is.  

1.jpg

Sokat, helyesebben nagyon sokat írtam már a papírfonásról, ezért nem ismétlem magam az elkészítés minden részleténél.

A fonás alapjairól (papírszálak, alap elkészítése stb.) ITT olvashattok. 

2.jpg

Ennek a tárolónak a különlegessége, hogy elválasztólap került bele, ez praktikus is, de egy ilyen méretű használati tárgynál igen hasznos is, mert stabilabb tartást tesz lehetővé.

3.jpg

Az alap elkészítése megegyezik a már korábban leírtakkal, erős/vastag kartonlapok közé kerülnek a vetülékszálak (a függőleges szálak).

Az előre elkészített elválasztólapot a tároló fonása közben folyamatosan köti be, egy olló segítségével csinálhattok helyet a plusz szálaknak.

4.jpg

 Ahogy a képeken is látszik, a szálakat megerősítik hurkapálcával is, tényleg jó ötlet, nekem volt pár elrontott kosaram, amelyeknek nem volt megfelelő tartása.

5.jpg

A felső perem eldolgozásáról is írtam részletesen, ITT találjátok.

6.jpg

7.jpg

Forrás: marietta.ru

Mindent tudni szeretnél a papírfonásról? Itt találod a korábbi bejegyzéseimet:

Fonás az alapoktól

Trükkök a tökéletes formájú kosarak készítéséhez

Szélek, peremek eldolgozása

Újságpapírból használati tárgyak

Váza papírfonással

Bútor papírfonással

Papírból font fűszertartó doboz

Ha tetszett a bejegyzés és hasznosnak találtad, kérlek, oszd meg az ismerőseiddel is!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr75536375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása