Színes Ötletek

a kézügyes blog

Papírgömb állatkák
Papírgömb állatkák

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban  hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. Mai bejegyzésünket a Pritt Kreatív Klub Állatok világnapjára meghirdetett kreatív pályázata ihlette, mókás állatfigurákat készítünk egy különleges technikával. A Kreatív pályázat pontos kiírását ITT nézhetitek meg, várjuk pályaműveiteket!

farm lakoi.jpg

...

Borosüvegek festése gyönyörű mintákkal
Borosüvegek festése gyönyörű mintákkal

A 3D-s domború kontúrozókat és az üvegfesték kontúrozókat használhatjuk pöttyözött minták készítésére is. Ezen minták nagy előnye, hogy nagyon nehéz elrontani a készítést (egy pöttyel több vagy kevesebb? Mit számít!), és aztán pedig nagyon nehéz abbahagyni a gyártást! Borongósabb délutánokra feltétlen ajánlom!

DIY-Spot-Painting-Wine-Bottle1.jpg

Néhány üres üvegpalack, a kontúrozó festék, és egy-két fültisztító pálcika a biztonság kedvéért, és indulhat pingálás.

...

Tökfaragás fúrógéppel
Tökfaragás fúrógéppel

Lassan ideje beszerezni a faragnivaló tököket, és kitalálni, milyen mintát készítsünk az idén. Fúróval persze minden gyorsan és egyszerűen megy, aki tehát nem nagyon ér rá farigcsálni, vagy bátortalan, annak szívből ajánlom ezt a megoldást!

final_pumpkins.jpg

Anyagok, eszközök:

  • Néhány formás tök
  • Fúrógép különböző méretű fúrószárakkal
  • Kés, kanál
  • Esetleg ragasztószalag

pumkin_supplies-300x225.jpg

Elkészítés

Mi sem egyszerűbb ennél! A különböző méretű fúrófejek ...

Termésfigurák az ősz kincseiből
Termésfigurák az ősz kincseiből

Kedves, vidám teremtényeket fabrikálhatunk az ősz és a természet ajándékaiból. Az őszi séták alkalmával gyűjtögethetünk gesztenyét, diót, különféle leveleket, bogyókat, terméseket, bármit, ami az utunkba akad. A maihoz hasonló, esős, borongós, hideg napokon pedig gyermekünkkel összefogva feldolgozhatjuk az összegyűjtött kincseket. Erre mutatok ma néhány ötletet!

1.jpg

...

Kapanyél vendégposzt - Októberi tökölős
Kapanyél vendégposzt - Októberi tökölős

A tavasz után az ősz a kedvenc évszakom, főleg a színek és az illatok miatt. Ez utóbbiak közé tartozik a sült gesztenye és a sütőtök illata, mert nagymamám mindkettőt gyakran készítette. Igaz, gyerekkoromból csak a márványosan fehér héjú, lapított gömbölyű sütőtök hatalmas szeleteire emlékszem, de manapság már többféle közül válogathatunk.

P1050057.JPGOlvass tovább! Katt ide!

Csináld magad: faragjunk tökvázát!
Csináld magad: faragjunk tökvázát!

Sokféle tökös ötlettel találkozhattatok már itt a blogon az elmúlt években, de kifejezetten tökös vázák még nem voltak. Az elmúlt napokban pedig egyre többen érdeklődtetek, hogyan készülnek ezek  csodák, úgyhogy ideje utánajárni!

1380307_604527182923131_1722730626_n.jpg

Hiszen a dísz- takarmánytököket nem csak faragásra, hanem más dekoratív célokra használhatjuk. Helyet adhatnak például egy-egy remek őszi virágcsokornak, kompozíciónak is! De hogyan is lesz váza a tökökből? A válasz ...

Furdancs vendégposzt - Különleges polcok
Furdancs vendégposzt - Különleges polcok

Merüljünk el a polcok világában! Ma már olvashattatok a rendkívül izgalmas polctartókról. Posztunkban leginkább a különböző fajtájú és diszkréciójú megoldásokat vettük sorra. A polcok világa azonban nem ér itt véget. Ez az alapvető tárolóalkalmatosság, bármennyire is furcsa, de sok kreatív szakinak, vagy akár designernek indítja el a fantáziáját. Összegyűjtöttünk párat a legjobbak közül. Csodálkozzunk együtt!

polcok_17.jpg

polcok_02.jpg

Olvass tovább! Katt ide!

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása