Színes Ötletek

a kézügyes blog

Mókás papírállatkák kreatív pályázatunk alkalmából
Mókás papírállatkák kreatív pályázatunk alkalmából

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban  hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. A mai bejegyzésünket az állatok világnapja ihlette, amelyet a múlt héten ünnepeltünk világszerte.

1.jpg

...

Levélnyomatos tálak
Levélnyomatos tálak

A természet múlékony szépségeit konzerválhatjuk eme technika segítségével, a festetlen modellező agyag natúr színe pedig tökéletesen kiegészíti az alapelgondolást, bár én még a festés gondolatával is eljátszanék. Be kell valljam, délután rohanok is levegőn száradó gyurmát venni, annyira megtetszett az ötlet. Finom, kidolgozott, részletgazdag, natúr szépségű kis tálkákat készítünk ma, amelyekkel nem csupán otthonotokat díszíthetitek, hanem ajándékba ...

Kapanyél vendégposzt - Szárítsunk virágokat!
Kapanyél vendégposzt - Szárítsunk virágokat!

A természet gyönyörű színekkel kényeztet bennünket ősszel, és ha kertünket is eleve úgy rendeztük be, a sárga, piros és barna sokféle árnyalatában virítanak a levelek és akár a bokorvesszők is. Októberben még nyílik néhány virág, de lassan felettük is eljár az idő. Viszont megőrizhetjük élénk színeiket a borongósabb téli napokra, ha a fűszer-és gyógynövényekhez hasonlóan megszárítjuk őket.

Trocken.jpgOlvass tovább! Katt ide!

Csipkés gyertyatartók
Csipkés gyertyatartók

A hűvösebb esték beköszöntével egyre gyakrabban gyújtok gyertyát, hangulatos fényük mellé olyan jó bekucorodni a fotelba. Nekem az ősz eljövetele azonnal beindítja ezt az imádott gyertyagyújtós időszakot, s talán ti is így vagytok ezzel. Ha egy kis csipkével vonjuk be a gyertyatartó pohárkát, a gyertya meggyújtásával mesés fényjáték veszi kezdetét... Élvezzétek ti is!

367657656_67f8594778.jpg

romantic-lace-jars-as-vases-and-candle-holders-5-500x335.jpg

lace.jpg

votives.jpg

113079.lacecenterpiecess.jpg

DIY-Simple-Lace-Candle-Holder.jpg

Life Designed Lace Candle Holder 5.JPG

Lace-Candles-3-480x319.png

il_570xN.325371246.jpg

Black Lace Candle 1.jpg

700x350-candle-holder.jpg

il_570xN.325232310.jpg

lace-candle-holder.jpg

Források a képekre kattintva!

Hasonló blogbejegyzések:

...

Ingyenesen letölthető hímzésminták
Ingyenesen letölthető hímzésminták

Idén júniusi Fishing On Orfű fesztivál Kispál-napjára készült ez a dalszövegek ihlette különleges kollekció (Emese és Zsákmányállat), ami elérhető pólón, táskán és hűtőmágnesen, most pedig - ha valakinek van kedve saját magának igazi falvédőt hímezni belőle - a minta falvédőalaphoz (70x50 cm-es méretben) ingyen letölthető a popshop.hu oldalról. 

emese-falved-szabasminta.jpg

Emese falvédőminta letöltése

zsakmanyallat-falvedminta.jpg

Zsákmányállat falvédőminta letöltése

Papírból font fűszertartó kosár
Papírból font fűszertartó kosár

Már jó ideje igyekszem nagyon alaposan feltárni a papírfonás rejtelmeit, s aki figyelmesen követi a blogot, az már magabiztosan bánik a kis papírcsövekkel.    Ez az egyszerű, környezetbarát és nagyon hasznos technika rengeteg használati tárgy elkészítéséhez alkalmazható, a pici kosárkáktól egészen a nagy fonott fiókokig. Ne dobáljátok hát a ki a szemétnek tűnő reklámújságokat, hiszen ezek valóságos kincsek, alkossatok inkább belőle hasznos dolgokat.

75002122_dsc02920.jpg

...

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása