Színes Ötletek

a kézügyes blog

Madáretetők PET-palackból

Közeleg a tél - s bár a szakemberek véleménye megoszlik a madáretetés helyességéről -, ilyenkor sokan várjuk finom csemegével kertünk/ablakunk/erkélyünk szárnyas látogatóit. Ha nem is szélsőségesen hideg az időjárás (ilyenkor lehet indokolt madáretetéssel beavatkozni a természet rendjébe), egy fontos szabályt mindenképpen tartsatok be: ha elkezditek, tavaszig etessétek is szorgalmasan a kis vendégeket! S persze mi kézügyesek a madáretetőt is magunk készítjük! Ezúttal PET-palackos ötleteket hoztam!

külön-díj-pet-678x1024.jpeg

Az első képen látható gyönyörű darab még tavaly, a Gerlóczy Kávéház pályázatára készült és különdíjban is részesült (erről bővebben a Stilblogon olvashattok). Ha hasonlót készítenétek, palackra egy tágas nyílást vágjatok, majd szalvétatechnikával dolgozzatok rá. Ágakkal, levelekkel díszítsétek. Egyébként személyes kedvencem is ez a madáretető, hasonló kistestvéreit mi is elkészítettük a kislányommal.

letöltés.jpg

Ami fontos egy PET-palackos madáretető készítésénél, hogy mivel a palack meglehetősen könnyű, így nem csak a madarak, de egy röpke szellő is könnyen felboríthatja. Ezért fontos megfelelően kisúlyozni, stabilan rögzíteni, vagy például hozzáerősíteni az ereszhez.

images.jpg

comerdero_pajaros.jpg

Fontos az is, hogy kellően nagy ablaka legyen, illetve, hogy találjanak magunknak kapaszkodót a kis látogatók. Erre alkalmas lehet egy fakanál, de egy egyszerű faág is.

5387052903_8d326a5883.jpg

l_aae858a0-5868-11e2-9d18-f11c8f300010.jpg

A Furdancsos srácok pedig ágnyesedékekből  készítettek egy nagyon pöpec kis madáretetőt, a képre kattintva elolvashatjátok részletesen is!

madar1.jpg

Források a képekre kattintva!

További madáretetős ötletek:

Madáretetők saját kezűleg egyszerűen

Tökös madáretetők

Témába vág egy frissen megjelent kötet Orbán Zoltán, a Madárbarát kert program vezetőjének tollából. A közel 500 fotóval illusztrált könyv lapozgatása során igazán elmerülhettek a madarak csodálatos világában. Ráadásul most nyerhettek egy csitti-fitti távcsövet is. Kukkantsatok bele a könyvbe, katt az alábbi képre!

madarbarat_cser.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr665641676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása