Illatos, természetes és sokoldalú. A narancs héját megenni nem lehet, mégis vétek kidobni. A kreatív szemléletű embereknek ugyanis ez nem szemét, hanem egy remek alapanyag. Kíváncsiak vagytok, mi mindenre jó?
Először is, készíthettek belőle virágokat. A hámozásnál persze figyelni kell, de a többi már gyerekjáték. Ha kiszárad, akkor is szép, az őszi hónapokban végig díszítheti az asztalt. Fahéjrúddal társítva olcsó és természetes légfrissítőnek is használható.
Nagyszerű és filléres ötlet a következő is, a narancsgyertya. Nehéznek tűnik így egyben lehántani a héját, de egy-egy gyümölccsel tehetünk kivételt, és kanalazhatjuk a hájéból. Vagy mandarint (clementine-t) válasszunk, annak könnyen elválik a héja a gyümölcshústól. Tehát, ha megvannak a fél csésze héjak, csak állítsunk bele egy kanócot (100% pamut, különben kormozva ég), és öntsünk rá olvasztott viaszt. Ha gyűjtitek a maradék gyertyacsonkokat, most jó szolgálatot tesznek majd. Méhviasszal különösen kellemes aromájú lesz!
A kanóc fixálása:
Formákat is vághatunk bele (sütiszaggatóval is működik)!
Mondom én! És milyen klassz, natúr stílusú karácsonyfadísz lesz belőle!
Itt többnyire komplett gyümölcsöket használnak, de a hangsúly a héjon van.
Források a képekre kattintva!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.