Színes Ötletek

a kézügyes blog

Tál őszi levelekből

diy-autumn-leaf-bowl-HelloLucky2.jpg

Az ősz a meleg, simogató színek évszaka, ezt azt hiszem, megszavazhatjuk. Talán nem is véletlen, hogy nekem ilyenkor van a leginkább kedvem az évszakhoz illő dekorációk készítéséhez. A természetes csodás színei, illatai szinte könyörögnek, hogy csempésszek belőlük a lakásba is. Ez az őszszínű tál is ilyesmi, még akkor is, ha nem valódi falévélből készült. 

Szükséges anyagok:

  • Decoupage ragasztó
  • Ecset (szivacsos vagy hagyományos)
  • Lufi
  • Tál (amibe belefér a lufi)
  • Műlevelek 

Elkészítés:

Tudom, hogy sokan idegenkednek a művirágoktól (estünkben műlevelektől), higgyétek el, nekem sem a szívem csücske az ilyesmi. Viszont ebben az esetben egy funkcionális holmi készül belőle, ami ráadásul piszok jól is néz ki, szóval így már megbocsátható, ugye?

Fontos: ilyenkor sok helyen (OneEurós bolt, 100 Ft-os bolt, hobbibolt) vásárolhattok műlevelet, a választásnál azonban figyeljetek arra, hogy ne műanyagból, hanem valamilyen textilből legyen, és lehetőleg ne legyen túl vastag. A műanyag levelek erre a célra nem jók, túl vastagok - nem is túl szépek- és nem fogja meg a ragasztó.

Ha levelek füzéren vannak, akkor le kell bontani róla, és a kis műanyag szárakat is vágjátok le.

diy-leaf-bowls4.jpg

A felfújt lufit állítsátok bele egy tálba. Kenjétek át alaposan ragasztóval.

leaf-bowls (1).jpg

Ezután már jöhetnek a levelek is. Egyesével, alaposan átkenve ragasztóval.

diy-leaf-bowls31 (1).jpg

Nagyjából a lufi negyedéig érjen a levélborítás. Az utolsó levelek elhelyezésénél különösen figyeljetek, hiszen ezekből lesz a tál pereme!

diy-leaf-bowls51.jpg

Száradásig hagyjátok békén. De amikor már száraz, lassan leereszthetitek a lufit. Előfordulhat, hogy itt-ott odaragad a lufi, de óvatosan le lehet választani. Működik a technika.

diy-autumn-leaf-bowls1.jpg

Sokféle apróságot tárolhattok benne, de én leginkább illatozó poutpurrit tennék bele, például finom narancsos-fahéjasat.

Forrás: Hello! Lucky

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr25507272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyökösi Attila · http://grundstudio.hu 2013.09.14. 16:24:16

Meg lehet ezt ám csinálni igazi levelekkel is, én már próbáltam. Gyakorlatilag ugyanez a technika. Olyan leveleket kell keresni, amelyek már színesek, de még nem szárazak, tehát lehet hajlítani. Ugyanígy kell eljárni, viszont a szárítás hosszabb idő, akár 2 nap is lehet, bár ha radiátor környékére tesszük hamarabb megvan. Egy probléma lehet, hogy bizony elég törékeny lesz a tál, legalábbis a szélén kilógó levélcsúcsok nem sokat bírnak ki. Érdemes nem csúcsos (szilva, alma, stb.) levélből csinálni és akár több rétegben ragasztani egymásra.

Villő Víg 2013.09.22. 21:11:28

EZ a blog a legjobb.Nagyon csúcs!!!!×d

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása