Színes Ötletek

a kézügyes blog

Őszi slágerdarab: a nyakmelegítő
Őszi slágerdarab: a nyakmelegítő

Ruhatárunkat még a nagy hidegek előtt érdemes néhány könnyen elkészíthető színes sállal, nyakmelegítővel felturbózni: egy-két gombolyag fonal kell csak hozzá, és nagyon gyorsan el is készülnek.

IMG_7737_1.JPG

Most jelent meg a Cser Kiadó gondozásában Marie Connolly Kötött sálak, kendők, nyakmelegítők című könyve ( ITT megrendelhető!), amelyben rengeteg jópofa divatos holmi leírása található, ezek közül választottam egy csavart mintás nyakmelegítőt, ha van ...

Így készül a papírgyöngy
Így készül a papírgyöngy

Talán ti is találkoztatok már papírból készült gyöngyökkel, bár első pillantásra én meg sem mondanám, hogy abból készültek. Lenyűgöz ez a fajta találékonyság, hiszen egy rendkívül egyszerű technikával roppant egyedi gyöngyszemeket, majd ezekből ékszereket készíthetünk, közben pedig az újságpapírjainkat is remekül újrahasznosíthatjuk.

FAS9BO7FXP6OF18.LARGE.jpg

3233.jpg 

A gyöngyöket bármilyen vékonyabb papírból elkészíthetitek, alakjukat pedig a papírcsík hosszától és ...

Egy régi kedves ismerős: újra hódít a makramétechnika
Egy régi kedves ismerős: újra hódít a makramétechnika

Mostanában többször is téma volt a blog Facebook oldalán a makramé technika, és többen is kértetek útmutatót a technika elsajátításához.  Manapság már nem csak nagyanyáink porosodó virágtartóira kell gondolnunk, ha makraméról beszélünk, hiszen reneszánszát éli a csomózás, ékszerek terén különösen tetszetős darabokat vadászhatunk a neten. Én lőttem is néhány gyönyörű példányt, de persze útmutatókat is kerestem, hogy el is tudjuk készíteni.

186547609534536156_yco9T4Xj_c.jpg

...

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása