Színes Ötletek

a kézügyes blog

Csigaminta egyszerűen, süthető gyurmából
Csigaminta egyszerűen, süthető gyurmából

A s üthető gyurmával alkotni nem  annyira bonyolult, mint azt elsőre gondolná az ember, csak ismerni kell a fogásait, trükkjeit. Így a kevésbé kézügyesek is remekműveket gyúrhatnak pillanatok alatt.

249598004319373468_D50vmEVr_f.jpg

A következő képsorokat követve pár lépésben fény derül egy első pillantásra komplikáltnak tűnő csigaház elkészítésére. Két különböző (lehetőleg kontrasztos) színű gyurmára lesz szükség, amelyből az egyiket (sötétebbet) süveg formájúra ...

Kötött karkötők őszre
Kötött karkötők őszre

A cím persze egy kicsit csalóka, mert kötni tulajdonképpen most nem fogunk, alapanyagnak megteszi egy megunt pulcsi is. De, hogy hogyan lesz ebből karkötő? Olvassatok tovább!

sweater bangle.jpg

Anyagok, amire szükséged lesz:

  • Régi kötött pulóver (mellény, vagy kötött bármi)
  • Karkötő alap (ha nincs ilyened, szeletelj fel a joghurtos poharat, épp tökéletes lesz az is)
  • Olló, tű, cérna
  • Vonalzó

bracelet1.jpg

Elkészítés:

A kötött anyagból vágj egy megfelelő méretű darabot, ...

Nyaklánc pisztáciahéjból
Nyaklánc pisztáciahéjból

Vibráló pink árnyalatok helyett stílusosan őszre hangolva is elkészíthető pár egyszerű lépésben ez a különleges nyaklánc. És igen, jól olvastátok, pisztáciahéjra lesz hozzá szükség.

DIY-Tutorial-Project-How-To-Make-Ombre-Necklace-Pistachio-Shells-Paint.jpg

Anyagok, eszközök:

Craft-Supplies.jpg

Először vágd ki a filcanyagból az alapot. Próbaképpen rendezd el rajta a héjakat, hogy szépen befedjék (tipp: belülről be is ...

Kosárfonás papírból
Kosárfonás papírból

Az elmúlt napokban többen is érdeklődtetek, a pontos technikáról, hogyan is készül a papírból font kosár. Az apropót egy csodálatos olvasói alkotás, Nyári Mária munkája adta, ámuldozva néztük a kosárkáját, ami a megszólalásig hasonlított a peddignádból fonott testvéreihez. Nem is bonyolult művelet pedig, nézzétek csak!

196472_440280802681104_1114276174_n.jpg

Nyári Mária kosara

A papírkosár készítése végső soron két nagy lépésből áll, elsőként magát a papírvesszőt kell ...

Programajánló: Nyüzsi vásár
Programajánló: Nyüzsi vásár

A PandArte blog írója, Bánhidi Dóra  már évekkel ezelőtt a fejébe vette, hogy minden olyan dolgot megismertet a nagyközönséggel, ami egy kreatív ötletből született meg. Hogy ezek az alkotások és alkotóik ne csak online felületen jelenjenek meg, hanem személyesen is bemutatkozhassanak, Dóri szervezett nekik egy kézműves és design vásárt a kedvenc kávézója teraszára. A Tranzit Art Café nyár elején egyszer már biztosította a helyszínt, és mivel a ...

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása