Színes Ötletek

a kézügyes blog

Csináld magad karácsonyfadíszek (X)

Egyszerű, a háztartásban is fellelhető hétköznapi alapanyagokból is készíthető gyönyörű karácsonyfadísz. Persze néhány nélkülözhetetlen eszközre és alapanyagra is szükség lesz (csillám, jóféle ragasztó, anyagmaradékok, újrahasznosítható dolgok stb.), de az eredmény dicséretet érdemel majd. Tartsatok velem ma is!

1. Villanykörte díszek

249598004319739870_S0gbi4Nm_c.jpg

A különböző formájú kiégett villanykörték kitűnő alapanyagok karácsonykor. A tetején lévő fémrészt egy kicsit be kell vágni, ezután már könnyen lehámozható, dekorálni pedig sokféleképpen tudjátok. Be lehet festeni akrilfestékkel, apró gyönggyel megtölthető, ragasztóba majd ezután csillámporba mártva is mutatós, illetve maradék anyagokból fel is öltöztethetitek őket. A kis ruhadarabokat (pl. sapkát sálat) erősebb, univerzális ragasztóval rögzítsétek. 

xmas_lights06.jpg

249598004319726207_lrPtaCxe_c.jpg

2. Tésztadíszek

A száraztészta is nagyon jól használható alapanyag, egyébként önmagában is szép (pl. szalmadíszekkel párosítva), de befestve, csillámporral szórva is gyönyörű. A tésztadarabok ragasztásához ebben az esetben is egy erősebb, univerzális ragasztó a jó választás, ez biztos, hogy megfelelően összetartja az egyes elemeket. A képekre kattintva megnézhetitek a részletes elkészítési útmutatókat is!

IMG_2094-719458.jpg

simple-homemade-christmas-ornaments5.jpg

P1060578.JPG

Pasta Angel.jpg

3. Papírdíszek

A papírdíszek tárháza szinte kifogyhatatlan. Most néhány különlegesebb modellt mutatok, mert csodás dolgokat lehet varázsolni akár néhány papírcsíkból is. A quillingtechnika egy kevésbé ismert, de annál látványosabb elfoglaltság, és egyáltalán nem nehéz elsajátítani. Ha még nem ismeritek, olvassátok el a EZT a blogbejegyzést, ebből mindent megtudhattok róla. Karácsonykor pedig ezzel a technikával irigylésre méltó díszeket készíthettek. A technika lényege annyi, hogy vékony papírcsíkokat, különböző formákká tekertek fel, majd papírragasztóval egymáshoz illesztitek. És itt kezdődik a varázslat... 

156165_08Nov10_IMG_4480.JPG

Papírguriga újrahasznosításával is ámultba ejtő dolgok születhetnek. A gurigákat enyhén kilapítjátok, vékony szeletekre vágjátok, egyszerűen egymáshoz ragasztjátok az elemeket (ez utóbbi rejti a rengeteg variáció lehetőségét). Az elemeket persze ebben az esetben is festhetitek, csillámozhatjátok.

paperrollornamentcheriall.jpg

A jól ismert legyezőhajtással pedig nem csak az unalomig ismételt díszeket készíthetitek el, egy pici fantáziával sokkal többet ki lehet hozni a technikából. Többféle papírral, több méretben is elkészíthető, sőt egymásra is ragasztható!

paper-poinsettia-christmas-tree-ornaments.png

4. Különlegességek

Ehhez a papírgömbhöz sem kell semmi különleges, csupán egy szép mintájú kartonlap (de egyszínű is megteszi), papírragasztó és egy csepp türelem.


6503337921_c74dfd1956_z.jpg

6503396221_a33f5b1a14.jpg

Ez sem bonyolultabb, csak itt nem kör alakú, hanem szögletes papírdarabokat kell használni.

rolled-paper-flower-christmas-ornaments-tutorial-10.jpg

rolled-paper-flower-christmas-ornaments-tutorial-8.jpg

rolled-paper-flower-christmas-ornaments-tutorial-4.jpg

rolled-paper-flower-christmas-ornaments-tutorial-1.jpg

Források a képekre kattintva!

Különleges ötletek sokféle témában felnőtteknek és és gyerekeknek a Pritt.hu-n.

Kellemes időtöltést!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr334957397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manócska03 2013.11.10. 21:53:16

"csavart" égőből mit lehetne kihozni? van itthon egy csomó, direkt nem dobtam ki, de semmi ötletem nincs, hogy mit tudnék vele csinálni :) légyszi valaki szánjon meg pár ötlettel :) köszi :)

ilyen égőre gondolok, és ennek a különböző formáira: www.id1.hu/shop/kepek//294029.jpg

Kuki Pici 2015.12.20. 07:56:21

@manócska03: Nem tudom ensem mar evek ota gyujtom a villanykorteket....

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása