Színes Ötletek

a kézügyes blog

Befőzés: saját kezűleg belül és kívül

Így augusztus tájékán tetőzik a befőzési szezon, és jó érzés leírni, hogy egyre nagyobb becsülete van a saját készítésű dzsemeknek, lekvároknak és befőtteknek is. Kis mennyiségekkel is megéri próbálkozni, és érdemes benépesíteni a kamra polcait mindenféle saját készítésű finomsággal, télen hálás lesz érte a család. Én úgy tartom, hogy adjunk a külcsínre is, az üvegek kaphatnak vidám kalapokat, köré szalagot vagy spárgát, egyedi címkéket és szépen kalligrafált betűket a hasukra. Így ajándéknak is tökéletesek lesznek. Ma tehát lekvárosüvegeket dekorálunk, és a végére még tartogatok egy kis meglepetést is.

pretty-jam-jars-canning-500x361.jpg

A legegyszerűbb ötlet, hogyha színes, mintás textilanyagokkal borítjuk be az üveg fedelét. Maradék anyagok a legtöbb háztartásban fellelhetők, cifrázhatjuk még egy kicsit, hogyha cikcakk ollót használunk a vágáshoz.

il_570xN.216030719.jpg

il_fullxfull.303080107.jpg

Tökéletes lesz az összhang, hogyha a textilhez illő spárgával/szalaggal kötjük át az üvegeket. Segítségükkel saját készítésű címkét vagy például kiskanalat is erősíthetünk az üveghez. Remek ajándék!

diy-jam-jar-wedding-favors.jpg

diy-jam-jar-ribbon-jar-labels-580x870.jpg

diy-raspberry-jam.jpg 

A felírat kerülhet a dzsem tetejére is, a díszítéshez pedig betekerhetjük spárgával az üveg hasát, illetve apró díszeket (papír, fém) is kötözhetünk rá. Használhatunk scrapbookpapírokat, rafiát, nátronpapírt, attól függően, hogy milyen stílust kedvelünk.

sb-preserves-co.jpg

jam 5-logo.jpg

Noraletta blogján pedig egészen különleges, vintage stílusú díszítésekre bukkantam. Nyúlhatunk régi képekhez, csipkeanyagokhoz, teklagyöngyökhöz, mind-mind antik hatást kölcsönöz, a végeredmény pedig csodálatos.

480997_410449169013153_746591289_n.jpg

P1060417.JPG

Források a képekre kattintva!

És akkor ígértem egy kis meglepetést a végére. Hogy ne csak a külsőről essen szó, hisz azért a befőzésnél a belső tartalom mégis csak lényegesebb, hoztam nektek két különleges receptet a kedvenc gyümölcsömből, a szilvából. A recepteket a Cser Kiadó engedélyével közlöm, köszönet érte.

4-vert.jpg

87-vert.jpg

Ez a két csúcs recept a Cser Kiadó Befőzés című könyvéből való, nem mellesleg nagyon sok különleges receptet találtok még benne. Ami igazán megfogott ebben a kötetben, az már előszóban benne foglaltatik:

"A befőzés nem boszorkányság, vagy ráérős nagymamáknak való unalmas, hosszadalmas feladat, hanem szép és hasznos konyhai elfoglaltság. Hiszen ma már a kamratöltögetés nem 20-30 kg-nyi gyümölccsel, zöldséggel való birkózást, hatalmas edények emelgetését jelenti, hanem kreatív alkotómunkát, amihez elég csupán 2-3 kg eltennivaló. A hangsúly a technikán, a különleges összetevőkön és az érdekes fűszerezésen, nem pedig a mennyiségen van. " 

Ennek a pár mondatnak és persze magának a könyvnek köszönhetem, hogy tavaly elkészült életem első fügelekvárja, és tényleg jól sikerült, el is fogyott mind.

befozes_borito.jpg

[X]

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr154709307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása