Színes Ötletek

a kézügyes blog

Újrahasznosítás: mihez kezdjünk az újságokkal, magazinokkal?

Régóta foglalkoztat ez a téma, és egy ideje már gyűjtögetem az ötleteket. Persze ezek a projektek nem igényélnek ipari mennyiségű papírt, mégis érdemes kísérletezni, mert (ahogy látni fogjátok) például a különböző papírdíszek ugyanolyan jól mutatnak újságpapírból is, nem kell feltétlenül a legszebb papírokat beszerezni hozzá. De még az is kiderül majd, hogy egész pofás kisbútorat és lakberendezési kiegészítőket dobhatunk össze feleslegessé vált napi- vagy hetilapjainkból. Ezeken kívül egy-két szokatlan mégis különleges darab is helyett kapott az összeállításban.

1. Képkeret

colorstory-designs-frame-gradient.JPG

 

Egy egyszerű ötlet gyönyörűen kivitelezve. Az alaptechnika annyiból áll, hogy hurkapálcára különböző szélességű és hosszúságú papírcsíkokat tekerünk (jó szorosan), és ezt több helyen ragasztással is megerősítjük. Ezeknek a kis gurigáknak az egyedi sármját a ferdén vágott szélük adja. 

2. Papírgyöngyök

magazin1.jpg

A technika itt is hasonló, mint az előző ötletnél, de itt a különböző formájúra vágott (pl. háromszög) papírcsíkok adják az egyedi formákat. Lakkozással tartóssá is tehetjük a gyöngyszemeket. Használható ékszerek készítéséhez, papírfüzérkehez, karácsonyfadíszekhez, partidekorációkhoz is.

3. Tárolódobozkák

73371838_5221071777.jpg

A dobozok alapja egy több csíkból összeállított papírcsiga, ennek az elkészítése is inkább időigényes mint bonyolult.  Egészen különleges az összhatás, mert első ránézésre foltvarrásnak tűnik. A képre kattintva megnézhetitek a teljes elkészítést.

4. Poháralátétek

coasters-in-action.jpg

A trükkös hajtogatásnak köszönhetően az alátétek vidám kockás kinézetet kaptak. A képre kattintva megnézhetitek, hogyan készült.

5. Falióra

accordion-recycled-clock-1024x1024_1.jpg

Szimpla legyezőhajtogatással készült, a közepébe pedig óraszerkezet került.

6. Váza

magvases.png

Na, ez az, ami tényleg nem jutott volna eszembe. Magazinlapokból vázát? A lapokat ezúttal akár teljes méretükben is használhatjátok, ceruzára (kör keresztmetszetű) vagy más hosszú, erre alkalmas tárgyra sodorva. A kompozíciók összeállításánál még változtathattok a méreten, a titok pedig a papírszálak közé rejtett kémcsövekben rejlik. Nekem a legmagasabb tetszik, mert ott ott a papír szinte túllóg a kémcső száján, így tényleg nem tudni, hova van rejtve a virágszál.

7. Tükörkeret

PicMonkey Collage2.jpg

Ugyanaz a technika, mégis milyen eltérő eredmény. Tetszik.

Hasonló munkákat az amazonon is találhattok:

71j08aa0yYL._AA1000_.jpg

8. Zsámoly

30_03-hockenheimer.jpg

És akkor következzenek a kisbútorok. Zsámoly, magazinokból, pántokkal leszorítva. 

9. Dohányzóasztal

domus_table.jpg

A Vered Zaykovski által tervezett asztal hat magazin különleges szövevénye ragasztás és vágás nélkül. Arról nincs adat, hogy mennyire terhelhető, mindenesetre a látvány lenyűgöző. 

10. Papírdíszek

PicMonkey Collage4.jpg

Gyerekkoromban még készítettünk ilyen díszeket karácsonykor a nagymamámmal (emlékszem, a tévéújság fekete-fehér lapjait használtuk). A technikát nem biztos, hogy fel tudom idézni, nektek még menne?

11. Fal

01octavilla121609_rect540.jpg

02octavilla121609_rect540.jpg

06octavilla121609_rect540.jpg

Elding Oscarson svéd építész egész falat épített összekötegelt magazinokból. Irodákban különösen ösztönző lehet a textúrák és minták találkozása, különösen tetszik a légies hangulat, amit az alkotás áraszt.

12. Fonott kosár

 

news.jpg 

Klasszikus kosárfonással készült papírcsíkok felhasználásával. A határ a csillagos ég, rengeteg variációt rejt (szennyeskosár, varródoboz stb).

Források a képekre kattintva.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr724559433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

msnick 2012.06.01. 22:37:33

Jók, de nem gyúlékonyak?

Vincenzo90 2012.06.02. 01:19:02

@msnick: nem, a papír nem is éghető.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása