Erdélyi kirándulás a Cser Kiadó köteteivel

2018.06.17. 17:20 kreablogger

Erdély varázslatos világát, történelmét, művészetét, túraútvonalait  ismerhetitek meg a Cser Kiadó köteteiből, amelyeket 2018. június 13-tól 24-ig 30–80%-os kedvezménnyel rendelhettek meg INNEN, a kiadó webáruházából.

cser_erdely_fb.jpg

Szólj hozzá!

Kihagyhatatlan szünidei akció 30-70%-os kedvezménnyel!

2018.06.17. 17:15 kreablogger

Elindult a Cser Kiadó kihagyhatatlan szünidei akciója! Most rendeljetek Színes Ötletek köteteket 30-70% kedvezménnyel, hogy tartalmasan és kreatívan teljen a vakáció!

A teljes választékot IDE kattintva érhetitek el, de siessetek, a készletek fogynak!

cser_szines_otletek_szunido_fb.jpg

Szólj hozzá!

Virágzó pompa faládákban

2018.06.12. 10:33 kreablogger

A klasszikus zöldségesládák sokunk kedvencei, nem véletlenül igyekszünk szert tenni néhány pompás darabra. Praktikus, sok területen felhasználhatjuk, így például a kertben is. Különböző festési, antikolási technikákkal saját ízlésünkre szabhatjuk a külsejét, kedvenc  idényvirágainkkal pedig elragadó párost alkotnak!

fotojet_1.jpg

Szólj hozzá!

Horgolt nyári ajtódíszek

2018.06.12. 10:22 kreablogger

Ma a kötés és horgolás szerelmeseinek kedveskedek, meseszép horgolt nyári ajtódíszeket hoztam! Amellett, hogy valóban szemet gyönyörködtető darabok, igazán egyedi, különleges és időtálló otthondíszek, úgyhogy elő a horgolótűkkel, fonalakkal!

fotojet.jpg

Szólj hozzá!

A Cser Kiadó akciója az Ünnepi Könyvhétre

2018.06.07. 12:28 kreablogger

Kiadónk könyvheti akciójában 2018. június 7-től 11-ig igazi könyvkülönlegességek közül válogathattok 20-50% kedvezménnyel!

cser_konyvhet2018.jpg

Az akcióban szereplő köteteket és a kedvezményeket IDE kattintva nézhetitek meg!

Szólj hozzá!

Levendulás illattasakok

2018.06.07. 12:23 kreablogger

A levendula igen széles körben népszerű, felhasználják illóolaj készítéséhez (fertőtlenítő, és gyulladáscsökkentő hatása ismert), kenőcsökhöz, krémekhez, szappanokhoz, illetve illatanyagként parfümökhöz, kölnivizekhez a kozmetikai iparban. A gasztronómia területén fűszerként is ismert, kandírozzák, teákba, limonádéba keverik, sütemények, fagylaltok, krémek dekorációjaként és ízesítőjeként is népszerű. Gyógyászatban aromaterápiás felhasználása feszültségoldásra (pl. relaxációs illatpárnák) szintén ismert.  Ruhák közé téve a molyok távol tartásában is hasznos segítség. Virágzatát pedig felhasználhatjuk a virágkötészetben, dekorációs célra is igen látványos. Ma illatzsákocskák készítéséhez mutatok ötleteket.

fotojet5.jpg

Szólj hozzá!

Illatozó levendulakoszorúk

2018.06.05. 10:01 kreablogger

A levendula igen széles körben népszerű, felhasználják illóolaj készítéséhez (fertőtlenítő, és gyulladáscsökkentő hatása ismert), kenőcsökhöz, krémekhez, szappanokhoz, illetve illatanyagként parfümökhöz, kölnivizekhez a kozmetikai iparban. A gasztronómia területén fűszerként is ismert, kandírozzák, teákba, limonádéba keverik, sütemények, fagylaltok, krémek dekorációjaként és ízesítőjeként is népszerű. Gyógyászatban aromaterápiás felhasználása feszültségoldásra (pl. relaxációs illatpárnák) szintén ismert.  Ruhák közé téve a molyok távol tartásában is hasznos segítség. Virágzatát pedig felhasználhatjuk a virágkötészetben, dekorációs célra is igen látványos. Ma ehhez mutatok nektek inspiráló ötleteket!

fotojet.jpg

Szólj hozzá!

Könyvajánló júniusra

2018.06.04. 15:02 kreablogger

A Cser Kiadó júniusi újdonságai igazi különlegességek a könyvpiacon. Előrendelhetők a megjelenés előtt 30% extra kedvezménnyel. Várható megjelenés 2018. június 6.

Eltűnt országok nyomában 1840-1970

Birodalmak születnek és omlanak össze. Új országok jönnek létre, majd néhány év múlva felbomlanak. Eltűnt országok történelme kel életre e könyben Bjorn Berge lenyűgöző elbeszélése révén. 
A szerző kalandos felfedezőútra viszi az olvasót a világ minden tájára, őserdőkön és sivatagokon keresztül, a városok lüktető életétől egészen a kihalt sztyeppékig. Olyan országok elfeledett történetét mutatja be, amelyek 1840 és 1970 között egy hónapig, egy évig, esetleg néhány évtizedig léteztek, majd eltűntek. Rejtélyes nevet viselnek: Heligoland, Tripolitánia - és vajon mi a története az 1932 és 1945 között létező Mandzsukuónak vagy a csak 1920-ban létező Allensteinnek? 
Az Eltűnt országok nyomában térképek és bélyegek segítségével kézzelfoghatóvá teszi a földrajzot és elevenné a történelmet. A szöveget anekdoták és szemtanúk leírásai szövik át abból az időből, amikor Knut Hamsun a későbbi Batum gyarmaton bolyongott, és Antoine de Saint-Exupéry postarepülők pilótájaként állomásozott a Juby-fokon. 

cser_eltunt_orszagok.jpg

Forradalmak az ebédlőasztalon. A Konyha titkos történelme

A konyha történelmének gazdagon illusztrált könyve mitikus eredettörténetekből, bizarr receptekből, és sok egyéb hozzávalóból!  Az éhség és az ízlés kéz a kézben járva formálta a civilizáció fejlődését. Mindegy, hogy háború vagy pestisjárvány dúlt-e épp, esetleg forradalmak vagy népvándorlások borzolták a kedélyeket, enni mindig kellett. A legtöbb esetben a történelem alakulása azon múlt, hogy a népnek volt-e mit ennie, avagy éhínség gyötörte őket. A Forradalmak az ebédlőasztalon - A konyha titkos történelme című könyv a történelmi tények 
és legendák határán egyensúlyozva lebbenti fel a fátylat több pikáns rejtélyről. 
A British Library gyűjteményéből válogatott, lenyűgöző képekkel illusztrált könyv sokoldalúan igyekszik bemutatni a mindennapi fogások és konyhai eljárások mögött rejtőző, lélegzetelállító történeteket. Mi a kapcsolat a francia forradalom és a terített asztal között? Mi köze a puding sűrűségének a gyarmatosításhoz? Hogy jön a limonádé a bubópestishez? Milyen különös kapcsolata van a pontynak a keresztes háborúval? Hogyan találkozott Byron a barnamártással? Hogy használták fel a csilit a kannibál konyhaművészetben? A szerző ilyen, és ehhez hasonló, érdekes és szórakoztató témákat boncolgat hiánypótló művében. 

cser_forradalmak.jpg

 

Szólj hozzá!

Fonjunk, csomózzunk - színes vidám karkötők nyárra!

2018.06.04. 09:12 kreablogger

Lassan tényleg beköszönt a kora nyári időszak, és úgy örülök, hogy ezzel a mondattal indíthatom ezt a hetet. Már a gondolattól is ragyog a lelkem, hiszen csodálatos időszak elé nézünk. A jó idővel eljön a lenge nyári ruhák, a színek és vidám kiegészítők ideje is, így karkötőket, ékszereket, mindenféle klassz divatdarabot gyárthatunk végre magunknak. Ehhez hoztam ma szuper ötleteket!

 

picmonkey_collage.jpg

 

1 komment

Címkék: nyár karkötő ékszerkészítés csomózás fonás makramé

Vasárnap ismét Pöttömkert a Budapest Parkban, a Rutkai Bori Banda koncertjével

2018.06.01. 15:34 színesötletek_team

pottomkert_junius.jpg

Ahogy minden hónap első vasárnapján, úgy június 3-án is a gyerekeké a Budapest Park. Az idén ötödik évadába lépett Pöttömkert nyár elején is sok izgalmas programot kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt, az interaktív játszóháztól a kreatív programokon át a Rutkai Bori Banda koncertjéig. További tudnivalók és programajánló a hajtás után!

Szólj hozzá!

Címkék: programajánló hír Budapest Park pöttömkert családi rendezvény

Csodálatos ötletek a levendulaszezonra

2018.05.29. 11:43 kreablogger

Végre ismét közeleg a levendulaszezon. Ma már hazánkban is egyre több levendulafarmról hallunk, ahol a nagyközönség is szüretelheti e mesés gyógynövényt, a szüret pedig már önmagában is felér egy terápiával. A begyűjtött növényt számos célra felhasználhatjuk, hiszen szeretjük az illatáért, a pompás látványáért, a gyógyhatásáért, sőt, még a gasztronómiában is hasznosíthatjuk. Ma levendulás ötleteket hoztam nektek, hogy mire eljön a szüret ideje, már fel legyetek vértezve ötletekkel.

fotojet4.jpg

Szólj hozzá!

Tüllcsodák "habos-babos" stílusban

2018.05.29. 11:23 kreablogger

A tüll egy könnyen kezelhető, sok lehetőséget rejtő anyag, amelyet mesés dekorációk készítéséhez is sikerrel használhatunk. Közeleg a nyár, a baráti összejövetelek, gyerekzsúrok, lánybúcsúk és lagzik időszaka. Tüllős díszekkel igazán látványos és különleges dekorációkat készíthetünk, méghozzá egyszerű módszerekkel.

fotojet2_1.jpg

Szólj hozzá!

Sok a fölösleges tojástartód?

2018.05.24. 12:58 kreablogger

A tojástartók kreatív felhasználásáról már sok szó esett itt a blogon, hiszen kedvelt és sokoldalúan felhasználható kreatív alapanyagról van szó. Ma valóságos virágözönnel árasztom el a blogot, nézzétek csak!

32681736_2045028862173972_2746563742488592384_n.jpg

Szólj hozzá!

Tündéri baglyok természetes anyagokból

2018.05.24. 12:47 kreablogger

A baglyos ötleteket, motívumokat sokan szeretjük, és szerencsére sokféle kreatív technikával megjeleníthetjük e kedves madarat alkotásainkban. Ma természetes alapanyagok felhasználásával mutatok ötleteket!

fotojet2.jpg

Szólj hozzá!

Nyár ihlette ajtódíszek

2018.05.23. 11:33 kreablogger

Már csak pár hét, és valóban itt lesz a nyár és vele a szünidő, a pihenés, a vakáció időszaka. Gondolom, nem csak mi várjuk már izgatottan a nyári szabadságot, hanem ti is hasonlóképp éreztek. Természetesen kreatív vénámat is megmozgatta a közelgő szünidő, hiszen meseszép nyári ajtódíszekből álló gyűjteményt állítottam össze. Lehet inspirálódni, készülődni, otthonunkat nyári pompába öltöztetni.

fotojet1.jpg

Szólj hozzá!

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."
(Kurt Cobain)
Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter

Hirdetés

pottomkert_300x250_majus.png

Közösség

Elismerések

Címkék

ablakdísz (9) advent (50) adventi koszorú (19) adventi naptár (6) ajándék (16) ajándékcsomagolás (6) ajándékdoboz (5) ajándékkészítés (9) ajándékötletek (6) ajánló (6) ajtódísz (38) akrilfesték (12) álarc (18) album (5) antikolás (9) anyák napja (16) asztaldísz (8) bútorfestés (17) ceruzatartó (5) coats (8) csináld magad (372) csomózás (18) decoupage (12) dekoráció (205) díszítés (51) divat (12) diy (306) DIY (82) ékszer (40) ékszergyurma (5) ékszerkészítés (42) erkély (5) falevél (9) falfestés (10) farsang (37) festés (48) filcanyag (12) flitter (6) fonal (6) fonás (13) furdancs (8) gesztenye (5) girland (7) gyertya (14) gyertyaöntés (7) gyöngy (26) gyöngyékszer (8) gyöngyfűzés (40) gyurma (5) hajtogatás (25) halloween (47) házigyurma (5) hellókarácsony (13) henkel (11) hímes tojás (5) hóember (6) hópehely (6) horgolás (51) húsvét (78) inspiráció (8) iskolakezdés (6) játék (14) jelmez (12) kabala (6) karácsony (160) karácsonyfa (11) karácsonyfadísz (23) karkötő (26) kartondoboz (7) kavics (12) kavicsfestés (16) képeslap (9) képkeret (9) kert (72) kertészkedés (12) kézimunka (41) könyajánló (5) könyvajánló (37) kosár (9) kosárfonás (16) koszorú (39) koszorúkészítés (7) kötés (54) kötésminta (5) láda (6) lakásdekoráció (73) lakásdísz (9) lakberendezés (43) lakberendezési ötletek (6) lámpa (9) lámpabura (8) lámpás (15) levendula (7) makramé (11) maszk (14) mécses (7) mécsestartó (14) mézeskalács (8) mikulás (5) mintaív (8) mozaik (17) mozaikozás (13) nyaklánc (12) nyár (21) nyereményjáték (24) origami (15) ősz (89) pályázat (22) papír (62) papírdísz (37) papírfonás (16) papírfüzér (6) papírjáték (6) papírvirág (18) parafa dugó (7) párna (7) pentart (52) PET-palack (6) peyote (9) plüssfigura (6) pólófonal (5) polymer clay (6) pritt (106) pritt pályázat (8) programajánló (35) quilling (8) ragasztás (15) raklap (14) raklap-bútor (5) recept (6) recycle (88) sablon (11) scrapbook (5) süthető gyurma (12) szabás (6) szabásminta (8) szabás varrás (10) szalvéta (5) szalvétatechnika (15) szemmaszk (5) szőnyeg (8) tárolás (5) tavasz (51) tél (16) télapó (5) tojás (9) tojásfestés (21) tojástartó (10) tök (17) tökdekoráció (5) tökdíszítés (5) tökfaragás (25) töklámpás (9) tündérkert (6) újrahasznosítás (161) ültetés (8) üvegfestés (10) Valentin-nap (9) valentin nap (11) varrás (31) váza (6) velencei (6) vendégposzt (11) virág (10) virágtartó (11) zokni (5) Címkefelhő

Hirdetés

Szeretjük

furdancs-logo.png

kapanyellogo.png

designed by

BekeDesign