Színes Ötletek

a kézügyes blog

Bámulatos kavicsmozaik
Bámulatos kavicsmozaik

A folyami kavicsok felhasználása kertszépítésre egyáltalán nem új keletű megoldás, látványra -szerintem- lényegesen megnyerőbb, mint a szuperdivatos térkövek, emellett pedig nagyon ötletes megoldásokat is rejt. Saját kezűleg is kísérletezhetünk a lerakással (gyakorlásnak a kisebb járdákat, szegélyeket és szegleteket javasolok), nem nehezebb, mint a mozaikozás.

befunky_collage5.jpg

...

Hangulatos kerti sütögetők
Hangulatos kerti sütögetők

A nyár közeledtével elérkezik a hosszú esték és délutánok számomra igen kedves időszaka, azaz a grillszezon és kerti sütögetések kavalkádja. Imádunk enni, és imádjunk magunk elkészíteni az ételt, s amikor csak tehetjük, mindezt a szabadban tesszük. Ennek a közelgő 2018-as sütögetős évadnak az apropóján gyűjtöttem most nektek némi inspirációt.

befunky_collage3.jpg

...

Legfrissebb Színes Ötletek kötetek
Legfrissebb Színes Ötletek kötetek

Áprilisban sem maradtok Színes Ötletek kötetek nélkül, örömmel jelentem, hogy már a boltok polcain, és a Cser Kiadó webáruházában is elérhetők a könyvsorozat legújabb tagjai, a Tulipános origami és a Farmer új szerepben című kötetek.

Tulipános origami

Fejlesztés kicsiknek és nagyoknak 
Kedv és papír - e kettő kell mindössze (no, meg olló és egy kis ragasztó). A könyvecske modelljei, figurái nagyon egyszerű formákból állnak. Mindössze egyet kell ...

Bútorok kábeldobból
Bútorok kábeldobból

Egy klasszikus fából készült kábeldob igazi kincs a magunkfajta kreatív, újragondolós személyek számára. Régóta tervezem, hogy szerzek egyet, mert fantasztikus bútorokat készíthetünk belőle, persze elsősorban asztalt, na de ott aztán szárnyalhat a fantázia. Emellett pedig bizony még sokféle hasznos tárgy alakítható ki belőle. Mutatom is!

befunky_collage2.jpg

 

...

Tavaszköszöntő teraszdekorációk
Tavaszköszöntő teraszdekorációk

Csodás tavaszi napok vannak a hátunk mögött, ilyenkor kedvem lenne körbeölelni a világot. Virágba borultak a fák, nyílnak a tulipánok, nárciszok, újjászületik a természet. Miközben gyönyörködünk a körülöttünk levő számtalan csodában, tennivaló is akad bőven. Bármilyen kicsinyke teraszunk vagy éppen erkélyünk is van, szívet melengető érzés újra életre kelteni, ehhez mutatok ma hangulatteremtő ötleteket.

befunky_collage3.jpg

...

Tavaszi quillingcsodák
Tavaszi quillingcsodák

A quilling- azaz papírcsíktechnika a népszerűségét leginkább annak köszönheti, hogy az alapok elsajátítása után különösen látványos dolgokat tudtok készíteni. Nem igényel túl sok és különleges alapanyagot sem, mindössze magukra a papírcsíkokra, a sodróeszközre (fogvájóval is helyettesíthető) és egy kevés papírragasztóra lesz szükség. Az első látásra bonyolultnak tűnő, szerteágazó motívumok sokasága rögtön vonzza a tekintetet.

befunky_collage.jpg

...

Áprilisi könyvújdonságok
Áprilisi könyvújdonságok

Az április sem múlhat el kreatív könyvújdonságok nélkül, a Cser kiadónál pedig 30% kedvezménnyel már előrendelhetők a tavasz legfrissebb kötetei.

Tulipános origami

Fejlesztés kicsiknek és nagyoknak 
Kedv és papír - e kettő kell mindössze (no, meg olló és egy kis ragasztó). A könyvecske modelljei, figurái nagyon egyszerű formákból állnak. Mindössze egyet kell ezekből megtanulni, majd több, ugyanolyat meghajtogatni, és máris elkészíthető a modellek ...

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása