Színes Ötletek

a kézügyes blog

Májusi könyvújdonságok

A május sem múlhat el a Cser Kiadó legfrissebb kötetei nélkül. E hónapban a Kis Műterem sorozat bővül két új tagkötettel.

A monotípia titkai

A monotípia különleges technika, amely egyaránt hordozza a nyomtatott grafika, illetve a festészeti technika sajátosságait, és jól mutatja a kettő közötti szoros kapcsolatot. 
A monotípia technika egy kissé mostohagyermeke a képzőművészetnek,  elsősorban iskolai és játszóházi foglalkozások kedvelt technikája, hiszen egyszerű eszközökkel is kivitelezhető. 
Sokan úgy vélik, készítésének egyszerűsége miatt, könnyű technika. De ha valaki egy kicsit jobban elmerül a monotípia rejtelmeiben, felismeri azt, hogy végtelen variációs lehetőség rejlik benne. Emellett az is kiderül, milyen nehéz technika, hiszen elképzeléseinket sokszor hosszas próbálgatás előzi meg, míg a kívánt hatást, felületet sikerül elérni, lenyomtatni. Maga a technika nagyon jó alapja a kísérletezésnek, a különféle felületi hatások elérésére tett kísérletek számos új anyagot és a belőlük származó lehetőségeket is felsorakoztatják. 

cser_monotipia_fb.jpg

A könyv 30% extra kedvezménnyel előrendelhető a CSER KIADÓ webáruházából.

Várható megjelenés: 2018. május 15.

 

Ismerkedés a képpel

A művészi képalkotás alapkérdései közösek,  technikától, témától függetlenül. Akár rajzol, fest,  fotózik valaki, vagy digitális műveket készít, fontos lehet számára ez a hiánypótló könyv, a képalkotás,  komponálás általános tudnivalóinak közérthető összefoglalása. Sok olyan ismeretet ad, ami a művészeti képzésből rendszerint kimarad, ezért művészek számára is érdekes olvasmány, művészetpedagógusok pedig tankönyvként használhatják. Ajánljuk azoknak is, akik alkotni nem akarnak, de szeretnék mélyebben érteni a képeket, felismerni a 20. századi irányzatok és a régebbi korstílusok közös lényegét. 
A szerző képzőművész, író. Három művészeti tárgyú könyv és számos cikk szerzője. 

cser_ismerkedes_fb.jpg

A könyv 30% extra kedvezménnyel előrendelhető a CSER KIADÓ webáruházából.

Várható megjelenés: 2018. május 22.

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr9713899588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása