Színes Ötletek

a kézügyes blog

Karácsonyfa-díszítés: hófehér pompa

Műfenyő, vágott vagy gyökeres fa, sokfélék vagyunk ezen a téren is, egy azonban biztos. Vasárnap szenteste, így lassan ideje előszedni a karácsonyfadíszes dobozainkat, és megtervezi, hogy miként díszítünk az idén, esetleg egy-két új díszt is beújíthatunk még, illetve pótolhatjuk a tavaly eltörteket is. Heti kiemelt témánk a karácsonyfák díszítésére fókuszál.

befunky_collage.jpg

Megoszlanak a vélemények a műfenyők létjogosultságától, sokan úgy tartják, hogy igazi fenyő, és fenyőillat nélkül bizony nincs karácsony. Hiszen gyerekkorunkban magunkba szívtuk a fenyőgyanta, a csillagszórók, a gyertyák és a mézeskalács illatának varázslatos, semmivel fel nem érő egyvelegét, természetes, hogy nehezen mondunk le róla. Részben osztom is ezt a nézetet. Ennek ellenére mi évek óta műfenyőt díszítünk karácsonykor. Sok előnye van ennek is, azért ezt se hagyjuk figyelmen kívül. Bár érdemes egy jó minőségű, impozáns darabot választani, így egyszer biztosan mélyebben kell a zsebünkbe nyúlni, de utána viszont többször nem. Takarítani sem kell utána, hisz nem hullik, a formája garantáltan tökéletes, a mi ízlésünknek megfelelő, az ágait pedig úgy hajlítjuk, ahogy tetszik, és ahogy elfér. Nincs farigcsálás a talpba, nem fog ferdén állni a sokadik próbálkozás után. Fenyőillat nélkül persze nálunk sincs karácsony, több csokornyi ágat vásárolok ilyenkor, és ezekből dekoráció készül (más természetes anyagokkal kiegészítve: fahéj, toboz, szárított narancskarika, csillagánizs, csipkebogyó, ilex) a lakás több pontjára, így máris mindent körüllengedez a hamisítatlan illatfelhő. Szóval nálunk ilyen kompromisszum született. Újabban pedig teljesen elvarázsolnak a hófehér karácsonyfák. Tudom, hogy kevéssé természetes, néha bizony giccsbe hajló, mégis olyan impozáns, elegáns látványt nyújtanak, hogy egyszer talán nem fogok tudni ellenállni a csábításnak. Ma ilyen csinos, hófehér fákból készítettem egy inspiráló válogatást nektek.

1.jpg

10.jpg

11.jpg

15.jpg

16.jpg

17.jpg

12.jpg

18.jpg

13.jpg

2.jpg

4.jpg

5.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

14.jpg

3.jpg

 

Forrás: pinterest

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le. 
Ha még több kreatív ötletre szomjazol, kövess a Pinteresten is!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr2313509383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takacsveca93 2017.12.24. 00:57:16

Mennyivel jobban néz ki ez a teljesen fehér színű műfenyő, mint a megszokott

takacsveca93 2017.12.24. 00:59:34

Mondjuk már késő sajnos, mert én sima zöldet vettem, de jövőre mindenképpen valami ilyet próbálok ki, a kék gömböset ezüsttel és sima fehér izzóval. Gyönyörű, láttam amúgy ilyen díszeket itt
www.ujsagomat.hu/jysk

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása