Színes Ötletek

a kézügyes blog

Készítsünk álomfogót!
Készítsünk álomfogót!

Az  álomfogó , más néven  álomcsapda  az  észak-amerikai   indián  kultúrában kézzel készült tárgy, aminek alapját fűzfából készült karika adja, melyre laza hálót szőnek. Ezt díszítik személyes, illetve szentelt kiegészítőkkel, például madártollakkal vagy gyöngyökkel.  Az álomfogót az ágy fölé akasztják, mintegy bűbájként használva, hogy megvédjék gyermekeiket a rémálmoktól ( wikipedia ). Az álomfogó hagyománya ma már elterjedt az ...

Neveljünk egzotikus gyümölcsöket otthon!
Neveljünk egzotikus gyümölcsöket otthon!

Ilyenkor télen idénygyümölcsök híján az egzotikus gyümölcsök kínálata és  fogyasztása bizony megnő. A boltokban bőséges a kínálat, sokféle finomság között válogathatunk. A nagyszerű vitaminforrások közül több gyümölcs magjából nevelgethetünk saját növényt is, nem is olyan bonyolult. Ha sikeres a csíráztatás, akkor olyan dekoratív, különleges szobanövényeket kapunk, amelyekre - még ha nem is fordulnak termőre minden esetben a mi éghajlatunkon- ...

Illatos, házi levendulagyurma 
Illatos, házi levendulagyurma 

A házi gyurmákat imádjuk, számos receptet mutattam már nektek itt a blogon. Találkozhattatok a klasszikus só-liszt eleggyel, porcelán hatású, szikrázóan hófehér változattal, és persze az örök érvényű, filléres, főzhető típust is bemutattam már. Ma reggel egy igazi különlegességet találtam a kifli és levendula blogon, illatos, puha, könnyen összeállítható gyurmát, amivel öröm foglalatoskodni.

recept gyurmarecept házigyurma gyurma

 

...

Egyedi díszpárnák
Egyedi díszpárnák

A díszpárnákat szeretjük. Meghitt, melengető, olykor bohém, vagy akár mókás darabokról is legyen szó, egy biztos, otthonunk nélkülözhetetlen kiegészítői. Ma olyan egyedi, saját kezűleg is elkészíthető modelleket gyűjtöttem össze, amelyekkel ti feldobhatjátok otthonotok megszokott jellegét, s stílusos darabjai lehetnek a későbbiekben mindennapjaitoknak.

díszpárna varrás

...

Kézzel varrott gyönyörű szívek
Kézzel varrott gyönyörű szívek

Otthonunk díszeként (ablakba, fogantyúkra függesztve) vagy bájos, egyedi ajándékként is igazi különlegességek ezek a míves szívek, egy-egy hosszú, szürke, hideg januári hétvégét érdemes hát varrogatással tölteni. S nem csupán egy szeretettel töltött kis csecsebecsével leszünk gazdagabbak, hiszen lelkünk is feltöltődik csupa jóval egy ilyen szívbéli  alkotótevékenység közepette.

...

Itt a farsang, áll bál!
Itt a farsang, áll bál!

A farsangi időszak az ügyes kezű anyukák egyik nagy kihívása. Nálam magától érthető, hogy saját kezűleg készítek jelmezt, el sem tudnám képzelni, hogy ne álljak neki a jelmezbarkácsolásnak. És mi tagadás, jól szeretnénk teljesíteni ezen a fronton, hisz a dicsérő szavakból azért az anyukáknak is jut majd a farsangi mulatságon.  És az idő szűkét sem szabad figyelmen kívül hagyni, hiszen a tuti jelmez elkészítéséhez idő kell, az anyagok és kellékek ...

Jelmezötletek 2016
Jelmezötletek 2016

A farsangi időszak az ügyes kezű anyukák egyik nagy kihívása. Nálam magától érhető, hogy saját kezűleg készítek jelmezt, el sem tudnám képzelni, hogy ne álljak neki a jelmezbarkácsolásnak. És mi tagadás, jól szeretnénk teljesíteni ezen a fronton, hisz a dicsérő szavakból azért az anyukáknak is jut majd a farsangi mulatságon.  És az idő szűkét sem szabad figyelmen kívül hagyni, hiszen a tuti jelmez elkészítéséhez idő kell, az anyagok és kellékek ...

Elképesztően jó kartonjátékok gyerekeknek
Elképesztően jó kartonjátékok gyerekeknek

A téli hidegben a szabadidős lehetőségeink olykor korlátozottak, így a gyerekek több időt töltenek otthonunk melegében, s ilyenkor bizony le kell kötni őket. Nekünk felnőtteknek is remek kikapcsolódást nyújtó időtöltés (akár a gyermekek bevonásával is) szimpla kartondobozokból alkotni játékokat, amelyek aztán gyermekeinknek is kedvencei lehetnek.

 

újrahasznosítás kartondoboz gyerekjáték kartonjáték

 

...

Egy kis tavasz januárban
Egy kis tavasz januárban

A január az év leghosszabb, leghidegebb, legszürkébb hónapja. Az év kezdete mindig nehéz, a véget nem érő hosszú, hideg, olykor nyomasztó januári napokban pedig még nehezebb. Lelket, szívet, érzekékeket melengő ötlet ilyenkor virághagymákat nevelni, gyönyörködni az üde, tavaszi színeikben, a legjobb pedig hazaérkezni a friss virágillatú otthonunkba. 

virág virághagyma

...

Könyvújdonság: Szövés kereten, szádfán, karmantyúfán
Könyvújdonság: Szövés kereten, szádfán, karmantyúfán

Már előrendelhető a Cser Kiadó első idei kézműves témájú könyvújdonsága a nagy érdeklődésre tekintettel változatlan  utánnyomásban: a Szövés kereten, szádfán, karmantyúfán című keménytáblás, szép kivitelű könyv.

A szövés eszközei sokfélék, varázslatos szépségű kelmék készülhetnek néhány földbeszúrt karón éppúgy, mint számítógép vezérelte gépeken. A legegyszerűbb szövőszerkezetek közé tartozik a szövőkeret, a szádfa, a ...

Dekorációk tortacsipkéből
Dekorációk tortacsipkéből

A különféle méretű tortacsipkéket kreatív, kézműves megközelítésben elképesztően sokféle dologra használhatjuk. Meghívók, ajándékkísérők, üdvözlőkártyák, ültetőkártyák, lakberendezési kiegészítők, festősablonok, ajándékcsomagolások, partidekorációk, ajtódíszek páratlan alapanyaga, hogy csak néhány jól csengő példát említsek. Mutatom is a konkrét ötleteket.

csipke tortacsipke

 

...

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása